USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ürkü imparatorluğuna doğru!

19-09-2015

Yeni kimliklerimiz yıl başından itibaren dağıtılmaya başlanacakmış. “Biyometrik” kimlik denilen bu kartta bütün kişisel bilgilerimiz bir merkezden rahatlıkla takip edilebilinecek.

Teknoloji iyi bir şeymiş gibi görünebilir ama diğer yandan özele müdahale edip gizliliği ihlal ediyor. Yasal ihlal olunca meşru oluyor doğal haliyle! Artık tamamen kayıt altındayız.Nüfus cüzdanıyla sahte nikah yaptırmak isteyen beyler içinde üzücü bir haber..

Yeni kurulan Sulh Ceza Mahkemesi hakimleri ile polise arama ve gözaltına almada geniş yetkiler getiren teklife göre, artık bir arama kararı verilmesi için ‘somut delil’ yerine ‘makul şüphe’ yeterli olacak. ‘Anayasal düzene ve devlete karşı işlenen suçlarda’ ise tutuklama, dinleme ve mal varlığına el koyma kararı verilebilecek.Siz siz olun,hanlarınız hamamlarınız varsa hükümetle şirin şirin geçinin.

Ceza Muhakemesi Kanunu’nun “şüpheli veya sanıkla ilgili arama” maddesinde değişiklik yapılarak, arama yapılması kolaylaştırılıyor.Özellikle hükümet karşıtıysanız, gecenin herhangi bir saatinde evinize yapılabilecek baskınlar sizi şaşırtmasın.Zamanında Hitler dönemiyle ilgili izlediğim bir filmde de, bu tip uygulamaların bolca olduğu sahneler izlemiştim.Hitlere karşıt olanların evine aniden baskın düzenleniyor ve bilinmeyen bir yere götürülüyorlardı.

Tutuklamalar kolaylaştırılırken, eylemlere katılanların tutuksuz yargılanması  engellenecek. Polise karşı direnenlere verilecek cezaların iki katına kadar çıkarılabileceği vurgulanıyor.Tabi ki PKK yandaşlarına bu uygulama “aman çözüme zeval gelmesin ”mantığıyla uygulanmaz.Onlar eylemde yapabilir,yakıp yıkabilir Fantezi olsun diye bayrak bile yakabilir.Peki kim için bu yasalar.Sana,bana bir de kara kediye..

AKP iktidarının HSYK seçimlerinden zaferle çıkmasının ardından Meclis’e sunduğu yargı paketinin iki hedefi var: Cemaat, muhalefet ve sokaklar… Paketle anayasal düzene karşı işlenen suçları dinleme kapsamına almayı planlayan iktidar, öncelikle 17 Aralık ile “anayasayı düzeni ihlal ve hükümeti devirmeye çalışmak” la suçladığı cemaati ablukaya alacak ve etkisiz hale getirecek.Kapınızın önüne konulan gazetelere de dikkat.Bu günlerde en tarafsızları spor gazeteleri.Siz sadece onarlı okuyun yeter..

Çözüm paketi kapsamında  silahı bırakan örgüt mensuplarına sosyal ve ekonomik imkânlar sağlanacak. Yani katiller özgürce aramızda dolaşıp bizden daha da üstün imkanlara sahip olacaklar.Onlardan birisini amiriniz olarak görürseniz de şaşırmayın.Akıllandılar ne de olsa..

Terörle mücadele kapsamında hükümet her türlü tedbir ve kararı alabilecek.

Terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesine yönelik siyasi, hukuki, sosyo ekonomik, psikolojik, kültür, insan hakları, güvenlik ve silahsızlandırma alanlarında ve bunlarla bağlantılı konularda atılabilecek adımları belirleyecek. Hükümetin gerekli görmesi halinde, yurt içindeki ve yurt dışındaki terör aktörleri dahil kişi kurum ve kuruluşlarla temas, diyalog ve benzeri çalışmalara karar verebilecek. Tek söz ve karar sahibi…

Bunun ne anlama gelebileceğini çözdünüz inşallah..

Eğer gün gelir bendenizde korkmaya başlarsam, köşemde artık “Haftanın şıkları ve rüküşleri” ni yazmaya başlamışım demektir..

GÜNÜN SÖZÜ

Başkalarını korkutanın, kendisi de hep bir korku içinde yaşar.

A.Claudius

TEBESSÜM

Diktatör general askerleri ile yolda giderken askerlerden biri hapşırmış.
Diktatör arkasını dönüp:
– ‘ Kim hapşırdı demiş:
Askerler korkudan bir şey söyleyememiş.
Diktatör bunun üzerine birinci sırayı kurşuna dizmiş.
Sonra yola devam etmişler biraz sonra yine bir hapşırık sesi gelmiş.
Diktatör kim hapşırdı deyince yine korkudan kimse kimin hapşırdığını söyleyememiş.
Bunun üzerine diktatör ikinci sırayı kurşuna dizmiş.
Biraz sonra yine birisi hapşırmış.
Diktatör arkasını dönüp sormuş kim hapşırdı diye.
Bir asker dayanamamış kendini feda ederek” ben hapşırdım” demiş .
Diktatör general askere dönüp:
“Çok yaşa” diyecektim, demiş.

****

Buda sizlere benden özel…..

Adamın biri evlenmiş. Her akşam, eli kolu dolu olarak evine gidermiş. Bir gün, her nasılsa, eli boş gitmiş. O güne kadar, hep kocasının eline bakan karısı, elini boş görünce, yüzüne bakmış ve bir çığlık atmış:

— Aaa! Senin bir gözün de körmüş.

 
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?