?>

FETÖ’nün ‘eyalet imamı’ Gaziantep’te yakalandı

Asayiş - 7 yıl önce

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturmalarda, örgütün sözde 'Bayrampaşa Eyalet İmamı', Gaziantep’te bir hücre evine düzenlenen operasyonla yakalandı. Örgüt üyesi, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturmalarda, örgütün sözde ‘Bayrampaşa İl imamı’ olduğu saptanan A.Ş. adlı hücre sorumlusunun Gaziantep’te gizlendiğini tespit etti.

Gezi Parkı eylemlerinin başladığı yıldan, darbe girişimine kadar geçen sürede sözde ‘eyalet imamı’ Soruşturma kapsamında yapılan çalışmalarda, Gezi Parkı Eylemleri’nin baş gösterdiği 2013 yılından darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016’ya kadar örgütün sözde ‘Bayrampaşa il imamı’ olarak faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen A.Ş., 15 Ocak Salı günü Gaziantep’te bir hücre evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’ne getirilen hücre sorumlusu, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün akşam çıkarıldığı mahkemece “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme” suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Örgüt, İstanbul’u 11 bölgeye ayırmış

Öte yandan, örgütün Türkiye’yi yönetimsel olarak 5 ayrı bölgeye ayırdığı, Gaziantep merkezli Güneydoğu Anadolu Bölgesinin, Erzurum merkezli Doğu Anadolu Bölgesinin, İzmir merkezli Ege Bölgesinin, Ankara merkezli İç Anadolu Bölgesinin ve İstanbul merkezli Marmara Bölgesinin bulunduğu tespit edildi.

FETÖ, İstanbul’un ilçelerini ‘il’ statüsünde değerlendirmiş

Marmara Bölgesinin; İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Karabük, Düzce, Kocaeli, Bolu, Bilecik, Bartın, Zonguldak, Bursa, Yalova ve Sakarya illerinden oluştuğu, İstanbul’un nüfus yoğunluğu nedeniyle 11 ayrı bölgeye ayrılarak ilçelerin de ‘il’ statüsünde değerlendirildiği öğrenilirken, bu kapsamda Avrupa yakasının Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Fatih ve Sarıyer olmak üzere 8 eyalete, Anadolu yakasının ise Üsküdar, Kartal ve Kadıköy illeri olmak üzere 3 il'e ayrıldığı ortaya çıktı.

Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ DAVASINDA ERUSLU CEZA ALDI

2019-01-17 10:57 - Güncel

AKDO GAZİANTEP'E GÖNÜLLERİ FETHETMEYE GELDİ

2019-01-16 09:39 - Röportajlar

MERİÇ İLE DOBRA DOBRA

2019-01-21 12:10 - Röportajlar

Bilinçli tüketici nasıl olunur?

2019-01-20 10:24 - Güncel

Balıkesir’den Gaziantep’e GÖNÜL KÖPRÜSÜ

2019-01-17 10:22 - Özel Haber

Gaziantep Mezarlıklar Müdürlüğünden 2018 cenaze istatistiği

2019-01-20 08:28 - Güncel

KILIÇDAROĞLU-DOĞAN ZİRVESİ!

2019-01-18 11:36 - Özel Haber

FETÖ’nün ‘eyalet imamı’ Gaziantep’te yakalandı

2019-01-22 11:32 - Asayiş

Maddi hasarlı kaza

2019-01-21 07:08 - Yaşam

“Neyin dağıtım bedeli”

2019-01-16 10:49 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gaziantep’te Sahte 200 TL Operasyonu Büyüyor

16:55 - Asayiş

Gaziantep’te Narko Alan Uygulaması! 104 Kişiye İşlem Yapıldı

14:41 - Asayiş

Oğuzeli’nde Uyuşturucu Operasyonu

11:15 - Asayiş

Gaziantep’te Uyuşturucu ve Silah Operasyonu

15:07 - Asayiş

Erikçe Ormanı’nda Şüpheli Ölüm

15:37 - Asayiş

Günün Manşetleri

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Sanko Holding

15:54 - Genel