?>

Hayvanat Bahçesi’ne yeni maymun evi

Yaşam - 8 yıl önce

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bulunan 20 yıllık maymun evi yerini modern ve doğal hayata en uygun şartlara sahip yeni barınağa bırakıyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde yapımı devam eden yeni Şempanze Adası’nda neredeyse sona gelindi. 5 dönüm arazi üzerine yapılan yeni şempanze ve maymun evinde hem yazlık hem de kışlık barınak yapımı devam ediyor.

9 şempanze için tasarlanan kışlık barınakta alttan ısıtmanın yanı sıra kırılmaz camlar ile tasarlanan bölmelerde ziyaretçiler şempanzeleri daha rahat görme imkanına sahip olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Demir parmaklıklar arasında ziyaretçilerimiz hayvanları görmekte zorluk çekiyorlardı. Artık dünyada da cam uygulanmaya başlandı. Biz de yeni barınaklarımızda kırılmaz camlar kullanmaya karar verdik” dedi.

“Adada şelaleler, göletler ve havuzlar olacak”

Doğal hayata uygun olarak tasarlanan şempanze ve maymunların yeni evinin yazlık kısmında ise, hayvanların yüzebilmeleri için havuzlar, göletler ve şelalelerin yer alacağını belirten Özsöyler, “Bizim maymun evimiz yaklaşık 20 yıllıktı. Bunun üzerine yeni bir şempanze adası yapmaya karar verildi. Bunun içinde 5 dönümlük bir arazi ayırdık. Bu arazide 2 buçuk dönüm yazlık 2 buçuk dönüm kışlık olmak üzere şempanze ve maymunlara bir ada yapmaya karar verdik. Maymunlara burada daha rahat ve kendi doğal ortamlarına uygun barınaklar dizayn ettik. Burası alttan ısıtmalı bir ada. Yazlık bahçelerinde ise, yüzebilmeleri için havuzlar, göletler, şelaleler olacak” şeklinde konuştu.

Minik şempanze Can’a yeni barınak

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde dünyaya gelen ve annesinin bakmadığı Can isimli minik şempanze için ise, ayrı bir bölüm hazırlanıyor.

Özsöyler, “Yaklaşık 9’a yakın şempanze bulunmaktadır. Bir de Gaziantep’te doğum yapan Can’ımız var. Burada Can’a yeni bir barınak yapıp onu da buraya getireceğiz” diye konuştu.

Öte yandan, yapımı devam eden yeni maymun adasının inşaatının 1 ay içerisinde bitmesi bekleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Şakalaştığı karısını öldürdü

2018-08-26 08:22 - Mobil

HEYKELDEN ELMACI PAZARINA KADAR TIKLIM TIKLIM

2018-08-19 10:02 - Özel Haber

Hayvanat Bahçesi’ne yeni maymun evi

2018-08-26 08:25 - Yaşam

Kanlı hesaplaşma: 1 yaralı

2018-08-26 08:17 - Mobil

Can pazarı

2018-08-26 08:18 - Güncel

Gaziantep'te tropik merkez yapılıyor

2018-08-26 08:20 - Yaşam

Nurdağı’nda kaza

2018-08-26 08:24 - Güncel

Sahte para operasyonu

2018-08-26 08:21 - Mobil

Kontrolden çıkan otomobil karşı şeritteki araca çarptı: 14 yaralı

2018-08-26 08:17 - Güncel

En 'acı' yolculuk

2018-08-26 08:19 - Yaşam

İlgili Haberler

Gazeteci Mezine Sırakaya’nın “Nefes” İsimli Şiir Kitabı Okurla Buluştu

11:09 - Yaşam

“STRATEJİK HAYAT: DAHA ÇOK KONUŞMAK DEĞİL, DAHA DOĞRU DÜŞÜNMEK İÇİN…”

16:09 - Yaşam

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen'in Acı Günü

11:11 - Yaşam

Gaziantep'in Su Geleceğine 2 Milyar Liralık Dev Yatırım

15:48 - Yaşam

İleri Yaşta Omuz ve Kalça Ağrılarının Nedeni Kireçlenme Olmayabilir

14:30 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep'de Sorumsuz Sürücü Dehşeti! 3 Araç Hasar Gördü

12:10 - Asayiş

Ağustos’ta En Çok Kazandıran Yatırım Aracı Külçe Altın Oldu

10:56 - Ekonomi

İnşaatın En Büyük Maliyet Kalemlerinden Biri İşçilik

10:23 - Ekonomi

267 KİŞİ BİNDİ. PEKİ NEYE GÜVENDİ?

18:06 - Gündem

Gaziantep’te Aranan Şahıslara Yönelik Operasyon: 448 Kişi Yakalandı

12:11 - Asayiş