USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Haydi Bismillah!

Haydi Bismillah!
10-09-2023


Yarın okullar açılıyor ya içimizde büyük bir sevinç olurdu eskiden,anamız babamız ile çarşı pazar yapılır mutlulukla okul telaşı yaşardık,memur çocuğuyduk peşpeşe doğan çocuklardık bir yaş ara ile,kazağımız olursa ceketimiz olmazdı ama mahrum da olmazdık  hiçbir şeyden annemiz diker giydirirdi lüks çocuk mağazalarında görüp beğendiği cici cici kıyafetleri bize.
Heyecan ile  okulun ilk gününü bekler baş ucumuza konan yeni okul ayakkabımıza baka baka sevinçle uyurduk.
Sabah babamız harçlık verir bize okul harçlığı 2,5 tl kocaman metal bir para şahlanmış at üstünde asker kıyafetli ATAM ‘ın olduğu,gözümüz parlar 1,25 tl bana 1.25 tl kardeşime ki 1 tl ile bir simit bir gazoz alırız artan 25 kuruşlarımızı İş bankasının metal kumbarasına atarız,çünkü tasarrufu öğreten ailemiz öğretmenimiz vardı.
Kış gelince sobalı okulda öğretmenimiz herkesten gelirken iki odun getirmesini ister ilk ders sobayı yakması ile geçerdi.Beslenme çantası hazırladığımız günlerde herşeyimizi paylaşmayı öğreten büyüklerimiz çokça koyardı meyveyi yemişi çantamıza!
Bir okul çantası ile beş yıl okudum ben,kitaplarımı bir yaş arkadan gelen kardeşim de kullandı,kumbaramda biriktirdiğim paramla Milliyet çocuk dergisine abone olmuştum ikinci sınıfta????Mahallenin bakkalı yaşlı amca her hafta benim dergiyi getirtirdi verirken de 
“kız kısmı bu kadar okumaz “der beni gıcık ederdi.
Şanlıurfa’da başlayıp bitirdiğim 
ilkokulumu ziyaret ederim arasıra gidip Şair Nabi İlkokulu,ama öğretmenim vefat etti o güzel insan o bize güzel doğru Türkçe konuşmayı öğreten,paylaşarak iyi olacağımızı öğreten, kardeşliği,imeceyi öğreten,bizi keşfeden yönlendiren, eli öpülesi öğretmenler o zamanlar çok kıymetli insanlardı.
Eğitim kıymetli idi imkansızlıklara rağmen,öğretmenlik kıymetli idi muteber meslekti,saygındı,özeldi.
Değerlerimiz,erdemlerimiz,bizi biz yapan özelliklerimiz,duruşumuz vardı.
Mutlu idik,umutlu idik ve heyecanlı idik o zamanlar????
Azdı herşeyimiz ama özdü,
yoktu çoğu şeyimiz ama olana şükürlü idi, 
sadakatimiz çok hainliğimiz yok idi,
kimseyi kandırmamış kaldırılmamış zamanlar idi!
Şimdilerde nasıl olduğumuzu söylemeye gerek yok sanıyorum!
Eğitim öğretim öğretmen önemli hem de çok önemli değerler ve Atam gene gerekeni çok zaman önce söylemiş;

“Öğretmenler; Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. “Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir… Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır.”
İyiki ATAMIZ oldun sen büyük Önder
#Rahatuyu
Çocukların ve öğretmenlerin olarak senin hep izindeyiz ve olacağız!
#sonsuzadek
#heyhattgençlik
Dilek Sarıfakıoğlu
10.09.2023

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?