Pardon BAŞKAN anlayamadık!

Özel Haber - 3 yıl önce

Memur-sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, 6 Eylül'de yüz yüze eğitime başlayacak olan eğitim kurumlarında görev yapan aşısız öğretmenler için getirilen haftada iki PCR kararı ile ilgili kafa karıştıracak açıklamalarda bulundu. Alınan karara tepki gösteren ve aşı yaptıranlar kadar aşı yaptırmayanların da risk taşıdığını belirten Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, kararın gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

AŞILI OLANLARDA RİSK TAŞIYORMUŞ

Ahmet Gök açıklamasında şu ifadelere yer verdi;"MEB aşı yaptırmamış olan Eğitim Çalışanlarına haftada iki kez PCR testi yaptırma zorunluluğu getirmek istiyor. Buna karşı ben 2 doz aşı yaptırmış birisi olarak birkaç soru sormak istiyorum. Aşı olan kişiye Covid bulaşmıyor mu? Aşı olan kişiye Covid bulaşınca aşılı kişi kendisine bulaşan Covid virüsünü kimseye bulaştırmıyor mu? Aşı olan da olmayan da hastalığa yakalanabiliyor ve hastalığı başkalarına bulaştırabiliyorsa PCR testinin sadece aşı yaptırmayanlara zorunlu olması doğru mudur? Test hastalığa karşı ön tedbir için gerekli ise bu testin aşı olanlara da zorunlu olarak yapılması gerekmez mi? Aşının hastalığı daha kolay geçirmek dışında bir faydası var mıdır? 30 kişilik bir sınıfta öğrencilerin neredeyse hiçbiri aşı olmamışken sadece öğretmenden aşı olmasını ya da PCR testi yaptırmasını istemek doğru mu?  Aşı olmayana PCR testi gerekli ve zorunlu ise kendini öğrencilerinden çok daha iyi koruyan öğretmenden PCR testi zorunlu olarak istenirken, öğrencilerden de istenmesi gerekmez mi? Öğrencilerle en çok muhatap olan velilerden aşı yaptırmamış olanlar ne olacak? Söz konusu bakış açısına göre aşı yaptırmamış olan velilerin de zorunlu PCR testine tabi tutulması gerekmez mi?  Aşı olan kişi de Covid'e yakalanabiliyor (bir sürü örneği var). Aşı kişinin hastalığı hafif atlatmasını sağlıyor (ki bu sebeple ben de iki doz aşı yaptırdım ve aşı yaptırmayı tavsiye ediyorum). Ancak aşı hastalığı bulaştırma riskini azaltmıyor. Hastalığa yakalandıktan sonra aşı olan da Covid bulaştırabilir olmayan da. Öyleyse aşı olan da test yaptırmalı olmayan da. Sadece aşı olmayana test yaptırma zorunluluğu doğru değildir. Bir de öğrenciler var öğrencilerin büyük çoğunluğu aşı olmadı. Ya onlar da Covid varsa? Bir sınıfta 30 öğrenci 1 öğretmen olacak ve sadece öğretmen test yaptıracak, ya çocuklar da varsa Covid. O halde çocuklar da test yaptırmalı değil mi. Çocuklarla en çok ve maskesiz temas halinde olan ve de aşı yaptırmamış olan velilerin durumu da ayrı. O halde bu velilere de aşı yapılmalı değil mi? Burada sadece 1 kişiye test yaptırmak anlamsız ve zorla yapıldığı için de haksızlık hatta mevcut haliyle zulme dönüşmüş durumda.”

EĞİTİMCİLERİN BİR TUHAF TALEBİ

Milli Eğitim Bakanlığının aşısız öğretmenlere yönelik PCR testi zorunluluğundan vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Ahmet Gök açıklamasını daha sonra şu şekilde sürdürdü;"Bendeniz, 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' düsturunu kendine şiar edinmiş bir topluluğun lideri olarak erdemliler hareketi olmanın gereğinin haksızlığa geçit vermemek olduğunun bilinciyle davranmaya devam edeceğimi ilan ediyor ve MEB'i gereksiz gerginliğe yol açan bu uygulamadan vazgeçmeye davet ediyorum. MEB Eğitim çalışanlarına zorla PCR testi yaptırma kararından vazgeçmeli ve alandaki gereksiz gerginliğe son vermelidir. Aksi halde oluşacak gerginlikler yüzünden çalışma barışı bozulacaktır.”

Haftanın Öne Çıkanları

Nizip Caddesi’nin çehresi değişecek

2021-08-24 06:12 - Özel Haber

“Baraj sorunumuz yok” dedi

2021-08-25 11:36 - Özel Haber

Kılınçoğlu’nda kentsel korku

2021-08-23 10:56 - Özel Haber

ÇOCUK DOSTU KENT GAZİANTEP

2021-08-27 10:42 - Mobil

Muhasebecilerde rekabet erken başladı

2021-08-23 10:57 - Özel Haber

Buzlu içeceklere dikkat!

2021-08-24 06:15 - Özel Haber

BOYUNDAN BÜYÜK İŞLER

2021-08-26 09:51 - Özel Haber

Yüzde 15 zam yapıldı

2021-08-26 09:48 - Özel Haber

GAZİANTEP PTT’YE HATAY ÇIKARMASI!

2021-08-22 11:23 - Özel Haber

Gaziantepli kuaförler Avrupa’da söz sahibi

2021-08-24 06:13 - Özel Haber

İlgili Haberler

İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün

23:29 - Özel Haber

TÜKD'de Ece Tepe Dönemi

15:27 - Özel Haber

GAGİKAD KİLİS’ İN GÖNLÜNÜ FETH ETTİ

21:03 - Özel Haber

Yeniden Refah Partisi Nurdağı Seçim Sonuçlarına İtirazını Yeniliyor

17:21 - Özel Haber

Umut Yılmaz, Mazbatasını Alır Almaz Babasının Yanına Gitti

16:48 - Özel Haber

Günün Manşetleri

İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün

23:29 - Özel Haber

TÜKD'de Ece Tepe Dönemi

15:27 - Özel Haber

Enerjisa Atatürk İlkokulu Hatay’da açıldı

15:23 - Genel

Dünya Halı Modasını Gaziantep Belirliyor

11:09 - Gündem

Silah, Uyuşturucu ve Nakit Para Yakalandı

10:39 - Asayiş