USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SAĞLIKLI BESLENMEK İÇİN 7 ADIM

05-01-2024

Yemek yemek zevkli bir eylemdir. Söz konusu durum Gaziantepliler ise bu daha da zevklidir diyebilirim. Hepimiz sağlıklı beslenmek isteriz. Yemek yiyerek sağlıklı sağlıksız demeden kilo vermek isteriz. Lakin istemekle kalır ve devamını getiremeyiz.

Önemli olan bizim için sağlıklı beslenerek kilo almak ya da vermek olmalıdır. Öncelikle sağlıklı beslenmeye alışkanlık kazanmalıyız. Alışkanlık kazandıktan sonra gerisi size kolay gelecektir. Şimdi size sağlıklı beslenmek için 7 adımı yazmaya başlıyorum.

İlk madde psikolojik ve bedenen tam anlamıyla hazır olmak. Gerçekten istemek. Bu küçümsenecek bir güç değildir. Azim en önemli silahımızdır.

İkinci madde yukarıda da yazılan gibi alışkanlık kazanmak olmalıdır. İlk başlarda zorlanmanız normal ama zamanla alışkanlık kazandığınızı sizde fark edince bunun sefasını süreceksiniz.

Üçüncü, beslenme kısmı bu madde de başlıyor. Karbonhidratı azaltmanız. Günlük koşturmacada kolay ulaşılabilir bir besin öğesi olduğu için sık tüketilir. Sağlıklı beslenme ilkesinde evet karbonhidrat tüketimi mevcuttur lakin porsiyon kontrolünce bu gerçekleşmelidir.

Dördüncü madde ise, diğer besin öğesi olan,yağdır. Kullanılan yemeklerde lezzet verdiği için yağ tüketimi fazladır. Sağlıklı beslenme modelinde sağlıksız yağlar yerine örneğin  bu margarin olabilir. Margarin yerine daha sağlıklı yağ olan zeytinyağı tercih edilebilir. Burada da aslında alışkanlığımızı değiştiriyoruz.

Beşinci madde, su tüketimi! Su hayattır. Özellikle kış aylarında su tüketimi bireylerde oldukça düşüktür. Ama su bizim en önemli metabolik yakıtlarımızdan birisidir. Su vücudumuzda az olursa sistemsel sıkıntıların gerçekleşmesi muhtemeldir. Bu sebeple su tüketiminizi arttırmalısınız.

Altıncı madde de, sebze ve meyve tüketiminin bol olmasıdır. Sebze ve meyveler önemli lif kaynaklarıdır.

Yedinci madde, fiziksek akvitenizin olmasıdır. Ne kadar sağlıklı beslenirsek beslenelim fiziksel aktivite, hem bedenen hem de ruhen vücudumuzu destekleyecektir.

Sizde yedi adımı gerçekleştirmeye zaman kaybetmeden başlayın ve sağlıkla dolu bir yaşamla hayatınıza devam edin… Sağlıklı günler dilerim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?