Çıkmaz’ın 29 Ekim mesajı

Gündem - 7 yıl önce

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri(GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, yayınladığı mesajla Cumhuriyetin ilan edilişinin 94’üncü yılını kutladı.

Çıkmaz, “Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, tarihte ender kaydedilen bir başarıdır” dedi.

Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının kutlayan GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin sahip olduğu değerlerle Ortadoğu'nun en önemli güçleri arasında yer aldığını belirterek,

“Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, tarihte ender kaydedilen bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir. Cumhuriyet Bayramı, tarihte eşine az rastlanan bir inanç ve azmin sonucu, bu toprakların bölünemeyeceğinin ve ilelebet milletimizin mülkü olduğunun tarihi bir ispatıdır. Cumhuriyetimiz hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır. Bağımsızlığımızın ve vatanın bölünmez bütünlüğünün simgesi olan Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak Türk Milletinin en önemli görevlerindendir. Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere her zaman her koşulda sahip çıkmamız gerekir. Bu sorumluluğun bilincinde olarak demokratik, siyasal, kültürel, sosyal alanlarda olduğu gibi özellikle de ekonomik gelişmeye önem vererek atalarımızdan aldığımız Cumhuriyet mirasını gelecek nesillere, içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek ulaştırmalıyız. Bu doğrultuda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılına, hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Nasreddin Hoca fıkra canlandırma yarışmasında 5 okul daha finale çıktı

2017-10-26 06:32 - Yaşam

Birlik Vakfı, Ankara’ya çıkarma yaptı

2017-10-26 06:46 - Gündem

Çıkmaz’ın 29 Ekim mesajı

2017-10-26 06:48 - Gündem

“İSTİFA EDİN”

2017-10-26 06:41 - Mobil

İlçelere katık atık transfer istasyonu

2017-10-26 06:47 - Gündem

İlgili Haberler

Dünya Halı Modasını Gaziantep Belirliyor

11:09 - Gündem

Görevinin Başında ilk günkü azmiyle

16:08 - Gündem

Umut Yılmaz, Şehitkamil Belediye Başkanı Olarak Görevine Resmen Başladı

15:49 - Gündem

Kağıt Toplama İşçisi Karabudak, Siyasette 'Yeşil Dönüşüm' Yaptı

19:02 - Gündem

Yeniden Refah Partisi, Nurdağı seçim sonuçlarına itiraz etti

08:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Zehra Ünal'a Önemli Görev

12:22 - Özel Haber

İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün

23:29 - Özel Haber

TÜKD'de Ece Tepe Dönemi

15:27 - Özel Haber

Enerjisa Atatürk İlkokulu Hatay’da açıldı

15:23 - Genel

Dünya Halı Modasını Gaziantep Belirliyor

11:09 - Gündem