?>

İCRA KISKACINDAYIZ!

Güncel - 9 yıl önce

Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman, kentte icra dosyasının Aralık 2016 itibariyle 230 binin üzerine çıktığına vurgu yaptı. Açılan icra dosyalarının önemli bölümünün ödeme yapılamadığından dolayı yıllardır beklediğine dikkat çeken Avukat İskender Kahraman, tek çatı altında toplanan İcra Müdürlüğü’nün iş yükünün ise oldukça yoğun olduğunu anlattı.

!#**v778&pl=true**#!

 

“İCRA DOSYALARINDA TAHSİLAT YAPMAK OLDUKÇA ZOR”

Gaziantep 13. İcra Dairesi’nde iş yükünün son yıllarda arttığını dile getiren Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman, Aralık ayında kendisinin açtığı bir icra dosyasında takip sayısı olarak 230 binin üzerinde bir sayı verildiğini hatırlattı. İcra dosyalarının yığılmasında ki en önemli etkenin borçlu dosya tarafının önemli oranda ekonomik sıkıntı yaşamasından dolayı olduğunu anlatan Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman, “Geçmişten bu güne biriken icra dosyaları nedeniyle bugün İcra Dairesi büyük iş yükü altında. Personel yetersizliği zaten önemli bir sorun iken dosyalara ödeme yapılaması, dosyaların uzun süre açık kalmasına neden oluyor. İcra takibinde bulunan dosyaların 2017’de düşüşe geçmesini arzuluyoruz” diye konuştu.

“AVUKATLAR İLE İCRA DAİRESİ ARASINDA KÖPRÜYÜZ”

Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman, Gaziantep Adliyesi’nde 13. İcra Dairesi’nde açılan icra dosyalarının takibi konusunda avukatlarla icra dairesi arasında köprü oluşturan bir komisyonun iş başında olduğunu anlattı. Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman açıklamasında, “İcra Dairesinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek ve hem avukat arkadaşlarımızın hem de icrada çalışan personel arkadaşlarımızın rahat bir çalışma ortamı elde edebilmeleri için bir komisyon oluşturduk. Bu komisyonumuz uzun süredir çalışmalarını sürdürüyor ve İcra Dairesinde sorun yaşanmaması için yoğun çaba harcıyorlar” şeklinde konuştu. Kahraman, diğer yandan artan takip sayısı karşısında çok sayıda ödenmemiş dosyanın beklemeye alındığına vurgu yaptı. 

Haftanın Öne Çıkanları

“NEŞ’E DOLU PIRIL PIRIL BİR GELECEK!”

2016-12-31 14:31 - Güncel

“HAYAT ASLINDA KURGUDAN İBARETTİR”

2016-12-30 07:09 - Video Haber

ABD ile Rusya arasında siber saldırı krizi!

2016-12-30 11:51 - Teknoloji

Bu kez uzaya çıkıyor muyuz?

2017-01-02 07:05 - Teknoloji

Brezilya’da cezaevinde isyan: 60 ölü

2017-01-02 15:56 - Dünya

Hindistan’da leopar dehşeti

2017-01-03 11:10 - Dünya

Çin’de huzurevinde yangın: 7 ölü

2017-01-04 11:07 - Genel

ABD ordusunda başörtüsü ve sakal izni

2017-01-05 05:40 - Genel

Yaralı Filistinliyi öldüren İsrail askeri suçlu bulundu

2017-01-04 09:13 - Genel

2017 Merkel için zor bir yıl olacak

2017-01-04 11:00 - Genel

İlgili Haberler

Şahinbey Ülkü Ocakları’ndan Genel Merkeze Anlamlı Ziyaret

14:19 - Güncel

Güzellik Çıkmazı: Hemoroid Dudak Sendromu

18:10 - Güncel

GİBTÜ, Global Üniversite Olma Yolunda İlerliyor

19:14 - Güncel

Doğayla Tarihi Buluşturan Patika Koşusu: Yesemek Ultra Trail 2024

15:16 - Güncel

LİDER GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

14:30 - Güncel

Günün Manşetleri

GASTURDER ve İl Milli Eğitim’den Ortak Sıfır Atık Hedefi

15:45 - Yaşam

Antepsan Lezzetleri Gulfood 2026’da Dünya Sahnesine Çıktı

15:25 - Ekonomi

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem

CHP’li Meriç Çiftçilerin Borç Yükünü Meclis Gündemine Taşıdı

14:12 - Gündem

Altın Fiyatları Yeni Zirveyi Gördü

11:50 - Ekonomi