?>

Çevre felaketi yaşanıyor

Özel Haber - 4 yıl önce

Humanızlı olarak bilinen bölgede yer alan derici esnafı çevrede yaşattığı kirlilikle dikkat çekiyor. Bölgede her alan çöplüğe dönerken deri işletmelerinin gerek baca kısımlarında gerekse atık noktasında duyarsız davranmaları tepki çekiyor. Atıkların dışarı aktığı bölgede çevreye duyarlı davranılmıyor. Yetkililerin bu sorunların giderilmesi için harekete geçmesi bekleniliyor.

BU İŞLETMELER NEDEN DENETLENMİYOR?

Büyükşehir Belediyesinin ortaya koyacağı projede bölgede konut ve yeşil alanlar inşa edilecek. Belediye yetkilileri işletmelere yakın zamanda duyuru yaparak yerlerini boşaltmalarını ve taşınmaları çağrısında bulundu. Uzun süredir bu çağrıya ses vermeyen bazı işletmelerin çevreye verdiği zarar ise fotoğraflara yansıdı. Bazı işletmelerin bacasından yükselen siyah dumanlar, bazı işletmelerin ise atıklarını sokağa akıtması gelinen tehlikeli noktayı ortaya koyuyor. İşletmelerin denetlenmesi noktasında yetkililerin attığı adımlar merak edilirken Humanızlı bölgesinde resmen çevresel felaket yaşanıyor.

BÖLGEDE KONUT PROJELERİ YAŞAMA GEÇİRİLECEK

Yıkımın tamamlanmasının ardından bölgede konut projesi başlatılacak. Yıkım çalışmalarının kısa sürede tamamlanması bekleniliyor. Büyükşehir, Şehitkamil ve Şahinbey belediyeleri tarafından bölgede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının tam ortasında kalan ve kötü bir görüntüye hakim olan Humanızlı Bölgesi yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından konut alanı olacak. Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri yıkım çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Yaklaşık 26 yıldır bölgede faaliyet sürdüren tabak, deri ve bağırsak sektörünün temsilcileri kısa süre sonra bulundukları yapılardan çıkartılıyor. Humanızlı Bölgesi 4 yıl önce Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından konut alanı ilan edilmişti. Alt tarafı 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı’nın devamı olan bölge yeşil alan olarak düzenlenirken ortada kalan yer ise konut alanı olacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Dijital dönüşümün önemi ve avantajları

2021-06-29 09:20 - Gündem

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET HEYECANI

2021-07-02 10:43 - Mobil

Sezer Cihan’dan Gaziantep FK’da tesisleşme müjdesi

2021-06-28 10:24 - Mobil

“Şehrim için Bir Fikrim Var” proje yarışması düzenleniyor

2021-06-30 07:21 - Mobil

Polis hırsızlara göz açtırmıyor

2021-07-03 15:02 - Video Haber

Durdurulan otobüsteki yolcunun çantasında uyuşturucu çıktı

2021-07-03 17:16 - Asayiş

İkinci el otomobil piyasasında kıpırdanma başladı

2021-07-03 15:17 - Ekonomi

Yağışlar mantara bereket, sofralara lezzet getirdi

2021-06-28 05:19 - Gündem

Kurbanlık hayvan sevkiyatı başladı, sıkı denetimler sürüyor

2021-07-03 15:19 - Ekonomi

Yılın ilk 6 ayında halı ihracatçıları rekor kırdı

2021-07-02 10:47 - Ekonomi

İlgili Haberler

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Nesibe Aydın Ortaokulu’ndan Çevreye ve Atatürk’e Vefalı Bayram

00:10 - Özel Haber

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

Karnaval Çocuk Evi’nden Nostalji Dolu 23 Nisan Kutlaması

21:56 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber