USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Başkanlık; Olmalı! Olacak! İlla ki!

19-09-2015

Dolar hızlı bir yükselişte. Öyle ki 2002 krizindeki seviyelerini çoktan aştı. Gerekli müdahaleler yapılmazsa daha da artacağını söyleniyor. Sanayici zor durumda. Dillendirilmesi engelli iflaslar ve krizler yaşanmakta. Dış borç ödemelerimiz kat be kat arttı. Esnaf kan ağlıyor. Ama tepki yok. Neden seçime zarar istikrarı bozulmasın. Halen ayakta uyumaya devam edenler uyandırılmasın.Başkanlık hayalleri suya düşmesin.

Artık son zamlarla otomobiller uçmak yerine kapı önlerine bağlanıyor. Benzinin litre fiyatı el yakıyor. Artışın hızına yetişmek mümkün değil. Yüksek fiyatlarla alınan, halen kredileri ödenen araçlar ev önlerinde bırakılıp toplu taşımalar tercih ediliyor. Tepki yok.Köşe de bucakta kalanlar uyanmasın.Seçim istikrarı bozulmasın.Başkanlık hayalleri suya düşmesin.

Avrupa   Parlamentosu sözde Ermeni Soykırımını kabul etti. Zaten en ateşli savunucusu Papa’yı gösterişli sarayımızda hayır dualarına teveccühen ilk misafir olarak ta kabul edip saygıda kusur etmediğimizi göstermiştik. Bu şu demek oluyor ki Ermenistan artık rahatça bize tazminat davası açabilir ve yüklü bir bilanço çıkarabilir. Karşılığını neyle ödetecek dersiniz? Tabi ki de doğumuzda gözlerinin olduğu toprak parçamızdan.Belki haberiniz yok ama yeni çıka torba yasadan cesaret alarak doğu illerimizdeki pek çok mahalle ve sokakların adı Ermenice olarak değiştirilmeye başladı bile .Ama sakın bunu kimse dillendirmesin.Seçim istikrarı bozulmasın.Başkanlık hayalleri suya düşmesin.

Komşu Yunanistan da sular durulmuyor ve durulacak gibi de görünmüyor. AB ise şımarık çocuğum dediği Yunanistan’ı iyice bir yük olarak görüyor uzun zamandır. Birlikten atılmak üzereler nerdeyse. Aslında destek alamadıkları için işlerinde gelir. Peki bu durumda, ekonomisi dibe vurmuş, ortada kalan bu şımarık çocuğa kim sahip çıkar dersiniz? Yunanistan’ın yönetiminde gizliden eli olan Rusya, komünist bir başbakanı ve yönetimini gizliden destekleyip boşuna getirmedi herhalde. Zaten çaresizlik içinde kıvranan Yunanistan’ın yeni abisi ilerleyen zamanlarda da göreceğiz ki Rusya olacaktır. Sıcak denizleri hayallerinde kavrulan   Rusya’nın ilk talebi de Türkiye ile bir sıcak savaş olacaktır. Ama siz yine bu gerçekleri sakın bunu dillendirmeyin. Seçime zarar gelmesin. Hükümetin oyları düşmesin. Başkanlık için ne gerekiyorsa yapılsın.

PKK’nın silahlı yapılanmasını artık tamamladı. Karakolları bile var. Terörist başları istedikleri gibi ülkede at koşturuyorlar. Üniversiteler de gerginlikler durulmuyor. İç güvenlik Yasasıyla güvenlik algımız dahi değiştirildi.(Geçenler de yaşadığım bir olayda trafik polisi, sonradan ruh hastası olduğunu öğrendiğimiz şahısla yanlış park etmem yüzünden bir olup şahsıma hakaret ettiler. Polis memuru vatandaşı sakinleştirip olayı yatıştıracağına,orada kendi havasını konuşturdu.Yaka numarasını almadığımdan yaptığı yanına kar kaldı ama, sahip olduğu yeni haklarla ülkemizin yeni durumu hakkında bayağı bir bilgi sahibi olmamıza neden oldu.)

Hukuk sistemimiz, yargı zaten içler acısı.İtibarsızlaştırılmaya çalışılıyorlar gün be gün.İşin içine siyaset karışınca doğru kararlar bile yanlışmış gibi algılanmaya başlanıyor zamanla.Eğitim,sağlık ve kadına şiddet ne yazmakla ne de söylemekle biter.Ama yinede konuşmayalım açık vermeyelim.Seçime zarar gelmesin.Vatandaş uyanmasın.Başkanlık için ne gerekiyorsa yapalım.Hatta;

İstenilen vekil sayısı sağlanamazsa da referandum dahi yapılabilinirmiş.O kadar ki elzem yani..

İlle de başkanlık…ille de başkanlık…

GÜNÜN SÖZÜ

Cumartesi sen diyorsan pazara gelsin başkanlık. Bölünmeyi istiyorsan kazara gelsin başkanlık.

TEBESSÜM

Muhafazakar vekilin biri, Karadeniz’de propoganda gezisindeymiş.

Bir kahvede efendi efendi icraatlarını anlatırken arkadan temel dede çapkın çapkın sormuş:
– Uy uşağum, sizin ha böyle karı-kız ayağınız var midur?
Muhafazakar vekil utanarak:
– Estafirullah amca, zina günahtır, biz harama uçkur çözmeyiz.Demiş ve konuşmasına devam etmiş.
Temel Dede bu kez halden anlar bir edayla:
– Uy uşağum, siz rakı içey musunuz, esrar çekey misunuz?
Vekil hemen itiraz etmiş:
– Hayır amca; sarhoşluk veren her şey hem günahtır, hem mekruhtur, biz asla içmeyiz…
Vekil konuşmaya devam ettikçe   sinirlenen Temel Dede yine sormuş:
– Uşağum, siz kumar oynay misunuz?
Bu defa fa vekil sinirlenerek itiraz etmiş:
– Asla amca, kumardan gelen para haramdır, biz asla oynamayız.
Bunun üzerine Temel Dede dayanamayıp patlamış:
– ula pokyiyenin oğli! karı- kıza citmeysinuz, esrar-içki içmeysinuz, kumar da oynamaysınuz; ne masrafınız var ki bu kadar çalaysınuz?!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?