?>

Abdulkadir Konukoğlu: “Şimdi dedikodu krizi var”

Güncel - 7 yıl önce

SANKO Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Milletçe çok krizler gördük, kriz her zaman vardı ama şimdi Dolar yükselecek, Avro yükselir diyenlerin dedikodu krizi var” dedi.

Konukoğlu, Citibank CEO’su Serra Akçaoğlu, HSBC CEO’su Selim Kervancı ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ile birlikte, Capital, Ekonomist ve Start Up dergileri tarafından düzenlenen Türkiye'nin en önemli iş ve ekonomi buluşması Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Büyüme Dostu Bankacılık” konulu oturuma katıldı.

Reel sektör ve finans sektörünün zaman zaman karşı karşıya gelmelerine rağmen et ve tırnak gibi olduklarını belirten Konukoğlu, dedikoduların piyasalardaki durgunluğu kriz düzeyine çıkardığını, ancak bu tehlikenin geride kaldığını söyledi.

“Yaşım 70’i aştı, çocuk yaşlardan itibaren işletmeden başlayıp iş hayatının her kademesinde çalışarak bulundum ama bu dönemdeki kadar dedikoduya tanık olmadım” diyen Konukoğlu, bankacılık sektörünün güçlü yapısı ve feraseti sayesinde dedikoduya bel bağlayanların hevesinin kursağında kaldığına dikkat çekti. Türkiye'nin şimdiye kadar olduğu gibi krize çevrilmek istenilen bu süreci de atlatacağını anlatan Konukoğlu, “Milletçe tetanos aşısı olduk, paslı çivi bize zarar vermez” tanımlamasını yaptı. “Öncelikle küçük esnafı destekleyin” Bankacıları durgunluk ve kriz dönemlerinde özellikle küçük esnafa ve KOBİ’lere destek olmaya ve sahip çıkmaya çağıran Konukoğlu, böyle bir yaklaşımın ekonomide, sanayicilerde ve ülkenin tamamında sinerji sağlayacağının altını çizdi.

Konukoğlu, “Bankacılar güneşte şemsiyeyi verip, yağmurda elinizden alanlara benziyor. Madem yağmurlu günde şemsiyeyi geri alacaksınız, bari yağmurluk verin” ifadelerini kullandı.

Bankacılara kredi tahsisi sırasında krediyi kullanıcının gücüne göre tahsis etmeleri çağrısı yapan Konukoğlu, “Elbette bankacılar ellerindeki paranın turşusunu kuracak değil. Parayı satmalılar ki para kazanmalılar. Ancak krediyi talep edenin ödeme gücünün üzerinde kredi tahsis edilmemeli” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Abdulkadir Konukoğlu: “Şimdi dedikodu krizi var”

2019-03-24 09:38 - Güncel

Büyükşehir Belediyesi Ortaokulu önemli bir başarıya imza attı

2019-03-21 10:29 - Özel Haber

“7 MİLYON LİRA NEREDE?”

2019-03-20 11:27 - Özel Haber

Uzer kamuoyundan özür diledi

2019-03-24 09:36 - Özel Haber

İBRAHİMLİ SPOR MERKEZİ İHTİŞAMLI BİR TÖRENLE AÇILDI

2019-03-21 03:46 - Güncel

Fatma Şahin’e ağır suçlama!

2019-03-22 11:50 - Güncel

Hizmete açılıyor

2019-03-18 10:08 - Yaşam

Halk otobüslerinde maliyetler arttı

2019-03-22 11:49 - Özel Haber

“Lahmacunun başkentiyiz”

2019-03-18 10:08 - Özel Haber

GKV 14. ELT konferansına büyük ilgi

2019-03-20 05:09 - Yaşam

İlgili Haberler

Erdem Koleji Zekâ Oyunlarında İl Finaline Yükseldi

14:22 - Güncel

Şahinbey Ülkü Ocakları’ndan Genel Merkeze Anlamlı Ziyaret

14:19 - Güncel

Güzellik Çıkmazı: Hemoroid Dudak Sendromu

18:10 - Güncel

GİBTÜ, Global Üniversite Olma Yolunda İlerliyor

19:14 - Güncel

Doğayla Tarihi Buluşturan Patika Koşusu: Yesemek Ultra Trail 2024

15:16 - Güncel

Günün Manşetleri

Etki Akademi’de Eğlence, Sürpriz ve Hediye Dolu Gün

08:38 - Özel Haber

Gaziantep İş Dünyası Mehmet Ali Topçuoğlu’na Veda Etti

13:15 - Gündem

Türk Basın Birliği Gaziantep Şubesi Başkanı Mustafa Erhan Durukan Vefat Etti

11:05 - Yaşam

Gaziantep’in Duayen Sanayicisi Ali Topçuoğlu Vefat Etti

18:55 - Yaşam

BOTAŞ ve GAZDAŞ Tecrübesiyle PALMET’e Güç Katacak

11:11 - Türkiye