?>

Kayıt dışı çalışmaya geçit yok

Gündem - 5 yıl önce

Gaziantep’te, Uluslararası İş Gücü Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Davut Gül, burada kayıt dışı çalışmaya taviz verilmeyeceğinin altını çizerek, konuyla ilgili denetimlerin artarak devam edeceğini kaydetti.

Valilikte, Vali Gül, başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Sait Şahin, ilgili kurum kuruluş yöneticileri ve STK temsileri katıldı.

Toplantıda Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Geçici Koruma Sağlanan Suriyelilerin işgücü piyasasına erişimlerine ilişkin sunum gerçekleştirdi.

Sunumda; Geçici koruma sağlanan yabancıların işgücü piyasalarına kayıtlı olarak dâhil olmaları konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar, çalışma izni başvuru süreçleri ve yabancıların işgücü piyasasına erişim ve uyumları konusunda bilgilendirme yapıldı. Bakanlıkça yabancıların kayıtlı istihdamına yönelik alınan tedbirlere dikkat çeken Akyıl, kriz yönetiminden süreç ve göç yönetimine geçildiğini, geçici koruma sağlanan Suriyelilerin işgücü piyasasına erişimine imkân sağlayan yasal düzenlemelerin bulunduğunu ve çalışma iznine ilişkin tüm sürecin herhangi bir fiziki evraka ihtiyaç duyulmaksızın elektronik ortamda gerçekleştirilebildiğini vurgulandı.

Toplantıda, çok sayıda Suriyeliyi misafir eden Gaziantep’te, iş gücü noktasında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri de değerlendirildi. Kayıt dışı çalışma ile ilgili açıklamada bulunulan toplantıda, 1 Ağustos itibari ile çalışma izni bulunmayan işletmelere yönelik denetimlerin arttırılacağını, söz konusu denetimlerde kayıt dışı çalıştığı tespit edilen işletmelerle ilgili gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı bildirildi.

Sunum sonrasında gerçekleştirilen değerlendirme bölümünde ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin yabancıların işgücü piyasasına erişimine ve çalışma izinlerine ilişkin soruları yanıtlanarak, görüş ve önerileri alındı.

Haftanın Öne Çıkanları

Dijital dönüşümün önemi ve avantajları

2021-06-29 09:20 - Gündem

16 ilde 114 EBA destek noktası daha öğrencilerin hizmetine açıldı

2021-06-23 10:58 - Türkiye

Aslan ailesinin acı günü

2021-06-27 08:29 - Özel Haber

Kariyer Planı Nasıl Çizilir? Kariyeriniz İçin 10 Tavsiye

2021-06-24 07:19 - Reklam

Kerkez yeniden başkan seçildi

2021-06-25 11:00 - Özel Haber

“TAHMAZOĞLU’NUN RANT SAHASINA GİRDİ”

2021-06-23 10:56 - Özel Haber

Sezer Cihan’dan Gaziantep FK’da tesisleşme müjdesi

2021-06-28 10:24 - Mobil

Yağışlar mantara bereket, sofralara lezzet getirdi

2021-06-28 05:19 - Gündem

Fuhuş operasyonu 6 kişi tutuklandı

2021-06-25 10:33 - Asayiş

Gaziantepliler pahalılıktan şikayetçi

2021-06-25 10:50 - Özel Haber

İlgili Haberler

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem

CHP’li Meriç Çiftçilerin Borç Yükünü Meclis Gündemine Taşıdı

14:12 - Gündem

Gaziantep Lokantacılar Odası’nda Katmerci Dönemi Devam Ediyor

20:46 - Gündem

Kadınlar ve Çocuklar Korunmuyor, Sistem Seyirci

14:24 - Gündem

Murat Üzümcü Şehitkamil’de: “Sahadayız, Milletin Yanındayız”

22:47 - Gündem

Günün Manşetleri

GASTURDER ve İl Milli Eğitim’den Ortak Sıfır Atık Hedefi

15:45 - Yaşam

Antepsan Lezzetleri Gulfood 2026’da Dünya Sahnesine Çıktı

15:25 - Ekonomi

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem

CHP’li Meriç Çiftçilerin Borç Yükünü Meclis Gündemine Taşıdı

14:12 - Gündem

Altın Fiyatları Yeni Zirveyi Gördü

11:50 - Ekonomi