USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ…

11-12-2022

----2022 yılında Google’de Türkiye’de arama motorunda ilk sırada;
1) Ben neden sevilmiyorum?
2) Ben neden bu kadar çirkinim?
3) Ben neden doğdum?
4) Ben neden dışlanıyorum?
5) Ben neden eziğim? Yer aldı.
---Akın İpek’in, Türkiye aleyhine açtığı 7 milyar dolarlık tazminat davası Türkiye lehine sonuçlandı. Davaya Gaziantepli Mustafa Doğan İnal’ın ofisi bakıyordu.
---Antep Peyniri’nin kilosu 200 TL’ye dayandı.
----Eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Celal Doğan rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Doğan’ın kalp krizi geçirdiği öğrenildi.
----Estetik Plastik ve Rekonsrükif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ömer Bulut, özel muayenehanelerin kapatılması karşısında hukuk mücadelesinin başlatıldığını dile getirdi.
----Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zincir marketlerle ilgili açıklamalarının ardından ekipler nihayet harekete geçti. Denetim noktasında harekete geçen ekiplere Gaziantepliler "GÜNAYDIN" dedi
----Gaziantep’te şehir içerisinde yolcu taşımacılığından önemli bir görev üstlenen özel halk otobüslerinin yüzde 60’ının satılık olduğu öğrenildi. Akaryakıtın sürekli değişmesi, parçaların dolar ve Euro bağlı olarak yükselmesi, işçilik, sigorta primi gibi giderlerin artması dolmuşçu esnafını çıkmaza soktu. Giderlerin yükselmesi esnafın elini kolunu bağlarken, yüzde 95’inin bankalara borçlu olduğu vurgulandı. Aylık giderlerin 100 bin liranın üzerine çıktığına dikkat çeken esnaf, acil olarak zam talebinde bulundu.
---Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde kumar oynatan 1 şüpheli yakalandı, kumar oynayan 3 kişiye para cezası uygulandı.
--- Rize’de normalden 27 kat fazla arsenik çıktığı açıklanan çeşmeden vatandaşlar “inanmıyoruz” deyip çeşmeden su içmek için kuyruğa girdiler.
----İsrail’de aşırı dinci bir grup bir doğum günü partisini basarak ortalığı talan etti.   
----Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20232’te son kez aday olacağını açıkladı.
----Çin’de görünmezlik pelerini icat edildi.
---Camide bir kadınla birlikte olurken eşi tarafından basıldığı iddia edilen imam görevden alındı.
---Antalya'da Didem Gülmez isimli kadının, SMA'lı oğlu için toplanan bağış paralarını lüks yaşamı için kullandığı ve çocuğu hayata bağlayan fişi çekmeye teşebbüs ettiği iddia edildi. Star TV'de canlı yayınlanan "Serap Paköz ile Gerçeğin Peşinde" programında suçlamaları kabul edilen kadın gözaltına alındı.
----Kesintisiz bir yıl sinyal alınmayan telefonların IMEI numaralarının pasife alınmasına yönelik düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı.
--- Ankara’da bir mağazanın yaptığı indirim izdihama neden oldu. Bir müşterinin diğer bir müşteriyi ısırdığı görüldü.
---Isparta'daki bir fabrikada iş arkadaşının kolunu ısıran ustabaşı tazminatsız kovuldu. Dava açan ustabaşına kötü haber Yargıtay'dan geldi. Isırma eyleminin aşırılık olduğunu belirten yüksek mahkeme, mahkemenin haklı fesih kararını hukuka uygun buldu.
---Zafer Partisi Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, "kendisine suikast yapılması amacıyla eylem grubu kurulduğunu" ileri sürdü.
---6 yaşındaki kız çocuğunun istismarı iddianamesi kabul edildi.İlk duruşma 22 Mayıs’ta yapılacak.HSK 6 yaşında çocuğa cinsel istismar soruşturmasında takipsizlik kararı veren savcı için soruşturma başlattı.
---- Yeni yılda artan sınav ve harç bedellerine sürücü kursları da eklenince, ehliyet almak için 10 bin liradan fazla ücret ödemek gerekecek.
---Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Forbes Dergisi'nin geleneksel olarak her yıl belirlediği "Dünyanın En Güçlü 100 Kadını" listesine bu yıl Türkiye’den girmeyi başaran tek Türk iş kadını oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?