?>

Konut satışında karanlık oyun!”…

Özel Haber - 6 yıl önce

Gaziantepli emlak danışmanı Mehmet Polat, kamu bankalarının konut kredilerinde yüzde 0.64 ikinci elde ise 0.74 gibi tarihi bir indirime gitmesinin ardından, konut fiyatlarındaki fahiş artışların vatandaşları mağdur ettiğini ifade etti. Bu konuda müteahitleri ve konut satışı yapanları duyarlı olmaya davet eden Polat, konut satışlarında AB ülkelerinde uygulanan adımların izlenmesi gerektiğini anlattı.

“SATIŞ İŞLEMLERİNDE UYGULANAN RAKAMLAR ALDATICI”

Koronavirüs ile mücadele sürecinde halkın ciddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken emlak danışmanı Mehmet Polat, “Bugünlerde birlik ve beraberliğe, karşılıklı hoşgörüye ihtiyacımız var. Halkımız ciddi maddi sıkıntılar yaşadı. Şimdi ise düşük kredilerle en azından ev alıp, kiradan kurtulmak istiyorlar. Bu süreci fırsata çevirmek, mesleki etik kurallarına yakışmaz. Buradan kamu bankalarının vatandaşa sağladığı kolaylığa destek olarak, düşük gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının yollarını açmalıyız. Bu nedenle bu konuşa ısrarlı bir mücadele göstereceğiz. Konut satışlarında özellikle satıcıların faiz oranlarının düşmesini fırsat bildiklerini görüyoruz” dedi.

“FİYAT ARTIŞLARI ANORMAL BOYUTTA”

Müteahhitlerin ve konut satmak isteyen kişilerin bir gecede anormal şekilde fiyat yükseltmesi halkı tam bir hayal kırıklığına uğrattığına da dikkat çeken Polat, “Bizler Gaziantep Tüm Emlakçılar Meslek Odası yönetimi ve emlak sektöründe faaliyet gösteren esnaflar olarak, bu anormalliğe tepki gösteriyoruz. Müteahitlerin ve emlak satan vatandaşların ellerini vicdanlarına koymalarını öneriyor ve halkımıza karşı sorumluluk taşımalarını önemle rica ediyoruz” diye konuştu.

“DEVLET YETKİLİLERİ HAREKETE GEÇMELİ”

Polat açıklamasını şu şekilde sürdürdü;“Siz değerli üyelerimiz ve meslektaşlarımız elimizden geldiği kadarıyla bu şekilde yapılan fırsatçılığa izin vermemeye gayret gösterelim. Bu konuda üzerimize düşeni yaparak vatandaşların konut edinmedeki mağduriyetinin önüne geçelim. Fiyatların bu şekilde yükseltilmesi sektöre olan güveni de derinden sarsmaktadır. Bu konuda lütfen kısa süreli kazançları değil, halkımızı da düşünelim. Diğer yandan oto kontrol sisteminde uyanıklık yapan kişilerin yakın takibe alınması gerekiyor. Vatandaşlarımızın konut alım veya satışında ortaya çıkan vergi kaybının önüne acil olarak geçilmesi gerekiyor.”

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan noktayı koydu! Sokağa çıkma yasağı...

2020-06-05 08:06 - Gündem

Konut satışında karanlık oyun!”…

2020-06-10 02:57 - Özel Haber

Bu dondurmanın kaynağı ne?

2020-06-05 14:06 - Özel Haber

VALİ DAVUT GÜL MÜJDEYİ VERDİ

2020-06-07 10:45 - Özel Haber

KİMSENİN KOLTUĞU GARANTİ DEĞİL!

2020-06-05 12:20 - Özel Haber

“Gıda güvenliği her zaman sağlanmalı”

2020-06-07 10:05 - Özel Haber

Kurumsal Hosting Özellikleri ve İşletmeler İçin Avantajları

2020-06-09 10:45 - Teknoloji

Ciğer kebabının dürümü 20 lira oldu

2020-06-09 13:09 - Özel Haber

“Kamu alacaklarında yapılandırma şart”

2020-06-03 09:55 - Ekonomi

TÜRKİYE’NİN GURURU SANKO

2020-06-03 11:59 - Mobil

İlgili Haberler

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber

GAGİKAD’dan Kadınlara Nefes Aldıran Eğitim Programı

10:52 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber