USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KALDIRIMLAR

20-01-2021

Pandemi öncesinde hemen her gün trafik kazaları, trafik sıkışıklıkları, yollardaki bozulmalar nedeniyle bizlerin yaşadığı birçok problemler gündemimizden düşmüyor idi.

Pandeminin başlaması ile bu sıkıntılarımızın suni olarak azalmasının Belediyemiz tarafından fırsat olarak değerlendirilmesi ve  çeşitli çözümler üretilmeye başlanılması bizler için memnuniyet verici olmuştur.

Ancak özellikle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığının üzerinde durması ve diğer İlçe Belediye Başkanlıklarına da bu konuda yardımcı olması gereken çok çok önemli bir konu bulunmaktadır.

KALDIRIM.

Kelime anlamı  (Trafik sözlüğü):

//Karayolunun, taşıt yolu kenarı ile gerçek veya tüzel kişilere ait mülkler arasında kalan ve yalnız yayaların rahat ve güvenli hareket etmesi için kullanımlarına ayrılmış yol.// demektir.

Keşke bu güzel şehrimizde kaldırımlarımız Trafik Sözlüğünde açıklandığı gibi olsaydı. Engelli ve henüz engelsiz, ancak engelli adayı olan bizler evlerimizden çıkıp işyerine veya yürüyüşe çıktığımızda güvenli ve stres altına girmeden keşke amacımıza ulaşabilseydik.

Fakat mümkün değil. Çünkü başta şehrimizin en pahalı ve talep gören semtleri olmak üzere kaldırımlarımız işgal altında. Çok geniş kaldırımlarda, izin alınarak ve işgal bedeli ödemek sureti ile kaldırımlarımızın işgal edilmesini, tasvip etmemekle birlikte anlayabiliyoruz.

Ancak, binanın otoparkında bir araç fazla olsun diye taşıt yolunun bitiminden itibaren kaldırımın işgal edilmesi ve artarak devam eden tehlikeli bir kod farkı ile düşüncesizce garajlarına yol yapılmasını anlamakta güçlük çekmekteyiz. ( Örnek olarak Abdulkadir AKSU Bulvarı üzerindeki İnci Sitesi otopark girişi.)

Maalesef toplumumuzda bu tür düşünceye sahip insanlar olabilir, ama bu konuda izin vermeye yetkili Makam olan Belediyemizin artık gereğini yapması ve mevcut hatalı uygulamalarında bir an önce düzeltilmesini sağlaması büyük önem arz etmektedir.

Güzel Şehrimizin daha da güzelleşmesi için bu şekilde bir katkı sağlayabilirsek ne mutlu bizlere.

Hoşça kalın, sevgi ve güvenle kalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?