“Derdimiz Barış”

Manşet - 9 yıl önce

Ankara’da meydana gelen bombalı eylem sonrası Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan elim olay protesto edildi. Eylem konuşan DİSK Gaziantep Şube Başkanı Ali Güdücü, “Derdimiz barış” şeklinde konuştu.

 !#**g19&in=false**#! 

STK’LAR BİRLİKTE YÜRÜDÜ

Ankara’da 10 Ekim Cumartesi günü Emek Barış ve Demokrasi Mitingine katılmak için Gar önünde bir araya gelen vatandaşlara yapılan bombalı saldırı yurdun dört bir yanında protesto edilmeye devam ediyor. Kırkayak Parkı’nda KESK, DİSK, TMMOB ve Gaziantep Tabipler Odası öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Ankara’da yaşanan olayları protesto ettiler. Eyleme DİSK, KESK, TMMOB, Gaziantep Tabipler Odası, Gaziantep Barolar Birliği, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, BES gibi sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra CHP’li ve HDP’li milletvekili adayları katıldı. Kırkayak Parkı’nda toplanan eylemciler, ‘Anaların gözyaşı katilleri boğacak’ ve ‘Bombalar bizi yıldıramaz’ sloganları arasında eski Adliye’ye doğru yürüyüşe geçtiler. Çevredeki vatandaşlarında destek verdiği eyleme 5 binin üzerinde vatandaş katıldı.

“128 CANIMIZI ALDILAR”

Eski Adliye önünde toplanan eylemciler adın bir basın açıklamasında bulunan DİSK Gaziantep Şube Başkanı Ali Güdücü, “10 Ekim’de Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanmıştık. Saray’ın saltanatı uğruna aylardır dökülen kanlara dur demek, savaşa karşı, barışı savunmak için yollara düştük. Halkların özlemlerini haykırmak, umutlarını yaşatmak için, kandan ve savaştan beslenenlere karşı “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!” demek için gelmiştik. Türkiye’nin dört bir yanından, emek, barış ve demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiş, kadını erkeği, genci yaşlısı, barış türküleriyle birlikte halaya durmuştuk. Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın önünde, binlerce polisin gözü önünde bombalarını patlattılar. 128 canımızı aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. İki gündür yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyan ediyoruz. Bizler patlama sonrasında canlarımızı kurtarmaya çalışırken, polislerini gaz bombaları ile üzerimize salanlar, yüzümüze sırıtarak “güvenlik zafiyeti” yok diyorlar” şeklinde konuştu.

“UNUTMAYACAĞIZ, AFFETMEYECEĞİZ”

Saldırıların faillerinin bilindiğini ifade eden Güdücü, “Ankara’nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz. Katiller; diktatörlük heveslileri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kaldığı için, ülkeyi kan gölüne çevirip, yaşanan ölümler üzerinden “oy avcılığı” yapanlardır. Katiller; yarattıkları şiddet, korku ve katliam atmosferinde “tek başına iktidar” olmak için ülkeyi ateşe atıp, kendilerini kurtarmaya çalışanlardır. Emek, barış ve demokrasi mitingimizi kana bulayanlara ve katliama seyirci kalanlara sesleniyoruz; Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz: Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlar sessizce dağıldılar.

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

‘Seçmen suskun ve kırgın’

2015-10-08 03:42 - Röportajlar

Peri: Pamuk üreticisi eziliyor

2015-10-07 05:10 - Gündem

Gaziantep'te fuhuş operasyonu

2015-10-08 11:27 - Asayiş

Gece yarısı film gibi kovalamaca

2015-10-06 05:11 - Asayiş

‘BİRLİK ZAMANI’

2015-10-11 09:20 - Manşet

Piknik tecavüzcüleri yakalandı

2015-10-09 06:14 - Asayiş

“Derdimiz Barış”

2015-10-12 08:27 - Manşet

HDP’ye Nizip morali

2015-10-11 08:44 - Gündem

Görkemli açılış

2015-10-09 12:24 - Gündem

'4 Rus gemisi IŞİD'e karşı 26 roket atışı yaptı'

2015-10-08 02:38 - Dünya

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''

15:29 - Röportajlar

GAZİANTEP’İN SOKAKLARINI TEMİZ TUTMAK İÇİN “ATMA!”

21:44 - Gündem

KENT KONSEYİNDEN HATAYLI ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

21:41 - Gündem

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

19:39 - Gündem