USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

İNCE VAATLERİNİ SIRALADI

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’den 15 Temmuz Demokrasi Meydanından “Demokrasi” sözü

İNCE VAATLERİNİ SIRALADI
18-06-2018 13:37
Gaziantep

24 Haziran Milletvekilliği Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için mitinglerini sürdüren Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Gazianteplilerle buluştu. 99. Mitingini Gaziantep’te gerçekleştiren İnce “Demokrasi Meydanından söz veriyorum. Demokrasi getireceğim” dedi.

GAZİANTEPLİLERİ ATATÜRK’ÜN SÖZLERİYLE SELAMLADI

24 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan 27. Dönem Milletvekilliği Genel ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için Kahramanmaraş’taki mitinginin ardından şehre gelen İnce 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Gazianteplileri Atatürk’ün sözleriyle selamladı. İnce, Atatürk’ün “Ben Anteplileri nasıl gözlerinden öpmem ki, onlar yalnız Antep’i değil, Türkiye’yi kurtardılar” sözünü hatırlattıktan sonra, daha kalabalık mitingler yaptığını, ancak daha coşkulu miting yapmadığını söyledi.

GAZİANTEP KAHRAMANLAR, YİĞİTLER DİYARIDIR

Gaziantep’in yiğitler ve kahramanlar diyarı olduğu vurgusunun üzerini de çizen İnce, 24 Haziran günü Gazianteplilerden yeni bir kahramanlık örneği beklediğini söyledi. İnce, Türkiye’nin 81 vilayetini de gezeceğini, Gaziantep’teki bu buluşmasının yaptığı 99. Miting olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:
“Biz, Edirne'den Kars'a, dünyanın en büyük köprüsünü kuruyoruz. Gönül köprüsü gönül. Ayrımcılık yok, sağcı solcu yok, Türk Kürt yok, Alevi Sünni yok, kadın erkek yok, 81 milyonun Cumhurbaşkanı, herkesin" dedi.


“TÜRKİYE'DE BU SEÇİMDE, İLK KEZ HİÇ KİMSE KAYBETMEYECEK”

Muharrem İnce, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde herkesin kazanacağını ifade ederek, "Türkiye'de bu seçimde, ilk kez hiç kimse kaybetmeyecek. Ne CHP'liler kaybedecek, ne AK Partililer kaybedecek, ne ülkücüler kaybedecek, ne solcular kaybedecek. Herkesin kazanacağı bir seçim olacak bu. Çünkü 4 Mayıs günü aday olduğum günü parti rozetimi çıkardım, Türk bayrağı taktım. O günden bugüne 43 gün geçti. Bu 43 gün içerisinde 99'inci mitingim bu ve 'Herkesi kucaklayan, hepimizin Cumhurbaşkanı' diyoruz ya işte Allah'ın izni, milletimizin isteğiyle Cumhurbaşkanı seçildiğimde Bakanlar Kurulu'nu göreceksiniz, sadece CHP'lilerden değil, her kesimden insanı Bakanlar Kurulu'na alacağım. Bir büyük uzlaşma, bir büyük barışma, bir büyük şemsiye. Bu büyük şemsiyenin altında bütün milletimizi buluşturacağım. Cumhurbaşkanı olduktan 48 saat içinde Olağanüstü Hal'i kaldıracağız. Merkez Bankası Başkanı bağımsız olacak. Ekonomiyi ayağa kaldıracağız. Bakın doları durduramıyor. Dolarla kavga etti dolar yükseliyor, euro ile kavga etti euro yükseliyor, faizle kavga etti faiz yükseliyor, İnce'yle kavga etti İnce yükseliyor. Kavga yok, barışma var barışma" diye konuştu.


“TOPRAKLARIMIZDAN BEREKET FIŞKIRACAK”

Muharrem İnce, iyi eğitim için düzenlemeler yapacağını anlatarak, "Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı'nda çocuklarınız iyi eğitim alacak. Onlara yabancı dil öğreteceğiz. Nitelikli, niteliksiz okul ayrımı olmayacak. Çocuklarımız iyi matematik öğrenip, iyi mühendis olacak. Alman, İngiliz, Fransız gençleri nasıl oluyorsa, benim memleketimin evlatları da öyle olacak. Refah içinde yaşayacaklar. Gençlerimiz olimpiyatlarda madalya alacaklar, huzur içinde bir Türkiye, barış içinde bir Türkiye. Tarıma dayalı sanayimizi geliştireceğiz. Meralarımızı, tarım alanlarımızı atıl olmaktan çıkaracağız. Topraklarımızdan bereket fışkıracak. Bunları bir yorgun adam yapamaz. Türkiye'ye yeni bir kan, yeni bir isim lazım" dedi.

“ERDOĞAN'I ELEŞTİRDİĞİMDE, GENERAL BENİ DE ALKIŞLAYAMAZ, ALKIŞLAMAMALI”

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Malatya'daki iftar programında kendisini eleştirdiği için alkışlayan 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel üzerinden eleştirirken, video görüntülerini de izletip şunları söyledi:

"Ben meydanlarda 'hak, hukuk, adalet diyorum' biri de çıkmış meydanlarda 'Çay, kek, oralet' diyor. Şimdi bakın size şunu söyleyelim; iki tane yalan göstereyim size. Yani bu millete, bu yalanları, bu kadar rahat söyleyen birisi ekonomi konusunda da, her konuda, yalanları rahatlıkla söyleyebilir. Şimdi birinci yalan; bir general, Erdoğan'ın iftar yemeğine gidiyor, Erdoğan Cumhurbaşkanı ama aynı zamanda da parti genel başkanı. İftar sofrasını, iftira sofrasına dönüştürüyor. Arkada AK Parti amblemi var. Erdoğan beni eleştirirken, general de alkışlıyor. Ben de dedim ki beni eleştirirken, general alkışlayamaz. Onu hemen emekli ederim hemen. Benim Cumhurbaşkanlığı'mda ben, Erdoğan'ı eleştirdiğimde, general beni de alkışlayamaz, alkışlamamalı. O devletin generali, hiçbir siyasi adayı alkışlayamaz. Erdoğan orduyu överse alkışlayabilir, ona itirazım yok. Ama nasıl bir yalancı ki bu Erdoğan Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz bir yalancı bu. Bakın size göstereyim videosunu. Diyor ki 'Ben orduyu övüyordum, onun için alkışladı.' Videoyu izleyelim bakalım orduyu mu övüyor, beni mi eleştiriyor. Yani orduyu överken alkışlamıyor, beni eleştirirken alkışlıyor. Yani bu konuda da yalan söylüyor. Sen nasıl bir yalancısın sen? Kendi söylediğini, bir gün sonra inkar ediyor. Allah'tan kork, kuldan utan. Ben sana bir şey demiyorum. Ben senin vidolarını seyrettiriyorum sadece."

“CAMİDEN ELİNİ ÇEK”

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirisini, 'cami' tartışması üzerinden sürdürürken, şöyle devam etti: "Ama dün bir şeye çok üzüldüm. Dün İstanbul mitinginde 'Seçim yaklaştı, Muharrem İnce camilerden çıkmıyor' diyor. 'Senin seçimden önce camide bir fotoğrafın var mı?' diyor. Erdoğan, bir, camiye fotoğraf çektirmeye değil, Allah'a ibadet için gidiyoruz. İki, camiye gitmemden niye rahatsız oluyorsun sen? 'Camiden çıkmıyor falan' yalan. Ben kimseye yalan söylemem. Ben 5 vakit namaz kılıyor falan değilim. Ama Allah'a şükür 15 yaşından beri Cuma namazı kılıyorum. Saklı gizli bir şey değil ki bu. Seçim dönemi yaptığım bir iş de değil. Arada bir tek sabah namazı kılarım. O da aradadır, 5 vakit de kılmıyorum. Sana mı soracağım camiye giderken, rahatsız mı oldun camiye gittim diye? Ayıp, ayıp. Camiden elini çek. Orası meydanlarda konuşulacak bir yer değil. Senden izin alacak değilim. Sana bunu açıklayacak da değilim tabi ki."



“RUSYA HER BİR TARAFIMIZI SARIYOR”

İnce, Vladimir Putin'in Erdoğan'ı oyaladığını, Rusya'nın da Türkiye'nin etrafını sarmakla meşgul olduğunu savunarak, şöyle konuştu: "Putin demiş ki, 'Büyük devletlerin, böyle sarayları alamet-i farikadır. Rusya bizim kuzey komşumuzdu, Rusya şimdi bizim aynı zamanda güney komşumuz. Hem yukarıda Rusya var, hem güneyde. Rusya her bir tarafımızı sarıyor. Putin, Türkiye’nin etrafını sarmakla meşgul, Erdoğan’a da gaz veriyor. 'Sen' diyor sarayında oyalan. Aslında içinden gülüyor ona Putin. Putin diyor ki, ‘Helal olsun bak böyle büyük devletlerin böyle büyük sarayları olur.' Erdoğan, Putin seni kekliyor. Gerçekten 2 milyar dolara kendine saray yaptırdı ve ne yazık ki bunu da Putin'in üzerinden devşirmeye çalışıyor."

“ŞİİR KİTABIMIN GELİRİYLE OKUDUĞUM OKULA LABORATUAR YAPTIRDIM”

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Erdoğan’ın Samsun’dan kendisinin şiir kitabına gönderme yaptığını da söyleyip şöyle devam etti:

“Ben o kitabı 20 yıl evvel yazdım. Geliriyle okuduğum ilkokula laboratuar yaptırdım. Ben kendisi gibi dün dediğimi bugün inkar etmem. Ağzımı açtırma, sana alışveriş listesi vereyim onunla ilgilen” dedi.

“DİYANETE İNCE AYAR”

Diyanet İşleri Başkanlığının “Millet Kıraathanesi” ile ilgilendiğini de belirten İnce, “Ey Diyanet İşleri Başkanı, sen kendi işine bak, bu işlere karışamazsın” dedi. İnce, Erdoğan’ın çay, kek, simitten sonra bir de Tatar Böreği vereceğiz dediğini de ilave edip, sonra da inkar etmesiyle ilgili videoyu gösterdi. İnce “Erdoğan sende yürek varsa bilgi varsa şu kadarcık cesaret varsa istediğin kanalda karşıma çık. Seninle ekonomiyi, yanlış Suriye politikanı tartışacağım. Geçen diyor ki onunla kanala çıkarsam reytingim artar diyor. Sordum ben ekranlara çıktığımda onun 4 katı izleniyorum. Hava durumu reytingleri bile Erdoğan reytinglerini aşmış, benim attığım Twit dünyada birinci oluyor.” dedi

“BİRİNCİ TURDA YÜZDE 51 ALACAĞIM”

İnce, 4 Mayıs’ta yola çıkarken ikinci turda hesaplaşacağını düşündüğünü, ancak sonradan ilginin yoğun olmasıyla durumun değiştiğini ve işi birinci turda yüzde 51 alarak bitireceklerini söyledi.

“60 MİLYON TURİST, 60 MİLYAR GELİR MÜJDESİ”

İnce, turizmde patlama yaşatacağını Türkiye’ye 60 milyon turist kazandıracağını ve bunun da yaklaşık 60 milyarlık dış gelire tekabül edeceğini belirtti. Konuşmasını her zamanki gibi “Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit memleketi kurtarır” atasözüyle bitiren ince, 100. mitingini yapmak üzere Kilis’e hareket etti.

BU KEZ ÇÖP KAMYONU YOKTU

İnce’nin konuşmasını bitirip yola çıkmasının ardından gözler çöp kamyonlarına çevrildi. Bilindiği üzere Meral Akşener mitinginin ardından bir çöp kamyonu krizi yaşanmıştı ve günler süren polemiklere neden olmuştu. Ancak bu kez düşünülen olmadı ve çıkışta çöp kamyonunun olmadığı görüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler