?>

ACARSAN'dan 200 milyon dolarlık hastane açılışı

Ekonomi - 10 yıl önce

Türkiye'nin en güçlü şirketlerinden Acarsan Holding uluslararası bir tesise daha imza attı.

Acarsan Holding'e bağlı Universal Acarsan tarafından, Irak'ın Babil vilayetinde yapımı tamamlanan 200 milyon dolara malolan, 600 yataklı eğitim hastanesinin açılışı gerçekleştirildi.Babil kent merkezi Hille'deki İmam Sadık Eğitim Hastanesi'nin açılışına Irak Sağlık Bakanı Adile Humud ile birlikte çok sayıda önemli isim de katıldı.

 IRAKLI BAKANDAN ACARSAN HOLDİNG'E TEŞEKKÜR

Humud, hastanede düzenlediği basın toplantısında, "Söz konusu hastane, Irak'ta son 30 yıl içerisinde hizmet verecek en büyük hastanedir. Ortadoğu'nun en önemli hastanelerinden biri olan 600 yataklı bu tesisimiz, ilk defa tüm alanlardaki en gelişmiş tıbbi cihazlara sahip olma özelliğini de taşıyor." dedi.

"Ülkemize böyle donanımlı ve büyük bir hastaneyi kazandıran Universal Acarsan'a çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim." diyen Bakan Humud, söz konusu hastanenin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

 YÖNETİM KURULU BAŞKANI SELİM ACAR:

"ULUSLARARASI 4 BÜYÜK TESİSİMİZ DAHA BİTİYOR"

 Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Acarsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar, "Açılışını yaptığımız hastanenin işletmesi başlıyor. Meysan, Kerbela, Nasıriyye ve Basra'da büyük çaplı eğitim hastanelerimizin inşasında son aşamaya gelindi. Bu hastanelerin inşasının yüzde 90'ı tamamlandı. Irak'taki mali duruma rağmen şirketimizin güçlü ekonomisi sayesinde buradaki yatırıma devam ediyoruz." dedi.

Acar, Salahaddin vilayetine bağlı Dicel ve Tuzhurmatu ilçesiyle Kut kentinde de eğitim hastanelerinin inşasının da sürdüğünü söyledi.

Acarsan Holding uluslararası projelerinin yanısıra Türkiye'de de inşaat sektöründe, ülkenin tek etapta tamamlanan en büyük konut projelerinden biri olan ve Gaziantep'te yapımı devam eden Iconova'da, güçlü şirketlerden Şireci Grup ile ortaklığı bulunmaktadır. 

Haftanın Öne Çıkanları

ACARSAN'dan 200 milyon dolarlık hastane açılışı

2016-10-01 05:49 - Ekonomi

Gaziantep'e yeni kardeş kent

2016-09-28 06:53 - Dünya

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson: "Türkiye'ye destek olmaya devam edeceğiz"

2016-09-27 03:36 - Dünya

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi ilk kararını verdi

2016-09-27 07:36 - Mobil

Gaziantep’ten İsviçre’deki yasağa tepki

2016-09-26 05:27 - Dünya

İngiltere Dışişleri Bakanı Gaziantep’te

2016-09-26 06:14 - Mobil

Gaziantep'te eylem hazırlığında yakalanan 3 IŞİD'li tutuklandı

2016-09-24 06:44 - Mobil

Haluk Savaş tutuklandı

2016-09-30 10:16 - Asayiş

"Gaziantep Valisi Yerlikaya'nın gayretiyle FETÖ'cü atamanın önü kesildi"

2016-09-28 03:50 - Mobil

FETÖ'nün çekirdek kadrosu deşifre oldu

2016-09-27 04:23 - Türkiye

İlgili Haberler

Gaziantep Türkiye Birincisi Oldu! Aile Yapısında Dikkat Çeken Sonuç

13:31 - Ekonomi

Sofralara Yansıyan Kriz! Et Üretimi %10,5 Azaldı

13:45 - Ekonomi

Fiyatlar Yükselmeye Devam Ediyor! Konut ve Gıda Öne Çıktı

19:42 - Ekonomi

Prof. Dr. Sibel Bayıl “Kapsaisin Üretimi Türkiye’nin Kaderini Değiştirebilir”

23:55 - Ekonomi

Gaziantep’in Lezzetleri Avrupa Yolunda Tescillendi

09:19 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Sanko Holding

15:54 - Genel