?>

Çalışmalar aralıksız sürdürülüyor

Özel Haber - 7 yıl önce

Gaziantep'in simgelerinden 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip Gaziantep Kalesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor. Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, çalışmaların kısa sürede tamamlanması için yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını söyledi.

TOPRAĞIN KORUNMASI AMAÇLANIYOR

İpek Yolu üzerindeki Gaziantep'in önemli tarihi mekanları arasında yer alan Gaziantep Kalesi'nin gelecek nesillere aktarılması için bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. İşçilerin bellerine bağladıkları iplerle yamaçtan aşağı doğru sarkarak "geotekstil keçe" sistemini toprağın altına yerleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla kalenin daha yeşil görünmesi sağlanacak. Ayrıca sistem sayesinde yamaçlardaki toprağın kayması, yağmur sularının da kayalara ulaşarak kaledeki yıpranmaların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

“BURAM BURAM TARİH KOKUYOR”

Başlayan çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanması planlanıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, Gaziantep Kalesi'nin kentin göz bebeği olduğunu söyledi. Kentin tam ortasında bulunan kalenin buram buram tarih koktuğunu vurgulayan Öztürk, “Kaleleri yaşayan varlık olarak görüyoruz. Zaman zaman restorasyon ihtiyacı çıkıyor. 2012 yılında yoğun yağmur alması nedeniyle, kaleye geçiş kulesinden biri yıkıldı. Bir süre turist giremedi. Ardından hızlı bir çalışmayla restore ederek, kaleye tekrar geçişi sağladık. Bu proje yürütülürken, koordinatörün de tavsiyesi üzerine diğer yerlerde de sağlamlaştırma yapılması gerektiğine karar verdik” şeklinde görüş belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Teşekkürler Gaziantep

2018-02-14 06:55 - Spor

TRİKO SEKTÖRÜ COŞTU!

2018-02-11 08:25 - Güncel

Gaziantep Basketbol Fenerbahçe'ye mağlup

2018-02-12 02:24 - Spor

37 YILLIK HATA

2018-02-13 10:42 - Özel Haber

Paris Moda Fuarı'na KUTNİA damgası

2018-02-14 08:19 - Güncel

'Dirsek atma' cinayetine 11 yıl 8 ay hapis

2018-02-14 03:11 - Güncel

Esnaf uygulamadan memnun

2018-02-09 11:26 - Özel Haber

Sanatçı Karakuş’u kaybettik

2018-02-11 06:26 - Güncel

İhracatta yaşanan sorunlar masaya yatırıldı

2018-02-13 07:55 - Ekonomi

Orta Doğu’nun gıda ihtiyacını Güneydoğu karşılıyor

2018-02-09 06:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

Şahinbey Lions Kulübü’nden Geleneksel Kahvaltıyla Açlığa Anlamlı Destek

12:46 - Özel Haber

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber

Tatlılar Şehri Gaziantep’te “1. Ulusal Tatlı Festivali” Başlıyor

15:18 - Özel Haber

Tanrıöver ve Yüksel Ailelerinden Unutulmaz Düğün

18:30 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Şahinbey Lions Kulübü’nden Geleneksel Kahvaltıyla Açlığa Anlamlı Destek

12:46 - Özel Haber

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber