?>

Konukoğlu ve Yıldırım, Suriye'de Ekonomik Dönüşümün Temellerini Attı

Türkiye ile Suriye arasındaki ekonomik ilişkileri yeniden canlandırmak amacıyla TOBB öncülüğünde Şam’a çıkarma yapan heyet, tarihi temaslara imza attı. Gaziantep iş dünyasının iki güçlü ismi Adil Sani Konukoğlu ve Tuncay Yıldırım'ın da yer aldığı görüşmelerde, savaşın yıktığı Suriye’nin yeniden inşasında Türkiye’nin öncü rol üstlenebileceği mesajı verildi.

Ekonomi - 7 saat önce

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülük ettiği, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi M. Tuncay Yıldırım’ın da yer aldığı TOBB heyeti, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ve Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nidal Eş-Şaar ile bir araya geldi.

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Şam’da yapılan görüşmelerde, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi konuları değerlendirilerek, Suriye'nin yeniden imarı ve savaş nedeniyle zarar gören ticaret ve sanayi altyapısının yeniden inşa sürecine sağlanabilecek katkılar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Program kapsamında, Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılan TOBB heyeti, Suriye Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu, ICC Suriye, Şam Ticaret Odası, Şam Sanayi Odası, Şam Kırsal Ticaret Odası, Humus Sanayi Odası başkanları ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelerek, Türkiye ve Suriye arasındaki ticaretin ilerletilmesi konularında istişarelerde bulundu.

Suriye’de verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu görüşmelerde, Türkiye-Suriye arasında yapılabilecek ekonomik iş birliği alanlarını, Suriye'nin yeniden imarına nasıl destek verebileceklerini, iki ülke ticaret hacmini nasıl artırabileceklerini ele aldıklarını kaydetti. 

 

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin sanayileşmesinde önemli rolü olan Organize Sanayi Bölgeleri kurma ve işletme konusunda tecrübe aktarımında bulunduklarını ifade ederek, Türk firmalarının Suriye’de başta altyapı, inşaat, enerji, gıda ve lojistik gibi birçok sektörde önemli rol üstlenebileceğine inandıklarını vurguladı.

 

Konukoğlu ve Yıldırım da temaslara ilişkin olarak; Gaziantep’in üretim ve ticaret hacmi ile yürütülecek süreçte en kritik kent olarak öne çıktığını, Gaziantep iş dünyası olarak bölgede ekonomik istikrarın sağlanması, ikili ticaretin geliştirilmesi ve karşılıklı olarak bağların güçlendirilmesine katkı sunacak her yapıcı adıma destek vermeye hazır oldukları değerlendirmesinde bulunarak, Şam Büyükelçisi Burhan Köroğlu’na nazik ev sahipliği ve destekleri için teşekkür ettiler.

Haftanın Öne Çıkanları

“Yerel Düzeyde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Güçlü İşbirlikleri Programı” Gaziantep’te Düzenleniyor

2025-07-07 14:40 - Özel Haber

Gerçek Eşitlik Derneği Toplumsal Eşitliğe Yerelden Yön Veriyor

2025-07-10 15:04 - Özel Haber

Melih Meriç “Gaziantep’teki LGS Artışı Açıklanmalı!”

2025-07-12 13:55 - Gündem

NLKSoft 19. Yıla Damga Vurdu “Gelin İşinizi Birlikte Büyütelim” Çağrısı

2025-07-12 13:07 - Ekonomi

Fedaioğlu’ndan Sert Çıkış “Terör Karşıtı Görünüp Türkiye’yi Sabote Edenler Kaybetti!”

2025-07-12 13:47 - Gündem

Konukoğlu ve Yıldırım, Suriye'de Ekonomik Dönüşümün Temellerini Attı

2025-07-12 14:35 - Ekonomi

İlgili Haberler

NLKSoft 19. Yıla Damga Vurdu “Gelin İşinizi Birlikte Büyütelim” Çağrısı

13:07 - Ekonomi

Dünyaya Açılan Lezzet Markası Antepsan Zirveye Koşuyor

18:51 - Ekonomi

Bankalar Eski Dolarları Reddetti, Döviz Bürolarında Fırsatçılık Başladı!

21:02 - Ekonomi

İhracatın Yıldızları Parladı: 2023’ün Şampiyonları Ödüllerini Aldı

03:39 - Ekonomi

GTB, Gıda Sektörü İçin Uluslararası Rekabetçiliği Artıracak 3. UR-GE Projesini Hayata Geçiriyor

15:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Konukoğlu ve Yıldırım, Suriye'de Ekonomik Dönüşümün Temellerini Attı

14:35 - Ekonomi

Melih Meriç “Gaziantep’teki LGS Artışı Açıklanmalı!”

13:55 - Gündem

Fedaioğlu’ndan Sert Çıkış “Terör Karşıtı Görünüp Türkiye’yi Sabote Edenler Kaybetti!”

13:47 - Gündem

NLKSoft 19. Yıla Damga Vurdu “Gelin İşinizi Birlikte Büyütelim” Çağrısı

13:07 - Ekonomi

Gerçek Eşitlik Derneği Toplumsal Eşitliğe Yerelden Yön Veriyor

15:04 - Özel Haber