USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN”LERİ!

09-10-2022

--Gaziantep’in meşhur lezzetlerinden ciğer dürümü 50 TL oldu.
--“Arsamı verin” mektubu Gaziantep’i karıştırdı. Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadettin Bilgin, AKP'li Başkan Fatma Şahin'e mektup yazarak, “Bu yerleri toplulaştırma ve yeşil alan yapacağız, belediye yararına diyerek aldınız ama yandaşınıza sattınız. Yeşil alan diye istimlak edip rant sağladınız. Benim de arsam var geri verin, parasını faizi ile ödeyeceğim.Karşıyaka Münifpaşa Mahallesi'ndeki 174 ve 124 parseldeki yerlerimi toplulaştırma ve yeşil alan yapma gerekçesiyle istimlak ettiniz. Ama yandaşınız müteahhit M.Y.'ye sattınız. Müteahhit bir daireyi 1 milyon 650 bine, dükkanı ise 4 milyona satışa sunuyor. Belediyeler rant sağlama yeri değildir. Açtığım dava devam etmektedir. Bu haksızlık ve adaletsizliği önlemenizi rica ediyorum”dedi.
--Gaziantep'te büyü bozacağını iddia eden bir hoca, müritlerinden kedi bacağı isteyince şehirde ilk belirlemelere göre 10'dan fazla kedinin bacaklarının kesildi. Gaziantep'in Karkamış ilçesinde cinci bir hocanın büyü bozmak için yurttaşlardan kedi ayağı istemesi üzerine ilçede kedi avı başladı. İlk belirlemelere göre 10'un üzerinde kedinin sağ arka ayağının kesildiği, sayının çok daha yüksek olabileceği belirtildi.
--Vali  kedi haberini yalanladı; “Karkamış ilçemizle ilgili sosyal medyada dolaşan paylaşımlar gerçek değildir. İlçede tespit edilen iki engelli kedi vardır.(birisi doğuştan, öteki kaza geçirmiş) Paylaşılan fotoğraflar gerçek değildir. Büyü için kedilerin ayaklarının kesildiği şehir efsanesidir” dedi.
--Gaziantep te bir vatandaş uzun zamandır kiracısı olan ve 6’sı engelli 8 çocuklu bir aileye evini hediye etti. En sahibi hediye şartı olarak evi satmamasını istedi.
--Art arda gelen benzin ve mazot zamlara rağmen Antep trafiği yoğunluğunda hiçbir eksilme yaşanmadan trafik sorununda, kazalar da  ilk sıralardaki yerini korumaya devam etti.
--Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğretmen ve öğrencilerin indirimli kart başvurusu yüzünden Kenar Kart merkezlerinde yoğunluk yaşanıyor.
--İcra dosya sayısında önemli artışın görüldüğü Gaziantep'te gözler yeni yasama yılıyla birlikte TBMM'ye çevrildi. Binlerce vatandaşın icralık olduğu Gaziantep'te yeni çıkacak af ile birlikte icra dosyalarının önemli bölümü kapanmış olacak.
--Şahinbey İlçesi Yeşilevler Mahallesinde 2 aylık bir bebek öldürülmüş halde bulundu. Bebeği öldüren kişinin annesi olduğu öğrenildi.
-- Gaziantep Havalimanında Kaplan ailesi tarafından inşa ettirilen Gaziantep Havalimanı Camii düzenlenen törenle hizmete girdi.
--Gaziantep'te asayiş ve terör olaylarının suç olaylarının önlenmesi için kent genelinde 66 ekip ve 223 emniyet personelin katılımıyla Huzurlu Sokaklar ve Terör Suçları Uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada çeşitli suçlardan aranan 10 şahıs yakalandı.
--Türkiye'de cep telefonuyla 3 ayda 80,1 milyar dakika konuşuldu
-"Beyaz kod" veren aile hekimi mesai sonrası saldırıya uğradı Aile hekimine sopalarla saldıran üç saldırgan göz altına alındı.
--Başak Cengiz'i öldüren samuray kılıçlı katil Can Göktuğ Boz'un cezası onandı
--SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Türkiye’nin En Güçlü 30 İş İnsanı” araştırmasında, iş dünyasının en güçlü liderleri arasında yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?