USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SORUNLAR KRONİKTEN KANSERE DÖNÜŞÜYOR! ÜLKEMİZDE DOĞAN SURİYELİ ÇOCUKLAR

25-08-2021

Geçtiğimiz günlerde Antep Lisesi civarında çok vahim bir olay yaşadık.Trafiğin yoğun ve işlek olduğu caddede üç yaşlarında bir çocuk tam yolun ortasında duruyordu.Nasıl yola atlayıp çocuğu çektiğimi hatırlamıyorum bile.Müdahale etmeseydim küçücük çocuk bir aracın altında ezilip gidecekti.Panik ve korkuyla çocuğun ailesine bakınırken uzun zaman kimsecikler çıkmadı.Bizde  teslim etmek için polisi aradık.Paniğimizi görenler yanımıza gelip sorular sormaya başladılar ki biri hariç hepsi Suriyeliydi.Çocukta Suriyeliydi ve ortada ailesi yoktu.O bölgede de zaten yerli halktan çok Suriyeli yaşıyor.Polis ekibi gelip çocuğu teslim alacakken annesi olacak sorumsuz gayet sakin yanımıza gelip çocuğunu almak istedi.Panik,yok,merak yok,ilgi  hiç yok.Buda bizlere aslında karşı karşıya olduğumuz başka bir önemli sorunu daha göstermiş oldu.Bilinçsizce sürekli çocuk doğuran,doğurduklarına da doğru dürüst sahip çıkmayan Suriyelilerin, ülkemizde doğan çocuklarının yaşadığı ve ileride yaşayabileceği toplumsal sorunlar şimdiden görülerek geç olmadan tedbirlerinin alınması gerekiyor;
Eğitim,toplumsal uyum,salgın hastalıklar,işsizlik ve gittikçe zorlaşan yaşam koşulları...

TRAFİK ARTIK SORUN OLMAKTAN ÇIKTI!
TEŞHİS;KANSER

Gaziantep için önceden sola dönüşlerin yasaklanması,araç yoğunluğu,yetersiz dar yollar gibi kronikleşen ama çözümsüz şikayetlerimiz vardı.Ama artık nereden akıllarına geldiyse yol bakım çalışmaları ve onun sebep olduğu yol kapatmalarıyla iyice içinden çıkılmayan trafik işkencemiz oldu.Yaklaşan kış mevsimi,okulların açılmasına ramak kalması ve yağmur çamur gibi etkenleri düşünmek bile istemiyoruz.On beş dakikada varılan mesafeler kırk beş elli dakikalara çıkarken,ağır aksak ilerleyen trafik üstelikte bu sıcaklarda çoğu bölgelerde durma noktalarına bile geliyor.
Hele birde dışarıdan bir üst makam ziyaretçi gelip de ana arterlerde yol kapatmalara gidince..vayyy halimize vayy vayyy..

GÜNÜN SÖZÜ

Göçmenler ve mülteciler insanlığın satranç tahtasındaki piyonlar değildir.
 P. Francis

TEBESSÜM

Trafik polisi Temelin kullandığı arabayı durdurur ve:
-Sizi tebrik ederim beyefendi, bu günkü kontrollerimizde emniyet kemeri takan tek sürücü sizsiniz bu yüzden size üçyüzmilyon lira ödül vereceğiz, ne yapmayi düşünüyorsunuz, demiş.
Temel:
-Hemen cidup bi ehliyet alacagim demis.
-Ne! senin ehliyetin yok mu? demeye kalmadan yandan Fadime söze girmis:
-Siz ona bakmayin memur bey içince hep boyle sapitiyi
Polis iyice sinirlenmeye baslamis.
Derken arkadan dursun:
-Ula ben size demedimmi çalinti arabayla yola çikmayalim basimiza bi is gelir diye.
Trafik polisi iyice zivanadan çikmis ve bagajdan idris atlamis:
-Noldu usaklar geçtik mi siniri?
**
Adamın biri maça gitmiş. Aldığı bilet, tribünün en uzak köşesinde.Yerine oturmuş birinci devreyi güç bela seyretmiş. O arada ön tarafta tam ortada bir koltuğun boş olduğunu fark etmiş. Devre arasında sıralar arasından geçip o boş yere ulaşmış.
Yan koltuktaki adama sormuş:
- "Burası boş mu?"
- "Boş, demiş adam."
- "Nasıl oluyor bu tıklım tıklım dolu stadda boş yer kalmış."
- "Orası benim eşimin, demiş adam, aylar önce bu maç için almıştık. Ama eşim vefat etti."
- "Çok üzüldüm, demiş bizimki, ama dost ve akrabalarınızdan birine neden vermediniz bileti?"
- "Onların hepsi şu anda cenazede", demiş adam.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?