USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İÇİMİZİ ISITAN ETKİNLİKLER BUNLAR

01-06-2022

“Kitap kokusuna aşık olanlar” diye ayrıştıracağımız özel bir ruh  taşıyan insanlar vardır.Kitap onlar için sıradanlık değil sahiplenilecek bir özelliktir.Her eşyalarını sizle paylaşabilirler.Ama kitaplarını asla!

Kitap sevmek de sıradanlık kabul etmez.Çünkü ayrı bir sanattır. Sahip olunduğunda özel bir mutluluk tadacağınız kitabınıza önce  incitmeden dokunacak, hissedeceksiniz.Sonra çevirmeye başladığınız sayfaların çıkardığı etkileyici sesler serotoninizi harekete geçirecek.Kitabınızın içine burnunuzu sokup içinize çekeceksiniz o etkili kağıt kokusunu.Parmaklarınız,kitabın kapağında yavaş yavaş ve keşfederek dolaşacak ve biran önce okumaya başlamak için arsızca sabırsızlık göstereceksiniz.Ve sonunda elinizde bambaşka bir dünyaya açılan kapıdan düşünmeden atlayacaksınız sizi neyin beklediğini umursamadan. Bu duyguları da sizde hissedebiliyorsanız bilin ki bir kitap koliksiniz!

Hep olumsuzu konuşmak,negatiflikleri dillendirmek ne kişilere ne de genel toplum yapısına bir şey kazandırmaz.Felaket tellallığı da bir yeredir yani.Ruhumuzun zamanla arınmaya,temizlenmeye ve biriktirdiği çöplerini boşaltmaya ihtiyacı vardır.Güzel şeylerden,olumlu eylemlerden de bahsetmek hepimize iyi gelecek hareketlerdir.

Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin de en büyük kitap fuarı olma özelliği de taşıyan çok anlamlı bir etkinlik düzenlendi.Mesafe uzakta olsa belediyelerin de katkısıyla bedava ulaşım sağlanılıp gönüller de yakınlık kurularak binlerce ziyaretçi akını yaşandı.Birbirinden değerli yazarlarımızın stantlarının önlerinde uzun kuyruklar görmek,kitapları açıp inceleyen birbirlerine öneren gençlerimizi seyretmek,gidemeyenlerin yüzlerindeki gerçek hüznü görebilmek içimizi ısıtan görüntülerdi bunlar.
Lütfen böyle güzel etkinlikleri daha fazla yapılsın.Ruhumuzun çok ihtiyacı var.İlaç gibi geliyor.

**


Geçtiğimiz hafta sosyal sorumluluk taşıyan bazı derneklerin özellikle SMA hastası çocuklara yönelik etkinlikleri de çok anlamlıydı.Çok pahalı bir tedavi süreci olan, çoğunluğunun da dar gelirli ailelerin oluşturduğu kentimizde de bulunan SMA hastası çocukların tedavisine katkıda bulunabilmek,bir canı dahi olsun kurtarabilmek adına yapılan tüm güzel işleri alkışlamak bizlere düşer.Oturduğu yerden kalkmayan,çevresine duyarsız sadece eleştiri yapmayı bilenlere de tek söylenecek;daha iyisini yapabiliyorsanız sizleri sahalarda görmek isteriz,olur.  
Elini taşın altına koyan,emeği geçen herkeslere selam olsun.

TEBESSÜM

Baba kızına nasıl kitap okuma alışkanlığı kazandırırım diye düşünmüş. En iyisi ödül vermek demiş ve kızına; “Kızım, eğer sana verdiğim şu kitabı bitirirsen 20 TL vereceğim” demiş. Kızı bu teklife çok sevinmiş ancak kitap okumayla da pek arası yokmuş. O nedenle; “En iyisi kitabın özetini internetten araştırıp bulmak ve ezberlemek, babam sorunca da anlatmak” diye düşünmüş. Kız babasının okuması için verdiği kitabın özetini bulmuş. Tek sayfalık bu özeti ezberlemiş. Babası anlamasın diye de bir hafta beklemiş. Bir hafta sonra “Babacığım kitabı bitirdim, ödülümü isterim” demiş. Babası kızından kitapta geçen konuyu anlatmasını istemiş. Kız konuyu anlatmış. Ardından ödülü sormuş. Ama babası farklı bir tepki vermiş: Kitabı okumamışsın, eğer okusaydın kitabın içine koyduğum 20 TL yi bulurdun

GÜNÜN SÖZÜ

Bir kitap duruyor masada
Çok eski bir kitap masada
Oysa bir sevginin üstünde kitap
Eski günlerden kalma masada
Odaya vuran güneş
Bir çivi yazısı masada
Evin duvarları beyaz
Damı kırmızı
İçinde bir kitap duruyor
Bir sevginin üstünde masada.

Oktay Rıfat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?