?>

Gaziantep standına hayran kaldılar

Yaşam - 6 yıl önce

Türkiye’nin Japonya Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, 24-27 Ekim 2019 tarihlerinde Japonya’nın Osaka kentinde düzenlenen Turizm Fuarı’nda Türkiye’nin tanıtımında yer alan Gaziantep standını çok beğendi. Japon ziyaretçilerin ise, Gaziantep standına yönelik ilgisi dikkat çekti. Yöresel ürünlerin ikram edildiği standı ziyaret edenler, Antep baklavasına ve Antep fıstığına hayran kaldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan’la Kültür ve Turizm Daire Başkanı Oya Alpay, standı gezen ziyaretçilerle yakından ilgilendi, gelenlere Gaziantep’i tanıtan broşürler verdi.

Gaziantep standını gelen Türkiye’nin Japonya Büyükelçisi Mercan, Tekcan ve Alpay’dan Gaziantep hakkında bilgi aldı.  

Gazi şehrin Japonya’nın Osaka kentinde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiğini söyleyen Mercan, Gaziantep’i yakından takip ettiğini belirtti.Son yıllardaki yurtdışına dönük çalışmalarla gurbetçilerin göğsünü kabarttığını dile getiren büyükelçi, Gaziantep’in köklü tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla, gastronomisiyle yükselen bir değer olduğunu, üretken ve çalışkan kimliğiyle Türkiye’nin dönüşüme açık kentleri arasında yerini aldığını vurguladı.

Dünya’nın çeşitli ülkelerinden fuara katılan turizm acente sahipleri ve ziyaretçilere, Gaziantep’in tarihi ve ekonomik vizyonun yanı sıra Türkiye’nin gastronomideki Dünya’ya açılan penceresi olduğuna işaret eden Gaziantep heyeti, geleceğin en büyük turizm dalı olacak gastronomide Gaziantep’in Türkiye adına bu rolü en iyi şekilde üstlendiğini aktardı.

Haftanın Öne Çıkanları

EN ÇOK iHTiYACIMIZ OLAN; SOSYAL ADALET

2019-10-20 08:30 - Röportajlar

Uçak Seyahatinin Avantajları ve Kampanyalı Uçak Biletleri

2019-10-24 09:44 - Güncel

Eğitim gönüllüsü Lionslar iş başında

2019-10-23 07:48 - Özel Haber

Aşırı yüklü kamyon trafiği tehlikeye soktu

2019-10-23 09:24 - Asayiş

BU PAZARDA HÜNERLER KONUŞUYOR

2019-10-22 08:28 - Özel Haber

KONSEYİN GÜNDEMİ ‘MİLLET BAHÇESİ’

2019-10-24 13:35 - Özel Haber

“Bu mahallelerde neden sosyal tesis yok?”

2019-10-21 11:28 - Özel Haber

VAKIFLAR “GÜVEN” VERİYOR…

2019-10-21 11:24 - Özel Haber

Toplumda şiddet eğilimi artıyor

2019-10-24 09:30 - Özel Haber

Konfeksiyon ürünleri elde kaldı

2019-10-21 11:21 - Özel Haber

İlgili Haberler

Mavi İz Projesiyle Deniz Kirliliğine Sanat Dokunuşu

13:16 - Yaşam

Kızılay Şehitkamil’den Yetim Çocuklar ve Askerler Onuruna Anlamlı İftar

16:00 - Yaşam

GASTURDER ile GİBTÜ'den Gastronomi İçin İş Birliği

13:47 - Yaşam

KATODER’den Devlet Korumasındaki Çocuklara Anlamlı İftar

11:10 - Yaşam

Gaziantep’te LÖSEV Gençlerinden Umut Dolu Buluşma

00:40 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber