USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ..

HAFTANIN “EN..”LERİ..
25-05-2026

--CHP'de mutlak butlan kararı çıktı. Özgür Özel'in görevden uzaklaştırılmasına karar verilirken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise tedbiren göreve iadesine karar verildi.

--Tekirdağ Çorlu'da silahlı kavgaya müdahale eden 2 polis memuru şehit oldu.

--İstanbul Bilgi Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı kararıyla yeniden açıldı.

--Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel’in TBMM’ye yürüyüşü sırasında yaşanan olaylarla ilgili “gösteri yürüyüşü yasasına muhalefet”, “görevli memura direnme” ve “kasten yaralama” suçlarından soruşturma başlattı.

--Adana'da 4.9 büyüklüğünde deprem oldu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi.

--Beyaz Saray çevresinde çok sayıda silah sesi duyuldu. Beyaz Saray’a ateş açan silahlı şahıs, Gizli Servis tarafından etkisiz hale getirildi

--Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya silahlı saldırı düzenlendi. Ayağından yaralanan Başkan Karaca hastaneye kaldırıldı.

--Dünya üzerinde 1.200.000.000 kişinin ruh sağlığı yerinde değil. Son 30 yılda depresyon vakaları %131 arttı.

--Gülistan Doku davasında hakkında kırmızı bülten çıkartılan firari şüpheli Umut Altaş, ABD güvenlik makamları tarafından gözaltına alındı.

--Şanlıurfa’da bir dilencinin üzerinden 117.661 TL çıktı.

--Mersin'de 6 kişiyi öldüren şahsın cenazesi kimse tarafından teslim alınmadı.

--LGS'de yapay zekâ destekli görüntü işleme özelliğine sahip kamera sistemleri kurulacak.

--Site yönetimlerinin tek taraflı aidat belirleme yetkisi sınırlandırıldı. Yönetimler geçici bütçe hazırlayacak, aidat artışları ise kat maliklerinin üçte iki çoğunluğunun onayıyla kesinleşecek.

--Usta oyuncu Kadir İnanır entübe edildi.

--Hatay’da gece saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış, Asi Nehri’nin taşmasına neden oldu. Taşkının yol açtığı afette Antakya’da meydana gelen heyelanda bir kişi hayatını kaybetti.

--İsrail’in uluslararası sularda hukuk dışı bir şekilde alıkoyduğu Küresel Sumud Filosu aktivistlerini Türkiye’ye getiren THY uçakları havalanmaya başladı.

--Japonya’da bilim insanları, kedilerin ortalama ömrünü 15 yıldan 30 yıla çıkarabilecek bir iğne geliştirdi.

--Türkiye'de doğurganlık hızı 12 yıldır aralıksız düşüyor.

--SGK borçlarında taksitlendirme süresinin 72 aya çıkarılmasını öngören kanun teklifi kabul edilerek yasalaştı.

--Mide kanaması geçiren Haluk Levent, yoğun bakıma alındı.

--Rasim Ozan Kütahyalı, tutuklandı.

--Tutuklanan gazeteci Mehmet Akif Ersoy ve 7 şüpheli hakkında düzenlenen iddianame tamamlandı.

--Gram altın 6.550 TL'ye düştü. Ocak ayındaki zirvesinden bu yana yaklaşık %16 değer kaybetti.

--Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem oldu.  Malatya merkezli ve çevre illerde de hissedilen depremde bazı okullar tahliye edildi. Malatya’da eğitime 1 gün ara verildi.

--Ermenistan, pasaport damgasındaki Ağrı Dağı'nı kaldırdı. Hükümetin, Türkiye ile normalleşme sürecinde provokasyondan kaçınmayı hedeflediği aktarıldı.

--NATO, Temmuz'a kadar açılmaması halinde Hürmüz Boğazı'na operasyon düzenlemeyi değerlendiriyor.

--Oxford Üniversitesi’nin araştırmasına göre insanların büyük çoğunluğunun sağlak olması, beynin gelişimi ve iki ayak üzerinde yürümeye başlamasıyla bağlantılı olabilir.

--İstanbul’da 17 günlük bebeğin kuvözde kolu yandı, 4 sağlık çalışanı hakkında soruşturma izni verildi.

--DSÖ: "Ebola salgını küresel halk sağlığı acil durumu ilan edildi." Şuana kadar 100'ü aşkın ölüm kaydedildi, onaylı bir aşı ya da tedavisi bulunmuyor.

--Kangal köpekleri depresyona girdi. Sivas’ta havanın bir gün sıcak, bir gün soğuk seyretmesi nedeniyle bazı kangallar tüy dökmeye başlarken, bazılarının ise tüy yapısında farklılık gözlemlendi.

--Mersin'in Tarsus ilçesinde 17 yaşındaki M.Ö.'nün pompalı tüfekle ateş açtığı restoranda 4 kişi hayatını kaybetti.

--Türkiye’de e-ticaret hacmi son 5 yılda yaklaşık 12 kat artarak 10,6 trilyon liraya ulaştı.

--Elon Musk: "Çocuklara zarar veren herkesin idam cezası alması gerektiğini düşünüyorum."

--Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Zeliha Akkoyun’un İstanbul Boğazı’nda cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

--Bilim insanları, ideal uyku süresinin gecelik 6 saat 25 dakika ile 7 saat 50 dakika arasında olduğunu açıkladı. Bu süreden daha az ya da daha fazla uyumak, vücudun daha hızlı yaşlanmasıyla ilişkilendiriliyor.

--Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, düzenli geliri bulunan eşe yoksulluk nafakası bağlanmasını hukuka aykırı bularak kararı bozdu. Kararda, yoksulluk nafakası için boşanma nedeniyle yoksulluğa düşme şartı bulunduğu vurgulandı.

--

--Trafik ve kasko sigortasında 3 aylık tazminat ödemesi 70.900.000.000 TL’ye ulaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Özhanlar Mobilya