?>

İlçelere katık atık transfer istasyonu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki hizmet akışını sürdürüyor. Alt yapıdan üst yapıya birçok alanda ilçelere hizmet götüren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ilçelere “Katı Atık Transfer İstasyonu” yapıyor.

Gündem - 9 yıl önce

Gaziantep’in merkez ilçelerinden Şehitkamil, Şahinbey ve Oğuzeli’ni kendi katı atık transfer istasyonunda toplayan Büyükşehir Belediyesi, Nizip ile Karkamış’ın katı atık transfer istasyonun ise Nizip’te depoluyor. İslahiye ile Nurdağı’na ortak bir katı atık transfer istasyonu yapan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Araban ile Yavuzeli’nin kullanacağı katı atık transfer istasyonu yapıyor.

İlk etapta Nurdağı ve İslahiye’nin ortak kullandığı ‘Fevzipaşa Katı Atık Transfer İstasyonu’nu kuran Büyükşehir Belediyesi, şimdi ise Araban ile Yavuzeli’nin kullanacağı ‘Muratlı Katı Atık Transfer İstasyonu’nu kuruyor.Araban ile Yavuzeli’nde yaşayan yaklaşık 53 bin kişinin katı atık transferini karşılayacak olan ‘Muratlı Katı Atık Transfer İstasyon’ bu iki ilçede günlük olarak yaklaşık 70 ton evsel atık ihtiyacını karşılayacak.

Araban ve Yavuzeli ilçeleri arasındaki mesafe ve atık miktarı göz önünde bulundurulduğunda en uygulanabilir yerin iki ilçe arasında Muratlı mevkiinde 11 bin metre kare alan olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çöplerin aktarma işlemi bunker vasıtası ile semi-treylere gerçekleşeceğini belirttiler.Aktarma istasyonlarının; koku, toz, gürültü ve görünüş yönünden çevreyi kirletmemesi için boşaltma işleminin yapıldığı yerlerin kapalı olarak inşa edileceğini aktaran yetkililer, çöplerin transferi için 2 adet semi-treyler, 2 adet çekici ve 1 adet beko loder  alındığını kaydettiler.

Haftanın Öne Çıkanları

Birlik Vakfı, Ankara’ya çıkarma yaptı

2017-10-26 06:46 - Gündem

Nasreddin Hoca fıkra canlandırma yarışmasında 5 okul daha finale çıktı

2017-10-26 06:32 - Yaşam

İlçelere katık atık transfer istasyonu

2017-10-26 06:47 - Gündem

“İSTİFA EDİN”

2017-10-26 06:41 - Mobil

İlgili Haberler

BAŞKAN ŞAHİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE GAZİANTEP TURİZMDE YENİ BİR DÖNEME HAZIRLANIYOR

14:19 - Gündem

Gaziantep SMMM Odası’ndan Yeşil Dönüşüm Hamlesi

10:08 - Gündem

Necati Binici, Kent Konseyleri Birliği’nde Başkan Vekilliğine Seçildi

15:07 - Gündem

Kamu malına böyle zarar vermeye çalıştı! Gaziantep'te şaşkına çeviren görüntü

15:09 - Gündem

468 OYLA GEÇEN YASA, 88 OYLA BÜYÜYEN SORU!...

11:18 - Gündem

Günün Manşetleri

AFTER PARTY

09:03 - Genel

BAŞKAN ŞAHİN’İN ÖNCÜLÜĞÜNDE GAZİANTEP TURİZMDE YENİ BİR DÖNEME HAZIRLANIYOR

14:19 - Gündem

Gaziantep SMMM Odası’ndan Yeşil Dönüşüm Hamlesi

10:08 - Gündem

Gaziantep Yeşilay Şube Başkanı Prof. Dr. Haluk Şen ‘den Önemli Açıklamalar

15:30 - Özel Haber

Necati Binici, Kent Konseyleri Birliği’nde Başkan Vekilliğine Seçildi

15:07 - Gündem