?>

Dijital dönüşümün önemi ve avantajları

Gündem - 4 yıl önce

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Tarımda miras nedeniyle paylaşılan tarım arazileri rantabl olmaktan çıktığı için ekilemiyor. Türkiye’nin tarımdaki en büyük sorunu azalan tarım arazisi ve tarım arazilerinin miras paylaşımı nedeniyle parçalı yapısıdır” dedi.

Konukoğlu, Sabah Gazetesi’nin Tarım ve Orman Bakanlığı himayesinde düzenlediği 1. Türkiye Çiftçi Zirvesi'ne konuşmacı olarak katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katıldığı özel oturumun ardından, Sabah Gazetesi Teknoloji Editörü ve Köşe Yazarı Timur Sırt’ın yönetiminde düzenlenen ‘Tarım Teknolojileri ve Dijital Tarım' panelde; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, H. Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ortakçıer, T. Genel Müdürü Murat Erkan, Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Murat Tarakçıoğlu, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Nevzat Birişik ve ZY Elektrikli Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol da yer aldı.

Abdulkadir Konukoğlu’nun online olarak katıldığı ‘Tarım Teknolojileri ve Dijital Tarım' panelinde tarımda dijital dönüşümün önemi ve avantajları ele alındı.

Tarımsal faaliyetlerde yaşanan temel sorunların başında miras yoluyla bölünme geldiğine dikkat çeken Konukoğlu, “Tarımda mirasla bölünen bazı topraklar maalesef ekilemiyor. Kiralanma yöntemine gidilse de tam verimli olmuyor. Miras yoluyla bölünmelerin sonucunda ekili alanlardaki küçülmeler tarımsal faaliyetleri ve verimliliği düşürmektedir. Ekili alanların aşırı küçülmesiyle birlikte çiftçilik faaliyetlerini yapmak da zorlaşıyor” şeklinde konuştu.

“Tarımda her ürün çok değerli, bölgelere uygun ekime yönelmeliyiz” diyen Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çiftçilerimizi planlama konusunda bilgilendirip ekim konusunda iyi bir planlama desteği sağlanmalıdır. Hangi bölgeye ne ekileceği konusunda çiftçiler bilgilendirilmeli. Bunlar olmadığı zaman verimlilik de düşüyor. Son yıllarda tarımsal ürünlerde artan verimliliği daha ileriyle götürmemiz gerekiyor. Tarımsal faaliyetlerde dönüşüme uyum sağlayıp makineyle birleştirdiğimiz zaman verimlilik daha da artacaktır. Aksi takdirde toprağı toplulaştıramaz ve dönüşüme uyum noktasında hızlı hareket etmezsek daha yavaş ilerleriz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Sanko’lu öğrenciler Türkiye finallerinde yarışacak

2021-06-22 10:08 - Gündem

Dijital dönüşümün önemi ve avantajları

2021-06-29 09:20 - Gündem

16 ilde 114 EBA destek noktası daha öğrencilerin hizmetine açıldı

2021-06-23 10:58 - Türkiye

Aslan ailesinin acı günü

2021-06-27 08:29 - Özel Haber

Kariyer Planı Nasıl Çizilir? Kariyeriniz İçin 10 Tavsiye

2021-06-24 07:19 - Reklam

Kerkez yeniden başkan seçildi

2021-06-25 11:00 - Özel Haber

“TAHMAZOĞLU’NUN RANT SAHASINA GİRDİ”

2021-06-23 10:56 - Özel Haber

Sezer Cihan’dan Gaziantep FK’da tesisleşme müjdesi

2021-06-28 10:24 - Mobil

Yağışlar mantara bereket, sofralara lezzet getirdi

2021-06-28 05:19 - Gündem

Fuhuş operasyonu 6 kişi tutuklandı

2021-06-25 10:33 - Asayiş

İlgili Haberler

Tiryaki Agro Bünyesindeki İki Şirket Ödüllendirildi

17:33 - Gündem

Gaziantep Adliyesi’nde Büyük Değişim

12:44 - Gündem

Türkiye’de İlk Kez GAÜN’de “Mühendislik Ruhu” Korteji Yollardaydı

19:35 - Gündem

CHP İl Başkanı Açar’dan Gaziantep Modeline Sert Eleştiri

16:14 - Gündem

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Tiryaki Agro Bünyesindeki İki Şirket Ödüllendirildi

17:33 - Gündem

IKEA Gaziantep Şubesi Basına Tanıtıldı

15:22 - Yaşam

MBA Okulları Gaziantep’te Eğitimin Kodlarını Yeniden Yazıyor

09:56 - Röportajlar

EXTRONGLOBAL’den İçecek Sektörüne Yenilikçi Vizyon

18:03 - Özel Haber

Grip Bu Yıl Daha Erken Yayılıyor

10:37 - Yaşam