?>

Otelcilerden 'kısa çalışma ödeneği devam etmeli' talebi!

Ekonomi - 5 yıl önce

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, turizm sektörüne sağlanan desteklerin devamının ve yeni destekler eklenebilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Özellikle kısa çalışma ödeneğinin yıl sonuna kadar devam etmesi sektörümüz için hayati önem taşımaktadır." dedi.

TÜROB açıklamasında görüşlerine yer verilen Eresin, kısa çalışma ödeneğinin 31 Mart itibarıyla sona ereceğini hatırlattı. Kovid-19 salgınının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en fazla turizm sektörünü etkilediğini aktaran Eresin, "Sektöre sağlanan desteklerin devamı ve yeni destekler eklenebilmesi çok önemli. Özellikle kısa çalışma ödeneğinin yıl sonuna kadar devam etmesi sektörümüz için hayati önem taşımaktadır. Bu uygulama, salgının ağır koşullarında sektöre sağlanan en önemli destek olmuştur." ifadelerini kullandı.

Bu destek sayesinde salgının sektör istihdamı üzerindeki olumsuz etkisinin minimumda kaldığını vurgulayan Eresin, şunları kaydetti:

"Sektör tüm dünyada olduğu gibi tarihinin en zor dönemini yaşarken, birçok konaklama tesisi faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldı. Mevcut durumda da Türkiye genelinde otellerin yarıdan fazlası mecburi molaya devam etmektedir. Her zaman ısrarla belirttiğimiz gibi önceliğimiz insan sağlığı. Bunun kadar önemli olan bir diğer konumuz da sektörümüzün yetişmiş insan kaynağını koruyabilmek ve salgın sonrasında da Türkiye’nin alanında en kalifiye çalışan grubunun, sektör bünyesinde devam edebilmesini sağlayabilmektir.

Türkiye'de ve tüm dünyada normalleşme adımları planlandığı gibi olursa yılın ikinci yarısından sonra turizm sektöründe yavaş yavaş bir hareket başlamasını bekliyoruz. Bu hareket ilk etapta kıyı bölgelerde başlayacaktır ve maalesef şehir otellerine etkisi yıl sonunu bulacak gibi görünüyor. Avrupa'dan ve diğer büyük turizm pazarlarımızdan gelen ilk sinyallere bakıldığında da şehir otellerinin yıl sonuna kadar işlerinin zor olduğunu söyleyebiliriz."

kaynak milliyet

Haftanın Öne Çıkanları

TOBB Gaziantep müşterek istişare toplantısı yapıldı

2021-02-24 10:49 - Gündem

Salgın tedbirlerini ihlal edenlere ceza

2021-02-24 07:31 - Yaşam

Son Dakika... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'hazırladık' deyip duyurdu! Devamı gelecek

2021-02-26 06:59 - Türkiye

Bakan Soylu paylaştı!

2021-03-02 04:42 - Türkiye

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması: Kararımız devam ediyor

2021-02-25 07:34 - Türkiye

AK PARTİ'DE İSTİFALAR PEŞİN ALINDI

2021-02-23 10:18 - Özel Haber

Gaziantep FK'dan hakem tepkisi

2021-02-28 08:13 - Mobil

Gaziantep F.K kopmak istemiyor

2021-02-23 06:53 - Mobil

Bakan Ziya Selçuk duyurdu!

2021-02-24 06:27 - Gündem

NE BELEDİYE NE SENDİKA OLAN İŞÇİYE OLUYOR!

2021-03-01 10:51 - Özel Haber

İlgili Haberler

TÜİK Verileri Kadınların Ekonomideki Yerini Ortaya Koydu

13:48 - Ekonomi

Son 5 yılda Türkiye’ye 250 milyon $ yatırım yapan Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar $’lık katkı

08:26 - Ekonomi

Antepsan Lezzetleri Gulfood 2026’da Dünya Sahnesine Çıktı

15:25 - Ekonomi

Altın Fiyatları Yeni Zirveyi Gördü

11:50 - Ekonomi

CHP Gaziantep İl Başkanı Açar’dan Asgari Ücret Tepkisi

11:09 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Anahtar Parti’den Birlik Sofrası

13:52 - Yaşam

Sağlıkta Skandal İddia! PET Çekimi İçin Gelen Hasta Mağdur Edildi

12:56 - Yaşam

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber