?>

BAKAN KURUM CAN KAYBINI AÇIKLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem nedeniyle Gaziantep'de can kaybının 468'e, yaralı sayısının 3 bin 570'e çıktığını ifade ederek 581 binanın da yıkıldığını söyledi.

Gündem - 3 yıl önce

GAZİANTEP'TE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziantep AFAD'da kurulu Deprem Koordinasyon Merkezi'nde İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de katıldığı toplantıda deprem sonrası çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Kurum, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın Pazarcık merkezli 7,7 ve sonrasında Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki iki depremin bölgedeki birçok ilin deprem hasarı yaşamasına yol açtığını kaydetti.

Ülke olarak Erzincan depreminden sonra son bir asırda en büyük depremle karşıya olduklarını dile getiren Kurum, 10 ilde doğrudan 13,5 milyon kişiyi etkileyen iki depremin, ortaya koyduğu etkileri açısından son bir asırda yaşanan en büyük felaket olduğunu söyledi.

Kurum, 10 ilde 30 vali ve 47 kaymakamın görevlendirildiğini aktararak Gaziantep'teki çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Gaziantep özelinde baktığımızda şu an itibarıyla 581 yıkık binamız var ve depremde can kaybımız 468'e ulaştı, 3 bin 570 yaralı vatandaşımız var. Enkazlardan onları kurtardık ve gerek Gaziantep merkez gerek yakın illerdeki hastanelerimiz, sahra çadırlarımızda tedavi altındalar. İlk andan itibaren emin olun yüzlerce ambulansımız, sağlık personelimiz, UMKE personelimiz bilfiil gerek sahra çadırlarında gerek hastanelerimizde vatandaşımıza her türlü tedavi imkanını sunma gayretiyle çalışıyorlar. Tabii ocaklarımıza ateş düştü, yüreğimizi dağladı ve bu acı tarif edilemez. İnşallah bu süreci ilk 24 saat, şimdi ikinci 24 saate girdik. 72 saat bizim için çok kıymetli. Enkaz altından vatandaşlarımızı biliyorsunuz daha önceki yaşadığımız depremlerde de 100. saatte dahi vatandaşlarımıza ulaşmıştık. Şu an bu manada arama kurtarma ekiplerimiz, UMKE ekiplerimiz, AFAD'ımız koordinasyonunda tüm enkaz alanlarında vatandaşlarımızın yardımına koşuyor ve enkaz altından onları sağ salim çıkarma mücadelesini hep birlikte veriyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

GENÇ YAŞTA EMEKLİLİK

2023-02-02 18:50 - Ekonomi

GAİB ŞUBAT AYI EĞİTİM TAKVİMİNİ DUYURDU

2023-02-01 13:44 - Ekonomi

2023’ün İlk Ayında Halıcıların Yüzü Güldü

2023-02-02 13:47 - Ekonomi

İhracatçıların Gözü Cibuti ve Etiyopya Pazarlarında

2023-02-01 13:34 - Ekonomi

Yıldırım, ihracat rakamlarını değerlendirdi

2023-02-02 15:51 - Ekonomi

GAZİANTEP'TE KALİTESİZ EKMEĞİ ZAMLI YİYECEĞİZ!

2023-02-03 19:14 - Özel Haber

AZ YAĞIŞ KORKUTUYOR

2023-01-31 19:13 - Özel Haber

GÜZELBEY MİLLET İTTİFAKI’NIN BÜYÜKŞEHİR ADAYI MI OLACAK?

2023-02-01 19:40 - Özel Haber

Ücretli öğretmenler isyan etti

2023-02-03 19:50 - Özel Haber

GAGİKAD'lı kadınlardan Başkan Leylek'e tam destek

2023-02-02 19:07 - Gündem

İlgili Haberler

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem

CHP’li Meriç Çiftçilerin Borç Yükünü Meclis Gündemine Taşıdı

14:12 - Gündem

Gaziantep Lokantacılar Odası’nda Katmerci Dönemi Devam Ediyor

20:46 - Gündem

Kadınlar ve Çocuklar Korunmuyor, Sistem Seyirci

14:24 - Gündem

Günün Manşetleri

TAG Otoyolu’nda Sabah Saatlerinde Korkunç Kaza

10:39 - Yaşam

6 Şubat’ın Yıl Dönümünde Burkay Güçyetmez ’den Sert Uyarı

10:35 - Gündem

GASTURDER ve İl Milli Eğitim’den Ortak Sıfır Atık Hedefi

15:45 - Yaşam

Antepsan Lezzetleri Gulfood 2026’da Dünya Sahnesine Çıktı

15:25 - Ekonomi

CHP Milletvekili Öztürkmen Gaziantep’te Artan Şiddeti Meclis Gündemine Taşıdı

14:54 - Gündem