USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Yedi bin seçmenli mahalle muhtarı Kervancı’dan Konukoğlu Vakfına teşekkür!

“Tüm zenginler Konukoğlu gibi olmalı”

Yedi bin seçmenli mahalle muhtarı Kervancı’dan Konukoğlu Vakfına teşekkür!
20-05-2018 09:41
Gaziantep

Şehrimiz Şehitkamil İlçesi Çıksorut Yenimahalle Muhtarı Doğan Kervancı, 3 dönemden beri muhtarlık yapıyor ve gelir düzeyi düşük olan mahallesine en fazla desteği Konukoğlu Vakfından alıyor.

Gaziantep'in en fakir mahallelerinden biri olan ve özellikle işçi kesimi ile Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Çıksorut Yenimahalle yaşayanlarının büyük bir çoğunluğu geçimini ayni ve nakdi destekle devam ettiriyor.

HİÇ BİR ZAMAN BELGE ONAY ÜCRETİ ALMADIM

Şehitkamil İlçemize bağlı Yenimahalle muhtarlığını ise 3 dönemdir Doğan Kervancı yürütüyor. Seçildiği günden itibaren mahallelinin ekonomik sıkıntısını bildiği için tek bir belgeye bile onay ücreti almadığını belirten Kervancı, “Bu bölgede genelde ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımız yaşıyor. Değil 3-5 lira onay ücreti, evine ekmek alacak parası bile olmayan kişiler benim mahallemde çoğunluğu teşkil ediyor. Onay ücreti almak şöyle dursun, onların hayata tutunabilmeleri için kapısını çalmadık iş adamı, belediye bırakmıyorum.” dedi.
 
MAHALLEMDE 7 BİN SEÇMEN VAR
 
Şehitkamil ilçesine bağlı Yenimahalle’nin Gaziantep’in nüfus yoğunluğu en fazla olan mahallelerden biri olduğuna da dikkat çeken muhtar Doğan Kervancı, “Yenimahalle Gaziantep’in nüfusu en fazla olan mahallelerinden biridir. İşçi kesimi yoğun olmakla birlikte 12.500 nüfusu bulunmaktadır ve 7 bin seçmeni vardır. Yoğunluğu da artarak devam etmektedir. Ancak gelen ve mahalleye yerleşen vatandaşlar genellikle ekonomik durumu iyi olmayan kesimdir. Mahalleye her yerleşen ile birlikte vicdani yükümlülüğümü yerine getirebilmek için yeni bir destek kapısı arama çabası içine giriyorum. Bu beni yorsa da kalben rahat ediyorum.” diyerek sözlerini sürdürdü.
 
MAHALLEMDE 300 SURİYELİ AİLE İKAMET EDİYOR
 
Yenimahalle’nin yoğunluğunun Suriyeli ailelerle birlikte daha da arttığına işaret eden mahalle muhtarı Kervancı, “12.500 kişilik mahalle nüfusuma ilaveten Suriyeli aileler de mahallemde mevcut. Hem de sayıları küçümsenmeyecek ölçüde. Tam 300 tane Suriyeli aile mahallemde yaşıyor. Kendi kültürleri, kendi yaşam biçimleriyle hiçbir zorluk çekmeden günlerini geçiriyorlar. Sağ olsun devletimiz de onlara maddi manevi her türlü desteği sağlıyor. Bizler de mahalle halkı olarak onlara zorluk çıkarmıyoruz ve hep birlikte bir aile gibi bir arada yaşıyoruz.”
 
RAMAZAN GELENEĞİ BİZİM MAHALLEMİZDE YILLARDIR DEVAM EDİYOR
 
Yenimahalle’de kimsenin kimseye dilinden, dininden, ırkından dolayı farklı gözle bakmadığını da belirten Kervancı, “Özellikle mübarek Ramazan ayının gelmesi mahallemize ayrı bir hava kattı. İftar için evinize bir çeşit yemek de yapsanız, on dakikanın içinde bir bakıyorsunuz en az 6-7 çeşit olmuş. Komşuluk ilişkileri en güzel şekilde devam ediyor ve ramazanlık günde bu en çok iftar sofralarına yansıyor. Herkes, oruç tutsun tutmasın ezan vakti sofrasının başında ve ne yemek yapmışsa komşularıyla paylaşıyor. Bu da manevi olarak insana çok güzel bir huzur veriyor” diyerek sözlerini sürdürdü.
 


1200 AİLEYE KÖMÜR YARDIMI YAPILIYOR
 
Mahallelerinde gelir seviyesi düşük insanların yoğunlukla yaşadığını ve yerli halk, Suriyeli ayrımı yapılmaksızın toplamda 1200 aileye Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın kömür yardımı yaptığını belirten Yenimahalle Muhtarı Kervancı, “Gönül ister ki, herkes kendi yağında kavrulsun, kimse kimseye muhtaç olmasın. Ama hayat şartları herkese aynı yüzle gülümsemiyor. Kimileri bu güçlüğü daha çok hissediyor. İşte bu bağlamda da Sosyal Yardımlaşma Vakfı ayrım yapmadan ihtiyacı olan ailelerin tümüne gerekeni yapıp kömürsüz bırakmıyor. Mahallemde tam 1200 aile kömür yardımı alıyor. Bu sayıya 300 Suriyeli aile de dahildir.”
 
KONUKOĞLU VAKFI 235 AİLEYE GIDA YARDIMI YAPIYOR
 
“Gelir seviyesi düşük olan mahallemin imdadına çok sağ olsun Konukoğlu Vakfı yetişiyor. Daha evvelden ihtiyacı olduklarını tespit ettiğimiz aileleri gelip yerinde inceliyorlar ve her yıl belli dönemlerde bu ailelere gıda yardımı yaparak, insanların büyük bir oranda yükünü azaltıyorlar. Ben başta sayın Abdulkadir Konukoğlu olmak üzere, tüm Konukoğlu ailesine ve Konukoğlu Vakfına bu bağlamda teşekkürlerimi sunuyorum. Bu insanların hayır duası her zaman onlarla birliktedir. Vakıf olarak, mahallemde tam 235 aileye gıda yardımı yapmaktadırlar. Keşke şehrimizdeki tüm iş adamlarımız Konukoğlu ailesi gibi olsa.”
 
SEÇİLDİĞİM GÜNDEN BERİ BOŞ DURMADIM
 
Tam üç dönemdir Şehitkamil ilçesi Yenimahalle muhtarlığını sürdürdüğünü söyleyen Doğan Kervancı, “Göreve gelir gelmez ilk başta onay ücretini kaldırdım. Sonra mahallenin sorunlarına yöneldim. İnsanların geçimlerine yardımcı olacak kaynaklar ürettim. Şehitkamil Belediyesi ile sürekli koordine halinde oldum. Çok sağ olsun Rıdvan Fadıloğlu mahallemin hiçbir ihtiyacına yüz çevirmedi. Canla başla ve büyük bir içtenlikle mahallemdeki eksikliklerimizi giderdi.”

“Gençlik Parkı civarındaki birkaç tane evi kamulaştırıp parka katarak, Gençlik Parkının daha geniş, daha görkemli ve insanların daha huzurlu bir şekilde burada dinlenmelerini, eğlenmelerini sağladık.

Bazı sokak bağlantılarını sağlamak için, yani çıkmaz sokak olmaktan kurtarmak için binaları kamulaştırıp yola kattık. Bir kaç yerde belediye mülküne ev yapılmıştı. Buna rağmen Sayın Belediye Başkanım Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte üzerine yapılı binanın ücretini ödeyerek, yeri yeniden belediyeye kazandırıp parka ilave ettik.”

“Şu an içinde oturduğum muhtarlık hizmet binasını eski Belediye Başkanımız Metin Özkarslı yapmıştı. Belediyeler bizim can damarımız. Mahallemin ne zaman bir ihtiyacı olsa, çok sağ olsunlar hemen yetişip bizi çözümsüz ve çaresiz bırakmıyorlar”
 
VEZNELER YENİDEN AÇILSIN
 
Önceden TEAŞ ve GASKİ tahsilat gişelerinin faal olduğunu ve bölge halkının bu ihtiyacını kolaylaştırdığını fakat daha sonra bu gişelerin kapatıldığını söyleyen Kervancı, durumdan mahalle halkının rahatsızlığını dile getirip,

“Mahalle olarak şu an için tek ihtiyacımız kapatılan TEAŞ ve GASKİ veznelerinin yeniden açılması. Bu vezneler kapatıldı ve insanlar şu an PTT şubesine giderek ödeme yapıyorlar. Günde her iki veznede de en az 500 kişi işlem yapıyordu. Tam mahallemizin göbeğinde olduğu için çevre mahallelerden gelen kişilerin de bu işlemlerini yapmasını kolaylaştırıyordu. Ancak şimdi insanlar mağdur oldu. PTT şubesi çok uzak. Benim Belediye Başkanlarımızdan isteğim, bu veznelerin yeniden çalışır hale getirilmesi” diyerek sözlerini bitirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler