?>

Erdem Koleji’nde sıfır atık defilesi

Yaşam - 7 yıl önce

Erdem Kolejinde ilkokul ve ortaokul öğrencileri, atık durumda olan maddelerden kendileri için kıyafet tasarlayarak Sıfır Atık defilesi gerçekleştirdi.

Erdem Kolejinde ezberleri bozan bir defile düzenlendi. Erdem Koleji amfi salonda gerçekleşen defilede, ilkokul ile ortaokul öğrencileri, atık durumda olan maddeleri kendi hayal güçlerine ve giyim zevklerine göre yeniden yorumlayarak kendileri için kıyafetler tasarladı. Bu kıyafetlerle Sıfır Atık Defilesi gerçekleştirildi.

Tasarladıkları kıyafetleri giyip sahnede yürüyerek sergileyen öğrencilerin heyecanları gözlerinden okunuyordu. Velilerin, okul idarecilerinin, öğretmenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği defile, izleyenler tarafından büyük beğeni kazandı ve atık maddelerle yeniden tasarlanan her kıyafet, izleyiciler tarafından büyük alkış topladı.Sıfır Atık bilincinin her geçen gün öğrenciler üzerinde biraz daha arttığını ifade eden Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, “Bu farkındalığı farklı ve eğlenceli etkinliklerle bize gösteren öğrencilerimize, emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza ve defilemize gelerek bizleri yalnız bırakmayan velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Her kıyafetin jüri tarafından oylandığı yarışma sonunda, tasarladıkları kıyafetlerle ilkokuldan ve ortaokuldan ilk üçe giren öğrenciler, ödül olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda okul idarecilerinin makamında bir gün oturmaya hak kazandı.

Haftanın Öne Çıkanları

SANKO Park 10’uncu yılını kutluyor

2019-04-18 11:19 - Yaşam

Ak Parti’de Şahin-Tahmazoğlu SOĞUK SAVAŞI!

2019-04-22 10:28 - Özel Haber

Erdem Koleji’nde sıfır atık defilesi

2019-04-24 04:14 - Yaşam

BÜYÜK BİR KUMPAS MI?

2019-04-18 10:01 - Özel Haber

Gaziantep Lisesi’nde coşku yaşanacak

2019-04-18 08:16 - Özel Haber

SANKO’da resim sergisi

2019-04-21 09:10 - Yaşam

İLK GÜN YAŞANAN HEYECAN YILLARDIR DEVAM EDİYOR

2019-04-21 09:15 - Özel Haber

Hacı Kemal Kadooğlu Ortaokulu’nda 23 Nisan Coşkusu

2019-04-23 08:12 - Güncel

HALEP PASAJININ YIKIMINA BAŞLANILDI

2019-04-17 11:19 - Özel Haber

Çocuklardan ebeveynlere tiyatrolu gönderme

2019-04-22 06:12 - Yaşam

İlgili Haberler

Mavi İz Projesiyle Deniz Kirliliğine Sanat Dokunuşu

13:16 - Yaşam

Kızılay Şehitkamil’den Yetim Çocuklar ve Askerler Onuruna Anlamlı İftar

16:00 - Yaşam

GASTURDER ile GİBTÜ'den Gastronomi İçin İş Birliği

13:47 - Yaşam

KATODER’den Devlet Korumasındaki Çocuklara Anlamlı İftar

11:10 - Yaşam

Gaziantep’te LÖSEV Gençlerinden Umut Dolu Buluşma

00:40 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber