USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“GAZİANTEP’E GÜVENİYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda on binlere hitap etti

“GAZİANTEP’E GÜVENİYORUM”
21-06-2018 13:06
Gaziantep

Gaziantep’te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yaklaşık 150 bin kişiye hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 yılda yapılan önemli projeleri anlattı. Bundan sonra yapılacak olan yeni projeler hakkında da Gazianteplilere müjdeler veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gözü kapalı sırtımı dayadığım Gazianteplilere güveniyorum” diye konuştu.

“YATIRIMLAR ARTARAK DEVAM ETTİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda coşkulu on binlere hitap etti. Gaziantep’e yapılan yatırımları ve yapılacak yatırımlara ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gaziantep yatırım, üretim, ihracat, ithalat nedir çok iyi bilir. Gaziantep'e 30 katrilyon yatırım yaptık. Eski stadın yerini 'millet bahçesi' yapıyoruz. Millet bahçemizin güzel bir köşesine cami yapacağız. Bu camimizi Konukoğlu ailemiz yapacak. Dünyanın en iyi projesini Gaziantep’te Konukoğlu ailesi yaşama geçirecektir. Ağanın eli tutulmaz. Kültür ve spor vadisini kentin doğusundaki mahalleler için büyük hizmet olarak görüyoruz, bu parkta bir millet kıraathanesi de bulunuyor. Sağlıkta 76 tesis inşa ettik. Gaziantep'te şehir hastanesi yapıyoruz. 34 sağlık tesisi daha yapacağız. Gaziantep'e 280 kilometre bölünmüş yol ilave ettik.  Projeyle Gaziantep ile İskenderun Limanı arasındaki mesafeyi 85 kilometre kısaltıyoruz. Gaziantep'i tüm Türkiye'ye hızlı trenle bağlıyoruz. Gaziray günde 100 bin yolcu taşıyacak, önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Gaziantep'e ayrıca metro hattı kazandırıyoruz” dedi.

 !#**g149&in=false**#! 

“MİLLET BAHÇESİ GÜZEL BİR PROJE OLACAK”

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan kalabalıktan memnuniyetini sıklıkla dile getiren Erdoğan, Gazianteplilerden bir kere daha destek istedi. Erdoğan bu desteğin her zamanki gibi rekor seviyede olmasını beklediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamil Ocak Stadyumu’nun yeri ile ilgili belirsizliği de mitingdeki konuşması ile bitirdi. Eski stadyumun Millet Bahçesi olacağını tekrarlayan Erdoğan, “ Bu bahçenin bir köşesine de bir cami yapacağız. Gaziantep’in bir Cuma camisine ihtiyacı var. Bunu yapacak hayırseverimiz de karşımda duruyor. Sayın Abdulkadir Konukoğlu, bu işi üstlendi. Türkiye’de ve dünyada örnek olacak bir camiyi burada yapacağız. Konukoğlu ailesi, üzerine düşeni yapacaktır” dedi. Erdoğan, “Şimdi yeniden rekor düzeyde desteğinize ihtiyacımız var. Siz bize 24 Haziran’da istediğimiz desteği verin, başladığımız işi bitirelim. Cumhur İttifakı’nı desteklemeye hazır mısınız? Güçlü Türkiye için hazır mıyız? Öyleyse Gaziantep, vakit birlik vakti, vakit Gaziantep vakti” dedi.

“BAY MUHARREM SEN BU İŞTEN ANLAMAZSIN”

“Hükümet İran’la anlaştı mı? Amerika’yla anlaştı mı? Bay Muharrem sen bu işlerden anlamazsın. Biz attığımız her adımı bilerek atarız. Biz bak Fıratın batısında Rusya ve İran ile işlerimizi götürdük. Doğusunda ise Irak ile İran ile çalışmalarımızı sürdürdük” şeklinde sözlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Şimdi de koalisyon güçleriyle bunu sürdürüyoruz. Buyrun dışişleri bakanımı ayın 4’ünde Amerika’ya gönderdim. Oturdular konuştular, karar verildi. Neydi o? PYD YPG Münbiç’ten çıkacak, Fırat’ın doğusuna gidecek. Şimdi başladılar mı? Başladılar. Bizim zırhlı taşıyıcılarımız şu anda Münbiç’e girdi mi? Girdi. Nerede yatıyorsun sen ya Muharrem? Sen bunları görmüyor musun? Bunlarda göz var, görmez. Kulak var duymaz. Bakın bizim şu anda sadece İdlib’de gözlem kulelerimiz var. Bu gözlem kuleleriyle oraları kontrol altına aldık. Şu anda Münbiç’te biz devriye geziyoruz, bu noktaya geldik. Ama bunların haberi yok. Niye? Dert başka. Girdik mi Afrin’e? Girdik. Şu anda 4 bin 700’e yakın teröristi etkisiz hale getirdik Afrin’de. Cerablus’ta 3 bine yakın DEAŞ’lıyı derdest ettik. Şimdi de neredeyiz? Kandil’de. Kandil’de ilk etapta 20 uçakla 10 noktayı vurduk. Dedik yetmez, ikinci bir operasyon yaptık. İkinci operasyonda uçaklarımız 35 lider kadrodan toplantı halinde evet PKK’lıyı yerinde vurduk. Biz öyle izne tabii değiliz. Kararımızı kendimiz veririz. İşte seçimin hemen ardından sınırlarımıza yakın yerlerden başlayarak tüm Suriye topraklarını güvenli hale getirmeyi ve misafirlerimizin tamamının evlerine dönmelerine sağlamayı hedefliyoruz. Ama bunun için önce 24 Haziran’ı sağ salim geçirmemiz gerekiyor. Suriye’nin istikrarı Türkiye’nin güçlü olmasına bağlıdır. Aksi takdirde Suriye’yi paramparça edecekler. Kuracakları terör devletiyle bizi de sürekli rahatsız edecekler. Edebim müsaade etmez şeyler var ki, bu insanlara Türkiye teslim edilir mi? Gençler bunu sosyal medyadan takip ediyordur. Ama benim edebim buna müsaade etmez. Gazetelerin bazılarında çok farklı şeyler de var. Bunlarda edep adap böyle şeyler de yok. Bunlara biz Türkiye’yi nasıl teslim ederiz? Ben CHP’ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Her şeyden önce Türkiye’nin yönetimini biz ahlaki değerler noktasında, ideal olanlara vermek durumundayız. Ahlaki noktada kendini ispat edemeyenlere benim bu ülkem teslim edilemez. Ben inanıyorum ki hep birlikte el ele bu terör örgütüne karşı en ufak bir tavır koyamayan ve daha aday olduğu anda Edirne’ye gidip icazet alan Bay Muharrem’e benim halkım oy vermez. Hale bak. Oraya gidiyor, oradan icazet alacak. Neymiş? Yani diyor ki “tutuklu olan da velev ki şu anda cezaevinde olsun çıkıp propagandasını yapabilmeli” Kendine gel, kendine gel.

“DİYARBAKIR’DA 53 KÜRT KARDEŞİMİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU”

“Her şeyden önce Diyarbakır’da 53 Kürt kardeşimin ölümüne neden olan böyle bir insanın vicdanın el verecek vicdanın. Cumhurbaşkanı adayı olmasına sen nasıl olur da göz yumarsın? Kusura bakmasınlar partilerinin içinde başka adam mı yoktu? Başka adam mı bulamadılar?” diye sözlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Gözümüzü nereye diktik biliyor musunuz? Amanoslara. 4 adet tünelin, 1 adet viyadüğün, 4 adet köprünün olduğu dev bir proje hazırlıyoruz. Hatay Dörtyol’dan başlayacak Payas çayı vadisini kullanarak Hassa Kırıkhan yoluna bağlanacak. Böylece Gaziantep ile İskenderun Limanı arasındaki mesafeyi 85 km kısaltıyoruz. Maliyeti 1,7 katrilyon lira olan Dörtyol Hassa Yolu projesiyle bölgemizde yeni bir sanayi ve ticaret aksı oluşturmayı hedefliyoruz”

"24 HAZİRAN'DAN SONRA TÜM MİSAFİRLERİMİZ EVİNE DÖNECEK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriyeli göçmenlerle ilgili olarak ta önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçimlerin hemen ardından sınırlarımıza yakın yerlerden başlayarak tüm Suriye topraklarını güvenli hale getirmeyi ve misafirlerimizin tamamının evlerine dönmelerini sağlamayı hedefliyoruz. 24 Haziran'ı sağ salim geçirmemiz gerekiyor. Suriye'nin istikrarı, Türkiye'nin güçlü olmasına bağlıdır. Aksi takdirde Suriye'yi paramparça edecekler. Bununla kalmayacak, sınırlarımız boyunca kuracakları terör devletiyle bizi de sürekli huzursuz edecekler. Allah’ın izniyle buna asla izin vermeyeceğiz. 24 Haziran'da bize desteği verin başladığımız işi bitirelim. Bunların dikili ağacı yok. Bunlarda sadece iftira var. Bizde ise başarı, tecrübe var. Uluslararası camiada oturmuş bir yerimiz var” dedi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerine üç gün kala Gaziantep'te yapacağı son miting öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamaya hazırlanan Gaziantep'te geniş güvenlik tedbirleri alındı. Erdoğan'ın miting yapacağı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda ve çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Meydana çıkan bütün yollar çöp kamyonları ve barikatlarla araç ve yaya ulaşımına kapatıldı. Alana girmek isteyen vatandaşlar da da didik aradı. Çok sayıda güvenlik görevlisi ve keskin nişancıların da görev aldığı kentte, miting alanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güzergahındaki tedbirler havadan da kontrol edildi.

ŞİMŞEK EKONOMİYE DAİR KONUŞTU

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Gazianteplilere hitap etti. Şimşek, “Parayı betona gömdüler diyor. Halbuki milli gelir içerisinde inşaatın payı, yüzde 8’in altında. Dünyada bize benzer ülkelerden de farklı değil. Yani üretimin yüzde 98’i sanayi de, hizmetlerde ve tarım sektörlerinde. Dolayısıyla meydanlarda kafa karıştırmak için atıyorlar. Diyorlar ki Türkiye borç batağında külliyen yalan. Bakın bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kamunun, borcunun milli gelire oranı yüzde 28. 2002’de yüzde 70’ün üzerindeydi. Türkiye de yüzde 28 olan borç oranı dünya da yüzde 87. Nereden nereye. Peki bunun en güzel göstergesi ne biliyor musunuz? AK Parti hükümetleri döneminde çalışanlar, esnaftan, sanayiciden herkesten toplanan vergiler 100 liraysa, bunun 86 lirasını faize ödüyorlardı 2017 yılında ise biz 100 liralık verginin 89 lirasını milletimizin eğitimine, sağlığına, alt yapısına ve sanayi de alt yapıya harcadık. AR-GE’ye harcadık. Yani biz, faizin vergi içerisindeki payını yüzde 11’e düşürdük. Yüzde 86 nere, yüzde 11 nere. Çünkü biz artık yatırım ve hizmet bütçeleri yapıyoruz. Onlar ise sizden topladıkları vergiyi faize ödüyorlardı değerli kardeşlerim” diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler