?>

Septimius Severus Köprüsünde restorasyon çalışmalarına başlandı

Gündem - 10 yıl önce

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın 8 yıllık mücadelesi sonunda restorasyon programına alınan Araban İlçesindeki tarihi Septimius Severus Köprüsünde yenileme çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Araban Belediyesi Meclis Üyeleri Halil Şahin ile Şıh Mehmet Bilekçi, yerinde incelediği Septimius Severus köprüsünde kazı çalışmalarının başlanıldığını açıkladı. belediye meclis üyeleri, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın restorasyon sözü verdiği tarihi Septimius Severus Köprüsü 5 Milyon 866 bin 89,64 TL’ye ihalesi yapıldığnı hatırlatarak, restorasyon öncesi kazı çalışmalarına başlanıldığı müjdesini verdi. başlatıldı. Şahin ve Bilekçi, "Araban ilçe merkezindeki tarihi Raban Kale-i Zerrin üzerindeki tarihi İçkale Camisi'nde ve Araban İlçemize bağlı Elif, Hisar ve Hasnoğlu kırsal mahallelerimizdeki tarihi Anıt mezarların yenileme ve çevre düzenlemesi çalışmalarını tamamlatıp turizmine kazandırmıştık. Köklüce kırsal mahallesindeki tarihi Yavuz Sultan Selim Camisi ile Gümüşpınar kırsal mahallesi sınırları içerisinde geçen Sıtma Pınar Çayı üzerindeki tarihi Septimius Severus Köprüsünde de yenileme öncesi kazı çalışmalarına başlandı. Sayın Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan, bu güne kadar ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerimizdeki tüm tarihi eserleri koruma altına alınıp yenileme çalışmasını da tamamlatarak turizme açacakları sözünü vermişti. restorasyon öncesi kazı çalışmalar başladı. AK Parti ve Milletvekilimiz Erdoğan bu güne kadar Araban’da sözünü verdiği tüm hizmetleri tek tek yerine getirdi ve getirmeye devam ediyor’’dedi.

KÖPRÜNÜN TARİHİ

Araban ilçesinin sınırlarında yer alan tarihi Septimius Severus köprüsü, Roma İmparatoru Septimius Severus zamanında Samsat’ta karargah kuran 4. Scythica Lejyonu tarafından yaptırıldı. Köprüde yer alan sütunlardan biri İmparator Septimius Severus’a, biri karısı julia Domna’ya ve diğeri oğulları Geta ve Caracalla’ya adanmıştı. Geta’nın adına dikilen sütun kendisini öldüren kardeşi Caracalla tarafından kaldırılan köprü, ilçenin Elif, Hisar ve Hasanoğlu kırsal mahallelerindeki tarihi Anıt mezarlara ise 8-9 kilometre mesafe uzaklıkta bulunuyor. Tarihi köprüye Anıt mezarlarından kuzey yönünde ilerleyerek ulaşılabiliniyor. Köprü, Gümüşpınar kırsal mahallesinin 5 kilometre güneyindeki Karasu, Sıtma Pınar Çayı’nın üzerinde bulunuyor. 4. Scythica Lejyonu tarafından inşa edilen köprü, antik dönemlerde Dülük ve Zeugma’dan Samsat’a uzanan yol üzerinde önemli bir geçit olarak biliniyor. Kesme taş bloklardan inşa edilen köprünün uzunluğu 30 metre, yüksekliği ise 8 metre.

Haftanın Öne Çıkanları

Antepsan 4. şubesini açtı

2015-11-02 05:31 - Gündem

Mehmet Çoban, "1 Kasım seçimleri huzurlu bir Türkiye kurma mücadelesidir"

2015-10-30 05:53 - Gündem

Mustafa Diken'in acı günü

2015-10-29 09:50 - Gündem

Gaziantep Ülkü Ocakları Kahvaltıda buluştu

2015-10-27 05:48 - Gündem

Gaziantep'te PKK'nın gençlik ve kadın yapılanmasına operasyon

2015-10-31 08:02 - Asayiş

Bozgeyik ailesi Ak Parti'ye katıldı

2015-10-29 04:19 - Gündem

ICONOVA’nın ses ve ışık gösterisi Gazianteplileri büyüledi

2015-10-30 06:43 - Yaşam

Şimşek'ten Yüksel'e destek

2015-10-27 09:21 - Gündem

Gaziantep'te polise silahlı saldırı

2015-10-27 02:38 - Asayiş

Gaziantep’te ilk kez ışık ve ses gösterileri ICONOVA da yapılacak

2015-10-28 03:33 - Gündem

İlgili Haberler

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem

Gaziantep’te yemekte tağşiş iddiası firmasıdan flaş açıklama 

13:11 - Gündem

Fatih'in Mirası Ayasofya'dır, Sergi Alanı Değil!

10:58 - Gündem

Gençlerin Yerel Demokrasiye Katılımı İçin AB Destekli Proje Başladı

18:45 - Gündem

Cuma Kerkez’den Güçlü Adaylık Açıklaması ‘Daha Güçlü Bir Sendika İçin Yeniden Adayım’

19:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Şahinbey Lions Kulübü’nden Geleneksel Kahvaltıyla Açlığa Anlamlı Destek

12:46 - Özel Haber

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber