?>

Bulgurun kilosu 4 lira oldu

Özel Haber - 7 yıl önce

Gaziantep’te bakliyat ürünleri satan işletmeler Ramazan ayı boyunca büyük hareketlilik yaşadı. Bakliyat ürünlerine artan talep karşısında ise ürünlere önemli oranda zam geldi. Bulgur ve simitin kilosu 2,5 liradan 4 liraya yükseldi.

SATIŞLAR ARTTI ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

Mübarek Ramazan ayla birlikte pirinç, kırmızı mercimek, kuru fasulye ve çorbalık çeşitlerinde canlılık yaşandı. Kuru bakliyat fiyatlarının geçen seneye oranla küçükte olsa biraz arttığını anlatan Osman Değirmenci satışların artacağına dikkat çekti.  Değirmenci, Ramazan sofrasının olmazsa olmazı mercimek çorbası olduğu için mercimek satışının mübarek ayda arttığını anlattı.  Değirmenci açıklamasında, “Ramazan ayıyla birlikte bakliyat satışlarında hareketlilik var. En çok tüketilen ürünler bulgur, simit, pirinç, kuru fasulye ve mercimek oluyor. Tabi buda sezonuna, havaların sıcaklığına soğukluğuna göre de değişebiliyor. Bakliyat fiyatlarına baktığımızda ise çokta yüksek değil geçen seneyle aynı. Mesela, simit 4 TL, bulgur 4 TL, pirinç 8 TL, nohut 6 TL, Fasulye 8 TL, Mercimek ise 8 TL” dedi.       

RAMAZAN KUMANYASINA TALEP BU YIL AZ OLDU

Fiyatların geçen seneyle aynı olmasına rağmen Ramazan kumanyasına talebin çok az olduğunu söyleyen Değirmenci, “Ramazan paketi için bu yıl çok bir talep olmadı. Geçen yıl bu sezonda siparişleri gelmeye başlamıştı. Ramazan paketi yaptırmak isteyenler geçtiğimiz yıllarda Ramazandan 1 hafta önce kumanya yaptırır fakirlerin ilk sahur ve iftar sofralarına yetişmesini sağlardı. Ama şimdi diğer esnaf arkadaşlarla konuştuğumuzda genel olarak piyasanın durgun olduğunu söylüyorlar. Fiyatlara baktığımızda fiyatlarda şimdilik çok bir artış yok. En düşük Ramazan paketinin fiyatı ortalama 70 TL tutuyor. En yüksek Ramazan paketi ise 200 TL’yi buluyor. Ramazan paketinin içerisinde mutlaka olması gereken şeker, pirinç, yağ ve makarna. Böyle bir paketi 5 kilogramdan hesaplarsak 70 TL tutar. Paketin içerisindeki ürünlerin çeşitliliği ve kilogramı artarsa fiyatta artar” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

ELEMAN ARANIYOR...

2019-06-07 03:32 - Yaşam

“GELİŞİ GÜZEL ZAM YAPMAYIZ”

2019-05-31 10:54 - Özel Haber

Polisi vuran şahıslar yakalandı

2019-06-06 09:26 - Asayiş

Gezici kütüphaneye ilgi yoğun

2019-06-06 09:27 - Yaşam

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne yoğun ilgi

2019-06-06 09:26 - Yaşam

Şeker alırken dikkat!

2019-05-31 10:51 - Özel Haber

Bulgurun kilosu 4 lira oldu

2019-06-07 10:22 - Özel Haber

Salatalığın fiyatı düştü

2019-05-31 10:49 - Özel Haber

8 hakim ve savcının görev yeri değişti

2019-06-02 09:07 - Güncel

Kadın cesedi bulundu

2019-06-06 09:23 - Güncel

İlgili Haberler

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

19 Mayıs Ruhuna Yakışan Organizasyon TÜKD’den Geldi

19:57 - Özel Haber

Hurşit Yıldırım Detayı Gözden Kaçmadı! İstifa “Mutlak Butlan” Öncesi Gelmişti

13:24 - Özel Haber

CHP’de Tasfiye İddiası! Gaziantep İl Başkanlığı İçin Kritik Süreç

13:01 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Sanko Holding

15:54 - Genel