USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

FAHİŞ FİYATLARIN ALICILARI?

10-05-2022

Her dönemin kendine ait fırsatçıları mutlaka olmuştur.Batan geminin mallarına çöken,felaketi fırsata çeviren,insanların mağduriyetinden faydalanan,haksız kazancı haktan sayan… bu dönemde de kendilerini gösteriyorlar.Dün ne olduğu iyi bilinen,geçmişi koca bir boşluk olan ama şimdilerde zengin sınıflarda yer alan fırıldaklar geçim derdinde olan insanların kanını nasıl emeriz onun hesaplarını yapmaktalar.Bunlar kendilerine uyanık,işini bilmek  gibi sıfatlarla adlandırırken, vicdanını henüz kaybetmemiş normal insanların arasında bunların sıfatlarından en masumu çakal ile başlar!...ile devam eder.

Geçmiş zamanlarında fırıldaklarının sonları kitaplara,filmlere dahi konu olmuştur.Pek çoğunun malları ile birlikte akıbetleri hiçte iyi sonuçlanmamıştır.Tarih zamane çakallarının nasıl yok olup gittiğini,adlarının sanlarının silindiğini,mallarının heba olduğunu anlatan ibretlik hikayelerle  doludur.

Bir zamanlar güzelliğiyle,tarihi dokusuyla,kendine has temek kültürü ile anılan Gaziantep son zamanlarda artık sadece aşırı artan fiyatlarla,pahalılıkla anılıp söylenir olmaya başladı.Öyle ki son dönemlerde en pahalı on şehir arasında yerini aldı.Kısa bir süre öncesine kadar ” buraya gelen memur ağlayarak gelir, ağlayarak gider “diye böbürlenmeler yerini “gelen bir pişman, gidemeyen bin pişmana” dönüşmeye başladı.

Nasıl  pişman olunmasın ki?

Ev kiraları abartılı pahalı.Mal sahipleri doyumsuz.Konut satın almak  her geçen gün daha bir hayal olmaya başladı.Yüzüne bile bakılmayacak ikinci ev fiyatları sıfırlarla yarışır durumda.Giyim,gıda,yeme içme sektörlerinin durumu daha da kötü.Ücretler artık  İstanbul ile yarışıyor durumda.
Ama bu kadar fahiş fiyat artışlarının yanında madalyonun birde diğer tarafı var. Memurun bile artık gücünü aşan kiralar yüzünden apartman dairesinden gecekondulara yönelmeye başladığı bu sıkıntılı dönemde öyle laylaylom bir kesim var ki bunların gelir durumlarının kaynaklarını  sormak,araştırmak lazım. Lüks konutların çoğunluğu  neredeyse günlük artan fiyatlarına rağmen daha temeldeyken satılıp bitiyor.Lüks araçların yeni modelleri  yok satıp,sıraya girilip aylarca bekleniliyor.Çokça şikayet edilen yüksek fiyatlara rağmen kafeler,restorantlar dolup taşıyor.Günlük artan benzin zamları büyük depolu araçları etkilemiyor.Sıkıntı insanların paralarını nasıl ne nerede harcadıkları değil, Avrupa da olduğu gibi ”nereden buldun? nasıl kazandın?araştırmasıyla gerçeklere ulaşıp  legal,illegal kazançları ayrıştırarak,halkı daha fazla kışkırtmalarına engel olabilmek.

Dünyayı ve ülkemizi saran korona virüs sonrası genel bir ekonomik sıkıntıda en zengininden küçüğüne kadar herkesler küçülmeye,ekonomik davranmaya giderken bir yandan fiyatlarında yükselmesine, fırsatçıların iştahlarının kabarmasına neden olan bu azınlıklar kimler?

GÜNÜN SÖZÜ

Emek ve zeka oImayan iş, heIaI oImaz.
 F.R. HavergaI

TEBESSÜM

Bir gazeteci, ülkenin en zenginlerinden, 65 yaşlarında bir iş adamıyla röportaj yapmaktadır. Sorar:
- "Efendim, bize bugünlere nasıl geldiğinizi, bu serveti nasıl oluşturduğunuzu anlatır mısınız?"
- "Zevkle... 1920'lerin sonuydu. 1. Dünya Savaşı'nın etkileri yeni yeni siliniyordu, benimse cebimde birkaç sentten başka bir şey yoktu. Cebimdeki 5 sentimle, bir elma aldım. Akşama kadar onu parlatıp, 10 sente sattım. O gece sabahı zor ettim. Ertesi sabah, 10 sentimle 2 elma aldım ve onları da sattım. Sonra yarım kasa elma aldım aynı işlemi yaparak iki katı paraya sattım. Böyle çalışarak, bir ay sonunda, 50 dolardan fazla para kazanmış oldum. Ertesi ayın başında, karımın dedesi öldü ve bize 20 milyon dolar miras bıraktı..."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?