?>

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

Gaziantep’in gastronomi alanındaki önemli temsilcilerinden Sahan Group Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Uluslararası Gastronomi Festivali (GastroANTEP) kapsamında düzenlenen “Geleneksel Lezzetlerin Marka Dönüşüm Yolculuğu” başlıklı söyleşide konuştu.

Gündem - 2 ay önce

“Gaziantep Mutfağını İstanbul’a Hikayeleriyle Taşıdık” Gaziantep’in gastronomi alanındaki önemli temsilcilerinden Sahan Group Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Uluslararası Gastronomi Festivali (GastroANTEP) kapsamında düzenlenen “Geleneksel Lezzetlerin Marka Dönüşüm Yolculuğu” başlıklı söyleşide konuştu. Gaziantep lezzetlerinin dünyaya tanıtılması ve markalaşmasında öncü isimlerden olan Öztan, yerel mutfakların hikâyeleriyle birlikte evrensele taşınmasının önemine dikkat çekti.

“İstanbul’da Farkı Gaziantep Lezzetleri Yarattı” Gastronomi & Mutfak Kültürü Yazarı Reha Tartıcı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide konuşan Öztan, İstanbul’da Gaziantep mutfağıyla fark yarattıklarını vurguladı. “Bir kahvaltıda peyniri, zeytini en iyisinden verebilirsiniz ama bunu herkes yapıyor. Önemli olan kendi yöresel lezzetlerimizi; beyran, nohut dürümü, katmer, ciğer kebabı gibi tatlarımızı sunmaktır. İşte o zaman marka olma yolunda ilerlersiniz” dedi.

“Gaziantep Mutfağını Ayrıcalıklı Kılan Özellikler” Gaziantep’in, komşu illerin mutfağından farklı yönlerine de değinen Öztan, her mevsime göre farklı kebapların yapılmasının bu mutfağın en önemli özelliği olduğunu ifade etti. “Bizde ilkbaharda sarımsak kebabı, kışın soğan kebabı, yazın ve sonbaharda farklı sebze ve meyvelerle kebap yapılır. Bu zenginlik Gaziantep’i ayıran en önemli farktır” diye konuştu.

“Yemeği Hikâyesiyle Sunuyoruz” Yerel lezzetlerin markalaşması için hikâyeleştirmenin de önemli olduğunu vurgulayan Öztan, sadece yemeği değil onun tarihini, yapılış biçimini ve yenme şeklini de misafirlere aktardıklarını belirtti. “Mesela patlıcan kebabını masaya koyduğumuzda, misafire bunun birlikte yenildiğinde daha lezzetli olduğunu anlattık. Böylece sadece yemeği değil kültürümüzü de taşıdık” dedi.

“Tanıtımın Yolu Mutfağımızdan Geçiyor” Gaziantep lezzetlerini İstanbul’a taşıyarak gastronomi turizmine büyük katkı sağlayan Öztan, sadece ticari kazancın değil şehre katkının da önemli olduğunu söyledi. “Bir şehrin ya da ülkenin tanıtımı mutfağından geçiyor. Bizim bu zenginliğimizi daha fazla dünyaya anlatmamız gerek. Bunu yaparken de Gaziantep’e değer katmayı unutmamalıyız” ifadelerini kullandı.

Söyleşide ayrıca Günaydın Et & Restoran Grubu Kurucu Ortağı Cüneyt Asan ve Sayfiye & Papalina Restoranları Kurucusu Erhan Ece de yerel lezzetlerin markalaşması üzerine görüşlerini paylaştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Elizium Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Gazianteplilerin Hizmetinde

2025-09-09 12:37 - Yaşam

Modern, Güvenli ve Uzun Ömürlü Rögar Kapağı Çözümleri

2025-09-09 17:35 - Genel

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

2025-09-14 12:14 - Yaşam

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

2025-09-14 12:52 - Gündem

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

2025-09-12 15:51 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

2025-09-14 12:30 - Gündem

Dülük, Zeugma’nın İzinden Dünya Turizmine Açılıyor

2025-09-12 15:32 - Gündem

İlgili Haberler

Vakkas Acar, CHP Gaziantep İl Başkanı Seçildi

19:00 - Gündem

Reisoğlu Sahneye Çıkmadı Ama Perde Arkasından Rejisörlük Yapıyor!

09:36 - Gündem

Bozgeyik: “CHP’de Parti İçi Demokrasi Cinayeti İşleniyor!”

15:15 - Gündem

CHP’li Öztürkmen: Gaziantep, Suriyelilerin En Fazla Yaşadığı İkinci Şehir

17:52 - Gündem

Gaziantep Şehitkamil Belediye Meclisi’nde şok gelişme!

17:38 - Gündem

Günün Manşetleri

GİKAD ve AC Derneği’nden Gençlere Yön Veren Eğitim

13:22 - Özel Haber

Gaziantep’te Gazeteciye Ölüm Tehdidi!

16:44 - Asayiş

İncilipınar Lions’tan Eğitime ve Sağlığa Çifte Destek

13:50 - Özel Haber

Vakkas Acar, CHP Gaziantep İl Başkanı Seçildi

19:00 - Gündem

Gaziantep’te Şaşkınlık Yaratan Görsel! CHP’nin 6 Oku 5’e Düştü!

10:10 - Özel Haber