?>

Doktorlar eylemde

Türk Tabipler Birliği, doktorların ekonomik ve özlük haklarını düzenleyen yasa tasarısının en kısa süre içerisinde görüşülmesi için Beyaz Nöbet başlattı.

Özel Haber - 4 yıl önce

Türkiye genelinde tüm illerde devam eden Beyaz Nöbet 4 Şubat tarihinde sona erecek. Bu süre içerisinde tasarının TBMM gündemine gelmemesi durumunda ise 8 Şubat Salı günü hekimler grev yapacak. 

Geçtiğimiz yıl TBMM'de görüşülerek yasalaşan, hekimlerin bir bölümünün özlük ve ekonomik haklarını kapsayan düzenleme, tüm sağlık çalışanları ve hekimleri kapsamadığı için iptal edilmişti. Hükümet, düzenlemenin yeniden hazırlanacağını ve daha kapsamlı şekilde 2022 yılı Ocak ayında TBMM gündemine sunacağını açıklamıştı. Aradan geçen süreçte Ocak ayının son günlerine yaklaşılırken düzenlemenin halen TBMM gündemine alınmaması üzerine Türk Tabipler Birliği (TTB) ülke genelinde Beyaz Nöbet başlattı. 26 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında devam edecek olan Beyaz Nöbet sonunda, düzenlemenin TBMM gündemine alınması için mücadele verilecek.Söz konusu düzenlemenin TBMM gündemine alınması noktasında bir çalışma yapılmaması halinde ise ülke genelinde TTB üyesi hekimler, grev yapacak.

“HEKİMLER EYLEME HAZIRLANIYOR”

Açıklamalarda bulunan TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Doğan Kazım Eroğulları, "Tüm sağlık kurumlarının bahçelerini yeniden beyaza boyayacağız, hekimlerin gücünü, birliğini bizi duymayan kulaklara duyuracak, görmeyen gözlere bir kez daha göstereceğiz. Kararlılığımızı, vazgeçmeyeceğimizi, haklarımızı alana kadar eylemlerimize devam edeceğimizi herkes bilmelidir. Bugün haklarımız; kendimizin ve ülkemizin geleceği için ayaktayız. Tasarının Meclis’e getirilmesi ve taleplerimizin karşılanması için NÖBET’E başlıyoruz. Bugün başlatacağımız BEYAZ NÖBET eylemi Meclis’in açık olduğu tüm günler devam edecek. Ülkenin dört bir yanından tabip odası yöneticilerimiz Türk Tabipleri Birliği’ne gelerek nöbet eylemini dönüşümlü olarak devam ettirecek. Tüm hekimler/sağlık emekçileri, tıp öğrencileri kendi sağlık meclislerini kurarak nöbet eylemimizde tartışacak ve sözünü kuracak. 4 Şubat’a kadar tasarının Meclis’e getirilmesi için Beyaz Nöbet’teyiz. Tasarının gelmemesi ve taleplerimizin karşılanmaması halinde 8 ŞUBAT Salı günü GREV’de olacağımızı şimdiden duyuruyoruz. Bilinmelidir ki özlük haklarımızın Meclis’e getirilmesi için son, tek günlük GREV’imiz olacak. Öncelikli/acil taleplerimiz başta olmak üzere tüm haklarımızı alana kadar mücadelemiz ve GREV eylemlerimiz büyüterek devam edeceğiz" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

SEO NEDİR? NE DEĞİLDİR?

2022-01-26 08:34 - Teknoloji

Gaziantep'te kuyumcu soygunu

2022-01-25 07:00 - Mobil

Madde bağımlısı koca DEHŞET SAÇTI

2022-01-25 10:36 - Mobil

Gaziantep OSB'de korkulan oldu

2022-01-23 11:01 - Özel Haber

Kaçak akaryakıt ele geçirildi

2022-01-21 05:29 - Asayiş

GAZİANTEP'TE ELEKTRİK KESİNTİLERİ BAŞKAN BAYRAK'I İSYAN ETTİRDİ

2022-01-22 05:51 - Özel Haber

Doktorlar eylemde

2022-01-27 12:09 - Özel Haber

Balcı kazandı

2022-01-26 12:16 - Özel Haber

Emniyet Müdürlüğünün protokol giriş tentesi kara dayanamadı

2022-01-24 06:00 - Mobil

TARIMIN VE ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN ÇİFTÇİYE DESTEK ŞART!

2022-01-26 08:41 - Mobil

İlgili Haberler

Sabiha Gül: “Yeni Dönemde Türkiye ve Kıbrıs’ta Projelerle Var Olacağız”

10:51 - Özel Haber

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

GAGİKAD’tan Balkan Çıkarması

12:28 - Özel Haber

Elbistan ve Çevre İlçeler Derneği İlk Toplantısını Yaptı

16:37 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Narkotik Operasyonu

09:57 - Asayiş

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem