"Aileler mağdur ediliyor"

Bizim Mahalle - 9 yıl önce

Afet Bölgesi olarak ilan edilen Çamlıca Mahallesinde Kentsel Dönüşüm çalışmaları yapıldığını belirten mahalle muhtarı Hasan Hüseyin Yanardağ, “Belediyelerin başlattığı Kentsel Dönüşüm çalışmaları nedeniyle pek çok aile mağduriyet yaşıyor. Kentsel Dönüşüme karşı değilim ancak ailelerin mağdur edilmesine karşıyım” diye konuştu.

Gaziantep Hâkimiyet okurları ve Çamlıca Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Hasan Hüseyin Yanardağ’dan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hâkimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Çamlıca

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27060

Mahallenin nüfusu: 8 bin

Mahallenin seçmeni: 2 bin 67

Mahalle ve cadde sayısı: 20 Sokak, 13 Cadde

Mahallenin muhtarı: Hasan Hüseyin Yanardağ

ÇAMLICA MAHALLESİ 70 YIL ÖNCE KURULDU

Çamlıca Mahallesi’nin 70 yıl önce kurulduğunu belirten mahalle muhtarı Hasan Hüseyin Yanardağ, “Mahallemiz uzun yıllardır Gaziantep’in eski yerleşim yerleri arasında yer alıyor. Mahalle ilk kurulduğu dönemlerde ailem ile birlikte yeni yerleşime açılan Çamlıca Mahallesine yerleştik. O yıllardan bu yana mahallede ikamet ediyoruz. İlerleyen dönemlerde mahallemiz büyüyerek bünyesinden yeni mahalleler ortaya çıktı. Etiler, Nuri Pazarbaşı ve Sakarya mahalleleri Çamlıca’dan bölünerek kuruldular. Mahallemiz çevrede bulunan mahallelere göre oldukça eskidir. Mahallemizin nüfusu 8 bin nüfusu, bulunuyor. Mahallemize kentsel dönüşüm ile yeni konutlar yapıldı. Zamanla nüfusumuzun bu konutlara yerleşimlerle birlikte aratacağını düşünüyorum. Bunun dışında 300 kadar Suriyeli aile mahallemizde ikamet ediyorlar. Seçmen miktarımız ise 2 bin 67’dir. Blokların dolmasıyla 3 binin üzerinde seçmen sayımız olacağını düşünüyorum. Komşu mahallelerimiz ise Savcılı, Etiler, Sakarya, Nuri Pazarbaşı ve Özdemirbey Mahallelerinden oluşuyor. Mahallemizde 20 sokak ve 13 caddemiz bulunuyor” diye konuştu.

ALT YAPI SORUNLARI ÇÖZÜMLENİYOR

 

Alt yapıya ilişkin bilgiler veren Yanardağ, “Mahallemizdeki alt yapıyı geçmiş yıllarda yaptırdık. Mahallemiz eski olmasından dolayı alt yapımız eski taş yapıdan yapıldı. Zaman zaman arızalanınca alt yapıdaki bazı yerleri değiştirdik. Gaski’nin çalışanlarını yürüttüğü bazı alt yapı çalışmaları devam ediyor. İşlemler bitince asfaltlama çalışmaları başlatılacak. Yeni yerleşim yerlerine doğal gaz ve elektrik hatları yapılıyor. Çalışmalar bittikten sonra sıkıntımız kalmıyor. Mahallemizde doğal gaz bulunmuyor. Ana cadde üzerinde doğal gaz var ama eski yapıların olduğu evlere doğal gaz verilmedi. Kentsel dönüşüm nedeniyle doğal gaz verilmiyor” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KARARINI YANLIŞ BULUYORUM

Gaziantep’te 32 mahallenin Afet Bölgesi ilan edildiğini söyleyen Yanardağ, “Bu kapsamda 32 mahallede Kentsel Dönüşüm çalışmaları meclis kararı ile başlatıldı. Gaziantep 2. Kuşak Deprem Bölgesi olarak biliniyor. Kentsel Dönüşüm çalışmalarının 1. Kuşak Deprem Bölgesi’nde bulunan Kahramanmaraş, Osmaniye gibi illerde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Kentsel Dönüşüm kararının yanlış buluyorum. Bazı siyasilerin isteği üzerine bu kararın çıkarıldığını düşünüyorum. 63 yaşındayım Gaziantep’te yıkıcı bir deprem görmedim. Gaziantep Afet Bölgesi değil. Kentsel Dönüşüme karşı değiliz, bizim karşı olduğumuz şey kentsel dönüşüm ile ailelerin perişan edilmesine karşıyım. Eğer Kentsel Dönüşüm olacaksa müteahhit getirilsin bunlar ile mahalle sakinleri anlaşsınlar. En kötü ailelere bir daire verilir. Belediye başkanımızda bu önerimizi makul olarak karşıladı. Şuanda mahallemizde kentsel dönüşüm çalışmaları durmuş vaziyette bulunuyor. Çalışmaların ne zaman başlayacağını bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

“MAHALLEMİZE OKUL YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Mahallede ilerleyen dönemlerde ilkokul konusunda sorunlar yaşanacağını belirten Yanardağ, “Mahallemizdeki toplu konut alanlarının genişlemesiyle birlikte ilkokul sorununun ortaya çıkacağını düşünüyorum. Daha önce Sakarya Mahallesine bağlı bulunan Nuri Pazarbaşı Ortaokulu mahallemiz sınırları içerisinde yer alıyor. Mahallenin şuanda ihtiyaçlarını karşılayan okulun ilerleyen dönemlerde yetersiz kalacağını düşünüyorum. Çocuklarımız Karayılan İlkokuluna devam ediyorlar. Mahallemize uzak olan okul nedeniyle veliler şikâyet ediyor. Her gün aileler çocuklarını okula götürüp getiriyorlar. Yaşları küçük olan çocukların, mahalle dışında bir okulda eğitim görmesi ailelerin tepkisini çekiyor. Dar gelirli ailelerin ikamet ettiği mahallemizde aileler çocuklarını servis ile okula gönderemiyorlar. Büyük bir maliyet getiriyor. Bu nedenle çocuklar anneleriyle okula gidip geliyorlar. Mahallemize bir okul yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDENİYLE HİZMET ALAMIYORUZ”

Kentsel dönüşüm nedeniyle hizmet alamadıklarını ifade eden Yanardağ, “Dönüşüm nedeniyle mahallemize çok fazla hizmet alamıyoruz. Caddelerimiz bu nedenle yamalı bohça haline geldi. Kentsel dönüşüm sırasında zarar gören asfaltlar yenilenmedi. Yıllardan beri asfaltlarımız bu halde bulunuyor. Gönül istiyor ki İbrahimli’de olduğu gibi güzel yollara sahip olalım” diye konuştu.

TEDAŞ EKİPLERİ SORUNLARA YETİŞEMİYOR

Tedaş ile sorunlar yaşadıklarını belirten Yanardağ, “Tedaş’a ulaşmak noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Normal vatandaşlar gibi 186’dan mahallemizdeki arızaları bildiriyoruz. Ama sorunlarımızın çözümü noktasında problemler yaşanıyor. Bir aydınlatma lambası arızalandığı zaman 2 ayda ekiplere yaptıramıyoruz. Özelleştirmeden önce böylesi sıkıntılarımız bulunmuyordu. Özelleştirmenin ardından Tedaş ekiplerinde kısıtlamaya gidildi. Daha önce 800 kişinin çalıştığı Tedaş’ta bugün e 100 kişilik ekipler ile koca kente hizmet verilmeye çalışılıyor. Eleman sayısındaki sınırlama nedeniyle hizmetler aksıyor” diye konuştu.

SAĞLIK OCAĞI VE SOSYAL TESİS BULUNMUYOR

Çamlıca Mahallesinde sosyal donatı alanlarının bulunmadığını ifade eden Yanardağ, “Mahallemizde sosyal tesis, taziye evi ve park alanı bulunmuyor. Yeni yapılan konutların altına bir sosyal tesis yapılması sözünü aldık. Sağlık ocağı mahallemizde bulunmuyor ancak yakın merkezlerde bulunduğu için sağlık ocağına ilişkin sorunlar yaşamıyoruz. Mahallemizdeki nüfusun artmasıyla birlikte sağlık ocağı konusunda problem yaşanacak. Bu nedenle mahalleye bir sağlık ocağı yapılmasını istiyoruz” dedi.

GAZİANTEP’İN KÖYLERİNDEN GELEN VATANDAŞLAR YAŞIYORLAR

Mahallede ağrılıklı olarak Gaziantep’in köylerinden gelen vatandaşların ikamet ettiğini belirten Yanardağ, “Çevre köylerden gelen vatandaşlar, genel olarak mahallemizde ikamet ediyorlar. Dışarıdan gelen insanlar az sayıda bulunuyor. 300 kadar Suriyeli mülteci aile mahallemizde ikamet ediyor” şeklinde konuştu.

MAHALLEMİZDE HIRSIZLIK OLAYLARI YAŞANIYOR

Asayiş olaylarına değinen Yanardağ, “Mahallemizde çok fazla hırsızlık olayları yaşanıyor. Çeteleşme olayları yaşanıyor. Bu durumun emniyet birimlerinden değil yasalardaki boşluklardan kaynaklandığını düşünüyorum. Emniyet güçleri ellerinden geleni yapıyorlar, ancak kişi bir süre sonra serbest bırakılıyor” diye konuştu.

AYHAN DUMAN

 

Haftanın Öne Çıkanları

“Kozmopolit mahalle”

2015-09-16 10:35 - Bizim Mahalle

"Aileler mağdur ediliyor"

2015-09-16 11:04 - Bizim Mahalle

Dünyaya açılan marka

2015-09-15 11:03 - Ekonomi

Macaristan mültecilerin umutlarına nokta koydu

2015-09-16 10:29 - Dünya

Macaristan, Sırbistan sınırında olağanüstü hal ilan etti

2015-09-16 10:26 - Dünya

"Perişanız"

2015-09-16 07:50 - Gündem

Vinç kazasında ölen Türk hacı adayları defnedildi

2015-09-16 10:24 - Dünya

Lavrov: Amerika IŞİD'in nerede olduğunu biliyor ancak bombalamıyor

2015-09-16 10:38 - Dünya

Fransız Alplerine çığ düştü: 5 ölü, 2 kayıp

2015-09-16 10:28 - Dünya

McGurk, Kürt liderlerle görüştü

2015-09-16 10:45 - Dünya

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

19:39 - Gündem

GAGİKAD, Eğitim Müfredatında Laiklik ve Adalet Arayışında

14:46 - Gündem

Zehra Ünal'a Önemli Görev

12:22 - Özel Haber

İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün

23:29 - Özel Haber

TÜKD'de Ece Tepe Dönemi

15:27 - Özel Haber