KONSEYİN GÜNDEMİ ‘MİLLET BAHÇESİ’

Gaziantep Kent Konseyi 5. Dönem 1. Olağan Genel Kurulu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Özel Haber - 5 yıl önce

Gaziantep Kent Konseyi 5. Dönem 1. Olağan Genel Kurulunun ilk gündem maddesi Millet Bahçesi Projesi oldu. Bu önemli gündem konusu üzerine toplanan Kent Konseyi hazırlanan raporu kamuoyuyla paylaşırken, projenin en önemli ayağı Büyükşehir Belediyesi adına açıklamayı Genel Sekreter Sezer Cihan gerçekleştirdi. Cihan, yıkımı gerçekleştirilen Kamil Ocak Stadı alanında Millet Bahçesinin dışında sadece 4 bin 800 metrekare ticari alanın yer alacağına dikkat çekti. Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Sıtkı Severoğlu ise ticari alanın ortalama 30 bin metrekareden oluştuğunu anlattı.

“BİLİMSEL TEMELLERE DAYALI ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ”

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, yürütme kurulu olarak yapılacak tüm çalışmalarda bilimsel temellerin baz alınacağını dile getirdi. Yıkımı gerçekleştirilen Kamil Ocak Stadının yerine Kent Meydanı yapılacağına dair söyleminin ardından adı geçen alanda Millet Bahçesi Projesinin ihale aşamasına geldiğini dile getiren Bayrak, “Millet Bahçesi Projesi tartışılmadan bugün ihale aşamasına geldi. Kamil Ocak Stadı alanında Kent Meydanı yapılacağına dair söylemlere çok sevinmiştik ama bu sevinç sona erdi. Proje yakın zamanda ihale askısında itirazlar bitmeden ihale edilecek. Bu noktaya da dikkatleri çekmek istiyorum” diye konuştu.

SEZER CİHAN MİLLET BAHÇESİ PROJESİNE İLİŞKİN SUNUM YAPTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan Millet Bahçesi Projesine ilişkin olarak Kent Konseyi üyelerine sunum yaptı. Kamil Ocak Stadının yıkılması ve yerine yeni stadının yapılmasının ardından TOKİ’nin alanda birden fazla proje ortaya koyduğunu anlatan Cihan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, TOKİ tarafından yüksek yoğunluklu ticari alanların yer alacağı tüm projeleri ret etti. En son gelinen noktada ise hazırlanan proje önemli oranda yeşil alanları kapsıyor. Yeşil alanların dışında ise kocaman proje alanında sadece 4 bin 800 metrekare ticari alan oluşturuluyor. Projenin tamamını yine TOKİ karşılayacak. Bu önemli proje yakın zamanda ihaleye çıkacak ve çalışmalara başlanılacak” diye konuştu.

“GAZİANTEP VALİLİĞİ ÇÜRÜK MÜ YOKSA SAĞLAM MI?”

Millet Bahçesi Projesine ilişkin Gaziantep Kent Konseyi adına hazırlanan sunumu kamuoyuna aktaran Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Sıtkı Severoğlu, proje kapsamında müze ile Gaziantep Valiliği arasında kalan kısımda 30 bin metrekare ticari alana yer verileceğine dikkat çekti. Gaziantep Valiliği hizmet binasının depreme dayanıksız olduğuna dair her hangi bir çürük raporunu bugüne kadar bulamadığını anlatan Severoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü;“Millet Bahçesi Projesini kent dokusuna uygun bir şekilde Gazianteplilerin görüşleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyemizin ekipleri hazırlamalıydı. Fakat bu projeyi biz hazırlayamadık. Benim gibi tüm Gazianteplilerin Kamil Ocak Stadı ve çevresinde anıları vardır. İşte bizler bu anılarımız doğrultusunda gerekirse yarışmalar düzenleyerek proje hazırlamalıydık. Diğer yandan Gaziantep Valiliği hizmet binasının yerine yapılması düşünülen devasa cami projesi bulunuyor. Bizler Gaziantep’te cami yapılmasını istiyoruz. Mesela ben Gaziantep Valiliği hizmet binasının yerine yapılması planlanan caminin İpek Yolu üzerinde yapılmasını çok isterdim zamanında da bu doğrultuda isteklerim oldu. İpek Yolu üzerinde yapılacak büyük bir cami OSB, KÜSGET, Sanayi Sitesinden çok sayıda vatandaşımızın ibadet edeceği bir alan olabilirdi. Ben bu arada 25 yıllık bir geçmişi olan Gaziantep Valiliği hizmet binasının çürük mü yoksa sağlam mı olduğuna dair incelemelerin yapılmasını istiyorum. Bugün Gaziantep Valiliği bünyesinde yer alan resmi kurumlar neden kiralık yer arasınlar? Öte yandan yıkımı gerçekleştirilen Kamil Ocak Stadı ile Gaziantep Valiliği arasında kalan ve birçok yolun bağlantısı olan 30 metrelik yol kapatılacak. Bu nasıl bir mantıktır anlamak mümkün değil.”

UÇAK BİLET FİYATLARI VE SEFERLERİ TARTIŞILDI

Gaziantep Kent Konseyinin bir diğer önemli gündem maddesi ise uçak bilet fiyatlarının pahalılığı ve sefer sayılarının az olmasından kaynaklı sorunlar oldu. Kent Konseyi adına konuyla ilgili araştırmalarını tamamlayan Hülya Akkaya ile Hulusi Kalender hazırlanan raporu konsey üyelerine aktardılar. Konuya ilişkin sunumu gerçekleştiren Hulusi Kalender, Gaziantep Havalimanında özellikle özel hava yolu şirketlerinin uçuş gerçekleştirmemesinden kaynaklı olarak bilet fiyatlarının yüksek olduğunu anlattı. Kalender konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Çevre illerimiz Kahramanmaraş ile Adana illerinde bakıldığında daha fazla uçuşlar gerçekleşiyor. Bu nedenle de bilet fiyatlarının daha ucuz olduğu ortaya çıkıyor. Sanayi ve ihracat şehri kadar turizm kenti Gaziantep’e en başta Türk Hava Yolları olmak üzere özel hava yolu şirketleri daha fazla sefer koymalı. Ancak bu şekilde bilet fiyatları ucuzlayacaktır. Bundan dolayı da kent yöneticilerinin topyekûn harekete geçmesi gerekiyor.”AYSU YIKMIŞ

Haftanın Öne Çıkanları

EN ÇOK iHTiYACIMIZ OLAN; SOSYAL ADALET

2019-10-20 08:30 - Röportajlar

Uçak Seyahatinin Avantajları ve Kampanyalı Uçak Biletleri

2019-10-24 09:44 - Güncel

Eğitim gönüllüsü Lionslar iş başında

2019-10-23 07:48 - Özel Haber

Aşırı yüklü kamyon trafiği tehlikeye soktu

2019-10-23 09:24 - Asayiş

BU PAZARDA HÜNERLER KONUŞUYOR

2019-10-22 08:28 - Özel Haber

KONSEYİN GÜNDEMİ ‘MİLLET BAHÇESİ’

2019-10-24 13:35 - Özel Haber

“Bu mahallelerde neden sosyal tesis yok?”

2019-10-21 11:28 - Özel Haber

Toplumda şiddet eğilimi artıyor

2019-10-24 09:30 - Özel Haber

GÖÇMEN KENTİ GAZİANTEP…

2019-10-20 08:12 - Özel Haber

VAKIFLAR “GÜVEN” VERİYOR…

2019-10-21 11:24 - Özel Haber

İlgili Haberler

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

Zehra Ünal'a Önemli Görev

12:22 - Özel Haber

İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün

23:29 - Özel Haber

TÜKD'de Ece Tepe Dönemi

15:27 - Özel Haber

GAGİKAD KİLİS’ İN GÖNLÜNÜ FETH ETTİ

21:03 - Özel Haber

Günün Manşetleri

''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''

15:29 - Röportajlar

GAZİANTEP’İN SOKAKLARINI TEMİZ TUTMAK İÇİN “ATMA!”

21:44 - Gündem

KENT KONSEYİNDEN HATAYLI ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

21:41 - Gündem

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

19:39 - Gündem