?>

Doğal gaz zamlandı kömür ve oduna talep arttı

Yaşam - 6 yıl önce

Üst üste gelen doğal gaz zamları kömür ve oduna talebi arttırdı.

Gaziantep'de odun ve kömür satışı yapan esnaf bu sene yapılan zamlardan dolayı doğal gaza geçişin azaldığına dikkat çekerek, odun ve kömüre ise talebin arttığını ifade etti. Doğal gaz zammına karşılık odun ve kömür fiyatlarında düşüş olduğunu hatırlatan esnaf, yaklaşan kış mevsimi öncesinde doğal gaza yapılan zamların işlerini olumlu etkilediğini de kaydetti. Geçen sene ton bazında satılan kömürün yüzde 15 ucuzladığını ifade eden esnaf Şaban Yılmaz, “Satışlarımız şu an umduğumuz gibi devam ediyor. Geçen sene bin 300-bin 400 arasında değişen kömürün ton fiyatı, bu sene bin 100 civarında, yani kura göre fiyatlar ucuzladı. Tabi kömürün kalitesine göre fiyatta değişme oluyor” dedi. “Doğal gaza yapılan zamlar satışlarımızı olumlu etkiledi”

Maliyetinden dolayı doğal gaza geçişin düştüğünü ifade eden Yılmaz, “Doğal gaza gelen zamlardan sonra talebimiz arttı. Çünkü milletin alım gücü düştü. Doğal gaza geçiş yavaşladı. Çünkü maliyet çok yüksek. Geçen seneye göre doğal gazda yüzde 35-40 yakın zamlandı. Bu da vatandaşları etkiliyor. Doğal olarak vatandaşlar alternatif ısınma yöntemine yöneliyor. Kömür satışı da hem ucuzlaması hem de alternatif ısınma olarak görülmesine bağlı yükseliyor” şeklinde konuştu. “Devlet sadece ihtiyaç sahiplerine kömür versin”

Devletinin kömürü gerçekten ihtiyaç sahiplerine vermesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Devlet kömürü gerçekten ihtiyaç sahiplerine versin. Kime verilmesi gerektiği iyice araştırılsın. Çünkü devletin verdiği kömür muhtaç olmayana da gidiyor ve bir süre sonra bunlar bu kömürü satıyor. Bu da bizi hem üzüyor hem de satışımızı olumsuz etkiliyor” diye konuştu. Oduncu esnafı İbrahim İnce de odun satışlarının arttığını ve bunu doğal gaza yapılan zamlara bağladıklarını ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

ÖZDEMİR BEY CADDESİ’NE ARTIK BİR ÇÖZÜM BULUN!

2019-11-06 11:57 - Özel Haber

BURASI GAZİANTEP FACİADAN DÖNÜLDÜ

2019-11-06 11:56 - Özel Haber

Özkaraman cinayete kurban gitti

2019-11-08 09:00 - Güncel

İNTİHARIN SEBEBİ MOBBİNG UYGULAMASI MI?

2019-11-12 10:46 - Güncel

Yaralı Aslan Gaziantep’te kükredi

2019-11-10 08:51 - Güncel

ADLİ OLAYLAR ARTTI!

2019-11-10 08:48 - Özel Haber

ERDEM KOLEJİNDE ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ SEMPOZYUMU

2019-11-07 05:49 - Yaşam

GAZİANTEP BASIN İLAN KURUMU İLE ÖZEL ANKA HASTANESİ ARASINDA İNDİRİM PROTOKOLÜ İMZALANDI

2019-11-07 05:55 - Güncel

Korsan satışa dikkat!

2019-11-10 09:05 - Özel Haber

“Tüketiciler emlak alımında uyanık olmalı”

2019-11-07 11:24 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gaziantep’te Ulaşımda Dev Adım

14:39 - Yaşam

Motokuryelerin Trafiğe Çıkması Yasaklandı

20:37 - Yaşam

25 Aralık Kahramanlık Panoraması’na 5 Günde 10 Bin Ziyaretçi

14:05 - Yaşam

GASKİ’den Su Sayaçları İçin Kritik Uyarı

13:58 - Yaşam

GAÜN Hastanesi Beyin Cerrahisinde Türkiye’nin Seçkin Merkezleri Arasında

13:56 - Yaşam

Günün Manşetleri

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem

CHP’li Meriç Çiftçilerin Borç Yükünü Meclis Gündemine Taşıdı

14:12 - Gündem

Altın Fiyatları Yeni Zirveyi Gördü

11:50 - Ekonomi

Gaziantep Lokantacılar Odası’nda Katmerci Dönemi Devam Ediyor

20:46 - Gündem

Şehitkamil’de Silah ve Uyuşturucu Operasyonu

14:57 - Asayiş