USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NE ARARSIN ALLAH İLE ARAMDA?

NE ARARSIN ALLAH İLE ARAMDA?
24-03-2023

DİLİN KEMİĞİ

Diye dizelerine başlayıp ağır bir dille devam ediyor şair Neyzen Tevfik.Tepkisini her zaman sert olarak vermekten yana olan şair burada da  İslam’a zarar vermeye çalışan sözde din adamlarına karşı döktürüyor.İslam dinimiz o kadar kolay ve açık bir dille indirilmiş ki; Rehber istersek Kur’ an,önder istersek Peygamber Efendimiz,bilgilenmek istersek sünnetler,ilmihaller yeter bize.Bizde ruhbanlık makamı yok ve Allah ile kul arasına kimselerin girmesine hakkı da yok.Kur’ anın ilk ayetlerinin “OKU” olduğunu da hatırlayarak yazımıza devam edelim.
"Eğer islam'ı Kuran'dan değil de Müslümanlardan öğrenseydim, eğer Kuran'dan önce Müslümanları tanısaydım asla Müslüman olmazdım” diye acı gerçekleri İslam’a geçtiği ilk dönemlerde açıklıyor pop yıldızı Yusuf İslam.
Müslümanlar ne zaman ki; Allah’ ın ipine sarılmayı bırakıp fırkalara ayrılıp  parça parça oldular, insanları Allah’ a kulluk etmek yerine kendilerine, cemaatlerine, mezheplerine, liderlerine, partilerine kul olmaya çağıran sahte kurtarıcıların peşinde oyuncak oldular; işte o zaman günümüz Müslümanlarının bugün ki vehim durumlarına düşüp, şarlatanların, din tacirlerinin elinde şekilden şekle çekiliverdiler.
Her cüppeyi sırtına geçirip bir karış sakal uzatan, Şeyhim diye kendini ortalığa atanların ve bunlara körü körüne inanarak hizmette kusur etmeyen saf insanların gittikçe arttığı ülkemde, Diyanet İşleri Başkanlığını ciddi şekilde sahalara inerek bunların faaliyetlerine engel olmalarının zamanı geldi de geçiyor. İnsanlara gerçek İslam’ı anlatarak, piyasa da dolanan şarlatanlara inanmamaları konusunda ciddi şekilde uyarmaları gerekiyor.
Yoksa Din adına olan ciddi boşluğu lüks araçları,son model villaları ile ortalıkta dolanan din simsarlarına teslim ederler ki vebalinin büyüklüğünü de en iyisini biz bilmeyiz, Diyanet İşleri bilir.
Dostum Dostum Güzel Dostum
“İnsan dostunun yaşayış tarzından etkilenir.O halde dost edineceğiniz kişiye dikkat edin” diye uyarıyor bir düşünürümüz.Çünkü;
Duygular bulaşıcıdır.İyi ve güzel ahlaklı dostunuz olursa size de güzellikler bulaşır.Kötü huyluyu dost edinirseniz,eninde sonunda pislik size de sıçrar.Bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek vardır ki; 14 gün yakın dostluk kuran iki kişinin ter bezleri bile aynı çalışır.Boşaltım sistemleri aynı çalışır.Daha öncesi biri diğerinin gördüğünü görmezken,14 gün sonunda iki kişi de aynı şeyi görmeye başlıyor..diyor bilim adamları.
Öyle ise ne yapıyoruz; dostumuzu, arkadaşımızı seçerken bir değil birkaç kere ölçüp biçiyoruz.
GÜNÜN DÜŞÜNCESİ;  Adalet artık Adliye koridorlarında değil, sosyal medya üzerinden aranıyorsa,mazlumlar seslerini sosyal medyalarda duyurmaya çalışıyorlarsa ortada ciddi bir sıkıntı var demektir!
GÜNÜN SÖZÜ
Kitaplarla iyileşmeye “bibliyoterapi” denilir.Bol bol okuyunuz.Çünkü kitaplar iyileştiriyor.
TEBESSÜM
Köyün birinde bir çukur varmış ve herkes bu çukura düşerek yaralanıyormuş. Köyün ileri gelenlerinden Temel’ inde aralarında olduğu 3 kişi toplanmış. Birincisi:
-Çukurun yanında bir ambulans beklesin hastaneye çabuk yetiştiririz. Demiş. İkincisi:
-Çukurun yanına bir hastane yaptıralım düşenlerin hastane yetişmesi zaman almaz demiş.
Sıra Temele gelmiş ve:
-Sizde hiç akıl yok demiş: Bu çukuru kapatalım hastanenin yanına bir çukur açalım demiş.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?