?>

37 YILLIK HATA

37 yıl vatandaşın emekli maaşını her ay 1 lira fazla yatıran SGK vatandaş ölünce çocukları hakkında icra takibi başlattı

Özel Haber - 7 yıl önce

36 yıl önce kaybettiği babasından annesi Besey Güneş’e kalan Bağ-Kur emeklilik maaşı her ay SGK tarafından 1 lira fazla yatırıldı. Fazla yatırılan paraları 37 yıl sonra iadesini isteyen SGK geçtiğimiz yıl vefat eden Besey Güneş’in çocuklarına icra takibi başlattı. İcra takibi karşısında şok olduklarını anlatan Nuri Güneş, 37 yıl boyunca fark edilmeyen bir hatadan dolayı mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.

“BU TÜR HATALARIN BUNDAN SONRA YAPILMASININ ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Besey Güneş’in emekli maaşı kesildi. Kesilen emekli maaşının ardından hesap kontrollerinde ortaya çıkan yanlışlık Güneş ailesinin 2 bin liralık bir borçla icralık olmasına neden odu. Aile fertlerinden Nuri Güneş, “37 yıldır SGK babama, babamın vefatının ardından ise anneme bağlanan emekli maaşını her ay 1 lira fazladan yatırmış. 37 yılda 8 hükümet değişti, bu kadar af getirildi, bunca yıldır görülmeyen hata 37 yıl sonra nasıl görüldü anlamış değiliz. Şimdi Sosyal Güvenlik Kurumu her ay fazladan yanlışlıkla yatırdığı 1 lirayı şimdi yasal faizleriyle birlikte geri talep ediyor. Toplamda rahmetli babam ve annemin maaşlarına yansıyan 2 bin liraya yakın alacağını talep eden Sosyal Güvenlik Kurumunun bu parasını yatıracağız. Ama Sosyal Güvenlik Kurumunun bu tür hataları bundan sonra yapmamasını temenni ediyoruz. Şimdi yatırılan emekli maaşında 1 lirayı çözebilmek oldukça güç” şeklinde konuştu.

7 KARDEŞ İCRA TEBLİGATI KARŞISINDA ŞOK OLDULAR

2 bin liralık alacak karşısında Güneş ailesi fertlerinin gayrimenkullerinin üzerine şerh koyduruldu. Aile fertlerinden Nuri Güneş, “Biz 7 kardeşiz ve bu parayı ödeyeceğiz. Ödeme planı hazırlanırken aile bireylerinin üzerine olan araç ve gayrimenkullerin üzerine şerh konuldu. Bizden kaynaklı olmayan bir hatanın bedelini bu şekilde bizler ödemek zorunda değiliz. Kısa süre içerisinde borcumuzu ödeyeceğiz. Ama borcu ödemek demek yapılan bu hatanın farklı şekillerde yenilenmesi anlamına gelmemeli. Bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumu görevlileri daha dikkatli olmalılar” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Sınır köyleri kırmızı-beyaz

2018-02-07 03:53 - Türkiye

Yunus balığı nerede?

2018-02-07 09:34 - Güncel

ULAŞIM “BEDAVA” OLDU

2018-02-06 11:44 - Güncel

TRİKO SEKTÖRÜ COŞTU!

2018-02-11 08:25 - Güncel

Gaziantep Basketbol Fenerbahçe'ye mağlup

2018-02-12 02:24 - Spor

37 YILLIK HATA

2018-02-13 10:42 - Özel Haber

Esnaf uygulamadan memnun

2018-02-09 11:26 - Özel Haber

Sanatçı Karakuş’u kaybettik

2018-02-11 06:26 - Güncel

İhracatta yaşanan sorunlar masaya yatırıldı

2018-02-13 07:55 - Ekonomi

Orta Doğu’nun gıda ihtiyacını Güneydoğu karşılıyor

2018-02-09 06:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Nesibe Aydın Ortaokulu’ndan Çevreye ve Atatürk’e Vefalı Bayram

00:10 - Özel Haber

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

Karnaval Çocuk Evi’nden Nostalji Dolu 23 Nisan Kutlaması

21:56 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber