USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kelebekler ve siyasetçiler!

19-09-2015

Bu günlerde işyerlerinde ve yollarda KELEBEKLERDE ve SİYASETÇİLERDEN geçilmiyor. Her ikisinin de bolluğunu ve bereketini yaşıyoruz. Camlarımızı  açınca içerilere bol miktarda kelebek ve siyasetçi broşürü dolmakta.

Bahar ayının en güzel  yansıması olan kelebekler, çeşit çeşit renkleriyle bizleri mutlu ederken, kulağa hoş gelen, vatandaş olduğumuzun sadece bu dönemde bilincini yaşatan, başka zaman sizin ulaşmanızın mümkün olmadığı ama seçim döneminde elinizi sıkma yarışına giren siyasetçiler de bu bahara ayrı bir renk kattılar.

Kelebekler nasıl cıvıl cıvıl renkleriyle gözümüzü okşuyorlarsa, çeşit çeşit söylemleriyle, papatya beyazı kolları katlanmış gömlekleriyle, yüzlerine zoraki yerleştirilmiş sevimli gülücükleriyle siyasilerde, yalanda olsa kısa bir süreliğine bizleri mutlu ediyorlar.

Bu dönem de herkese düşük kredili evler, yüksek asgari ücretler,af edilen sigorta borçları..Çoğu doğru olmasa kısa süreli umut ve mutlulukta yaşatıyorlar, güzel hayaller kurduruyorlar ya.Yine de sağ olsunlar, var olsunlar.

Diğer mevsimlere oranla bu baharda kelebek sayısı nasıl çoksa ve zaman zaman rahatsızlık veriyorlarsa, stratejik bir seçim olmasından dolayı her partinin on ikide on iki adaylarının full çalışması yüzünden ortalık siyasetçi yoğunluğundan da geçilmiyor.Hatta bir de bunlara aday adayı olup ta ortalık da” bende vekil adayıyım” diye dolaşanlar da eklenince biz yollarda yürümeyelim, bunlar yürüsün bari diyesimiz geliyor.

Kelebekler güzeldir. Bahar demektir, huzur demektir. Uçuşlarının izlenmesi mutluluk verir. Ama çabuk tükenir. Hemen ölür.Bir süre sonra isteseniz de artık göremezsiniz onları etrafta. Çünkü kelebeğin ömrü kısadır.

Siyasetçi güzeldir. Kalben çokta inanılmasa da, kendilerine Ankara da ki temsilci, bir köprü gibi bakılır.Seçim döneminde ortaya çıkarlar; düğününüze,cenazenize,sünnetinize gelirler.Elinizi bir değil birkaç kez sıkarlar.Ağa da sensin bu dönemde paşa da sensin derler. Ağlasan, iğrenmeden pamuk elleriyle gözyaşını bile silerler. Gülerler. Ama hep gülerler. Seçilince de arkalarına bakmadan giderler.Artık görmek istesen de göremezsin onları.Aranıza artık koca koca duvarlar örülmüştür.Çünkü milletvekilinin senle ilişkisi kısadır.Seninle olan ömrü kısadır.

GÜNÜN SÖZÜ

Politikacılar dünyanın her yerinde aynıdır.Nehir olmayan bir yere köprü yapacaklarına söz verirler.

N.Khrushchev

TEBESSÜM

Bir gün Ecevit, Bush ve Putin ölür. Melek her birinin bir soru sormasını ister.
Bush hemen atlar: Amerika ne zaman dünyaya hakim olacak?
Melek cevaplar: Elli sene sonra
Bush ağlamaya baslar. Ben göremeyeceğim
Soru sırası Putin’e gelir.
Putin: Komünizm rejimi ne zaman geri dönecek?
Melek: Elli beş sene sonra
Putin ağlamaya başlar: Ben göremeyeceğim.
Bu sefer sıra Ecevit’e gelir
Ecevit: Türkiye’deki ekonomik kriz ne zaman sona erecek?
Bu sefer melek ağlamaya baslar: Ben göremeyeceğimmmmm..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?