USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİYASETTE YENİ DÖNEM ; “SEMPATİZİM”

19-09-2015

Al eline mikrofonu, bülbül gibi şakıyıver ” Ah yalan dünya, yalan dünya,yalandan yüzüne gülen dünya..”

Aman sorunların hangi birisini takacaksın ki?…Dolar almış başını gidiyor. Çeklerini ödeyememişsin. kredi borçları, doğalgaz faturaları…Boşveeerr müzik ile sakinleşmeye bak. Ne güzel. Bülbül gibi şakıyan, şarkılara eşlik eden, sempatik bir başkanımız var.Hamdolsun.

Şehrin sorunları her geçen gün artıyor.Trafikmiş,bozuk yollarmış, artan kiralar,Suriyeliler…aman..bunlarda sorun mu olurmuş? Hele sempatik başkanımız yoğursun bir yağlı köfte..Hallolur, geçer bütün dertler..Hem unutulmamalıdır ki can boğazdan biter.İnsanları etkilemenin en etkin yolu da iyi yoğrulmuş bir yağlı köfteden geçer..Karnı doyunca da insanlar zaten çok düşünmezlermiş.Başkanım doğru yol üzerinde…

Sabah sabah tersinizden mi kalktınız? Kolay değil,haber kanallarını tıklayınca cinler beyninize sıçrıyor haliyle..Suç sizde tabiî ki de..Haber kanalları yerine tıklayın Sayın başkanımız Fatma Hanım’ın sayfasını.Öncesinde sizi kocaman,gülümseyen bir ifade.Sonrasında şirin bir göz kırpma simgesi..Çok şeker yaa..Hadi gel de günün kötü geçsin..

Başkanımız, çok güzel bir farkındalığa dikkat çekmek için Dünya Su Günün de, su kaynaklarımızı israf etmememiz ve iktisatlı olmamızı alışkanlık edindirmek için! her durağa, her bilbord da reklam afişleri astırdılar. Benim afişlerde en çok dikkatimi çeken ise, başkanımızın ellerinde tuttukları güzel, şık ve havalı milyarlık kalemleriydi. Gerçekten de reklam, benim açımdan amacına ulaşarak dikkatimi çekmiş ve kalemde yoğunlaşmama neden olmuştu. Doğum günümde arkadaşlarımdan her ne kadar talep ettiysem de maliyeti karşılayacak babayiğitler bulamadım…Belki kaleme sahip olamadım ama varlığından haberdar olmuş oldum..

Hafta sonu yağan şiddetli yağmur ve doluya, soğuk havaya aldırmadan, fedakar başkanımız çoluk çocukla ağaç dikme törenlerine katıldılar.Hem de maliyeti yüksek, ömrü kısa lalelerin iyice dedi kodu yapıldığı bir dönemde..Canla başla ağaç dikmesini ve çocuklara eşlik edişini görenler ne demek istediğimi daha iyi anlarlar..

Şimdi siyasette asık suratlı,otoriter ve konuşmaları ağzında yuvarlayan profiller dışında, tuttuğunu yakalayıp öpen,elini sıkan, sırtını sıvazlayan,şarkı söyleyen, köfte yoğuran…. Siyasetçi zamanı..

Şikayet etmiyorum, hoşuma da gidiyor. Çünkü karşınızda tatlı tatlı duran birisine gündemi sorup ta ne yapacaksınız? Hatta güzel de bir gülüşü varsa üzmek dahi istemiyorsunuz. Kıyamıyorsunuz.Sorularınız hava da kalıveriyor.Size tavsiyem, relaks olunuz sadece.Ama bu şirinlik ve sevgi seli de sadece seçimlere kadar görülebilecek, absürt bir durum.Sonrasın da yine sen sağ ben selamet olayı.En iyisi keyfini çıkarın derim.

GÜNÜN SÖZÜ

NE YAPARSAN YAP NASIL YAŞARSAN YAŞA; AMA GÜLEBİLMEK İÇİN BİRİLERİNİ AĞLATMA VE ÇIKARLARIN İÇİN HİÇ KİMSEYİ SATMA..

BALZAC

TEBESSÜM

Anaokulunun son günü küçük öğrenciler öğretmenlerine hediye verdikleri bir parti düzenler. Çiçekçinin oğlu öğretmene bir hediye paketi uzatır. Öğretmen paketi yavaşça sallar eliyle tartar ve
– Sanırım bu bir buket çiçek..?
– Doğru.. Nerden bildiniz öğretmenim ??
– Şey, tahmin ettim..

Sıradaki öğrenci şekercinin kızıdır. O da öğretmene bir hediye verir. Öğretmen gülümseyerek paketi alır, eliyle tartar ve hafifçe sallar:
– Sanırım bu bir kutu çikolata..
– Aaa, nerden bildiniz öğretmenim ??
– Şey, bir tahmin sadece. Nasılsa tuttu işte..

Bir sonraki hediye TEKEL bayisinin oğlundan gelir. Öğretmen paketi alır ama alttan küçük bir sızıntı vardır. Paketi tutarken parmağı ıslanan öğretmen yavaşça parmağını diline sürer:
– Bu şarap olabilir mi ?
– Hayır öğretmenim !! …diye bağırır çocuk heyecanla.
Öğretmen tekrar sızan yerden bir damlayı parmağıyla alıp tadına bakar:
– Şampanya öyleyse…?
Daha da heyecanlanan çocuk ..
– HAYIR öğretmenim !!
Öğretmen sızıntının bir daha tadına bakar:
– Tamam.. Pes ediyorum, bilemeyeceğim. Nedir bu ??
Çocuk neşeyle haykırır:
– Bir köpek yavrusu !.. :))

Hep sen mi ağladın hep sen mi yandın
Bende gülmedim yalan dünyada
Sen beni gönlünce mutlumu sandın
Ömrümü boş yere çalan dünyada

Ah yalan dünyada yalan dünyada
Yalandan yüzüne gelen dünyada

Sen ağladın canım ben ise yandım
Dünyayı gönlümce olacak sandım
Boş yere aldandım boş yere kandım
Rengi gönlümde solan dünyada

Ah yalan dünyada yalan dünyada
Yalandan yüzüne gelen dünyada

Bilirim sevdiğim kusurun yoğdu
Sana karşı benim hayalim çoğdu
Felek bulut oldu üstüme yağdı
Yaşları gözüme dolan dünyada

Ah yalan dünyada yalan dünyada
Yalandan yüzüne gelen dünyada

Ne yemek ne içmek ne tadım kaldı
Garip bülbül gibi feryadım kaldı
Alamadım eyvah muradım kaldı
Ben gidip ellere kalan dünyada

Ah yalan dünyada yalan dünyada
Yalandan yüzüne gelen dünyada

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?