?>

İhracatta yaşanan sorunlar masaya yatırıldı

Ekonomi - 8 yıl önce

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohum ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya ve Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği Denetimi Genel Müdürü Zafer SOYLU ve Bakanlık Dış Ticaret Uzmanlarının katılımları ile “Irak’a İhracatta Yaşanan Sorunlar” konulu toplantı GAİB Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Irak’a ihracat yapan birlik üyesi firmaların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda özel sektör yetkilileri, Bakanlık temsilcileri ile bir araya gelerek sahada yaşanan sorunları ilk ağızdan ilgililere aktarma imkânı buldular. İhracatçılar açısından önemli ve verimli bir toplantı gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Mahsum “ Irak hem bölgemiz hem de ülkemiz ihracatında çok önemli bir rol oynamaktadır. 2017 yılında Hububat Bakliyat Yağlı Tohum ve Mamulleri Sektöründe, Türkiye genelinden en çok ihracat 1,728 milyar dolar olarak Irak’a gerçekleşirken, bölgemizden Irak’a 1,179 milyar dolarlık ihracat yapılmıştır. Irak, bu rakamla sektörel anlamda bölgemizden yapılan ihracatta %58’lik pay alarak 1. sırada yer almaktadır.” dedi.

Irakla ilgili yaşanan sorunların çözüme kavuşacağına inanıyoruz

Başkan Altunkaya açıklamasına “Irak, Türkiye için büyük ve vazgeçilmez bir pazardır. Türkiye birçok sektörüyle Irak’a büyük ihracatlar gerçekleştirmektedir. Hem sektörümüz hem de ülkemiz ihracatı için bu kadar önem arz eden Irak pazarında, ihracatçılarımız çeşitli sorunlar yaşamaktadır. Yapılan toplantıda, Türkiye’den Irak’a yapılan ihracatta yaşanan sorunlar, Irak’taki gelişmeler ve gözetim firmaları ile ilgili konular masaya yatırılırken, bu sorunlarla ilgili çözüm önerileri tartışıldı.” diyerek devam etti. Güney Doğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum ALTUNKAYA, yapılan toplantının verimli geçtiğini, firmaların yaşadığı sorunları birinci ağızdan Ekonomi Bakanlığımız yetkililerine aktarma fırsatı bulduğunu ve yaşanılan sorunların önümüzdeki süreçte çözüme kavuşacağını umduğunu sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sınır köyleri kırmızı-beyaz

2018-02-07 03:53 - Türkiye

Yunus balığı nerede?

2018-02-07 09:34 - Güncel

ULAŞIM “BEDAVA” OLDU

2018-02-06 11:44 - Güncel

TRİKO SEKTÖRÜ COŞTU!

2018-02-11 08:25 - Güncel

Gaziantep Basketbol Fenerbahçe'ye mağlup

2018-02-12 02:24 - Spor

Esnaf uygulamadan memnun

2018-02-09 11:26 - Özel Haber

Sanatçı Karakuş’u kaybettik

2018-02-11 06:26 - Güncel

İhracatta yaşanan sorunlar masaya yatırıldı

2018-02-13 07:55 - Ekonomi

Orta Doğu’nun gıda ihtiyacını Güneydoğu karşılıyor

2018-02-09 06:57 - Ekonomi

Gazişehir Gaziantep'te hedef; Spor Toto Süper Lig

2018-02-06 09:01 - Spor

İlgili Haberler

Türk Halı Sektöründen Lojistik Alarmı: 184 Ülkeye İhracat Var, Sevkiyat Yok

14:06 - Ekonomi

Finansal Nihilizm: Umudunu Kaybeden Gençlik, Ekonominin En Büyük Riskidir

13:15 - Ekonomi

YENİ DÖNEMDE ŞİRKETLERİN GERÇEK REKABET AVANTAJI: STRATEJİK VE FİNANSAL İŞ AKLI KAVRAMI

16:51 - Ekonomi

KARLILIK YETERLİ Mİ?

22:21 - Ekonomi

Gaziantep Bölgenin İhracat Lokomotifi Olmayı Sürdürüyor

20:45 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gaziantep'te Motosiklet Denetimi

12:36 - Asayiş

VEFAT VE TEŞEKKÜR

12:14 - Genel

Türk Halı Sektöründen Lojistik Alarmı: 184 Ülkeye İhracat Var, Sevkiyat Yok

14:06 - Ekonomi

GİKAD Projelerini Taçlandıran Kapanış Buluşması

15:44 - Özel Haber

Sağlıklı Yaşam Tutkunları Boğazköy Gusto'da Buluşuyor

11:53 - Yaşam