?>

İFLAS EDİYORLAR!

Gaziantep’te bazı özel halk otobüsleri para kazanamadıkları gerekçesiyle araçlarını bağladılar

Güncel - 8 yıl önce

Gaziantep’te toplu ulaşım hizmetlerinde 2018 yılında taşıma ücretlerine zam yapılmayacak. Büyükşehir Belediyesinin aldığı bu karar karşısında Gaziantep Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kılıç, “Üyelerimizin önemli bölümü taşıma hizmetlerinde zarar ediyor. Belediyeye ait otobüslerin önemli bölümü mavi renkli otobüs hatlarında çalışıyor. Bu nedenle 18 aracımız para kazanamadıkları için hatlardan çekildi” diye konuştu.

2018 YILINDA TOPLU ULAŞIM ÜCRETLERİNDE ZAM YAPILAMAYACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Fatma Şahin, 2018 yılında toplu ulaşım araçlarına zam yapılmayacağını kaydederek, yolcuları mevcut ücretlerle taşımaya devam edeceklerini bildirdi. Şahin’in bu sözleri üzerine Gaziantep Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kılıç, “Bugün itibariyle iş yapamadıklarından dolayı 18 aracımız hattan çekildi ve çalışmıyor” dedi. Belediyenin kendisine ait otobüsleri mavi renkli otobüslerin hatlarına koyduğuna dikkat çeken Kılıç, “İş hacmimiz kötüye gidiyor, üyelerimiz zor durumda” diye konuştu.

Kılıç sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Şu an toplu ulaşım hizmetinde çalışan 186 üyemize ait otobüs bulunuyor. Minibüslerin otobüse dönüştürülmesinin ardından ve belediye tarafından alınan otobüslerin özellikle bizim çalıştığımız hatlara konulması nedeniyle üyelerimiz büyük sıkıntılar yaşadı. Üyelerimizden bugün 18’i iş yapamadıklarını beyan ederek araçlarını bağlamak zorunda kaldı. Şimdi birde Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma ücretlerinde 2018 yılında zam yapılmayacağını açıkladı. İnanın çok zor günler bizleri bekliyor. Belediye tarafından alınan bu karar üyelerimizi daha da çok ekonomik anlamda sıkıntıya sokacak.”

“TURUNCU RENKLİ OTOBÜSLER NEDEN BİZİM HATLARA KONULDU?”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin turuncu renkli otobüsleri sarı renkli halk otobüslerinden daha çok mavi renkli halk otobüslerinin hatlarına yerleştirdiğini anlatan Gaziantep Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kılıç, “Şimdi Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sormamız gerekiyor. Belediyeye ait turuncu renkli büyük otobüsleri neden mavi renkli halk otobüslerinin yer aldığı hatlara koydular? Sarın renkli halk otobüslerinin faaliyete geçmesinin ardından bakınız bu hatlarda doğru düzgün belediye otobüsüne rastlamanız neredeyse imkansız bir şey. Üyelerimizin haklarını korumak ve onların ekonomik anlamda işlerini iyi şekilde sürdürmelerini sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı da sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Suriye sınırı son teknoloji ile gözleniyor

2017-12-14 03:31 - Güncel

Kutnu kumaşı çanta oldu

2017-12-12 07:53 - Güncel

İFLAS EDİYORLAR!

2017-12-18 11:11 - Güncel

ALPARSLAN MAHALLESİ İDEAL MAHALLE KONSEPTİNDE OLACAK…

2017-12-17 08:17 - Güncel

Erdemoğlu mezarı başında anıldı

2017-12-17 08:22 - Güncel

KİRACILARA MÜJDE!

2017-12-12 09:41 - Güncel

Gaziantep'te feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

2017-12-12 11:37 - Güncel

Yeni başkan Mehmet Ali Polat

2017-12-17 10:24 - Yaşam

Kurtuluş için koştular

2017-12-17 10:26 - Spor

Halıcılar Güney Amerika’da temaslara başladı

2017-12-12 07:54 - Güncel

İlgili Haberler

Şahinbey Ülkü Ocakları’ndan Genel Merkeze Anlamlı Ziyaret

14:19 - Güncel

Güzellik Çıkmazı: Hemoroid Dudak Sendromu

18:10 - Güncel

GİBTÜ, Global Üniversite Olma Yolunda İlerliyor

19:14 - Güncel

Doğayla Tarihi Buluşturan Patika Koşusu: Yesemek Ultra Trail 2024

15:16 - Güncel

LİDER GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

14:30 - Güncel

Günün Manşetleri

Gaziantep Kent Konseyi’nin Çalıştayı Yerel Yönetime Önemli Sorumluluklar Yüklüyor

16:41 - Gündem

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Temmuz Ayında Suç Çetelerine Büyük Operasyon

16:08 - Asayiş

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

Şahinbey Ülkü Ocakları’ndan Genel Merkeze Anlamlı Ziyaret

14:19 - Güncel