USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BAKAN YOLU…

26-10-2022

Çok çekişmeli geçeceğinin sinyallerinin çoktan belli olduğu 2023 seçimlerin de bakanlarımızın biri gidip biri gelir oldu. Açılışlar, programlar, kutlamalar…iki günde bir bakan konuk ağırlar olduk. Uzun zamandır meclisin ikinci bir şubesi gibi  siyasi hareketliliğimiz var şükür.
Siyasette Gaziantep çok önemli bir konjonktürel gelişime sahiptir. Şöyle ki; seçim göstergelerinde Gaziantep’i alan Türkiye genelinde de başarmış görünür. O nedenledir ki seçimler de siyasiler Gaziantep çalışmalarına özel bir önem verir. Parti liderleri son mitinglerini yine burada yaparlar.
Yaklaşan 2023 seçimleri gerek iktidar gerekse muhalefet için diğer seçimlerden farklı geçecek gibi görünüyor. Müthiş bir yarış ve kazanma arzusu var. Hatta daha seçime uzun bir süre varken şimdiden aday adayları çıkmaya başladı bile. Oysa siyasi takvim için bu çok erken bir çıkıştır. İl başkanı yoğun bakımdayken heyecana kapılıp aday adaylığı peşine düşenleri bile görür olduk.
Bu seçim de yeni yüzler yeni nefesler görebileceğimiz gibi eski kurtların tekrar siyaset sahnesinde boy göstereceğinin sinyalleri de ara ara gelmekte. Parti değiştirmekte kendi rekorunu kıracak olan Celal Doğan’ın adının yeniden CHP’de geçmesi ne kadar ilginçse, yıllardır ekmeğini yediği partisinden kaçacakları duymak bizleri şaşırtmayacak artık.
Zaman artık satış-kaçış zamanı olmuş. Bunların yanına bir de tarlası başında gezenleri, her dönemin adamlarını  hatırlatmayı unutmayalım. Gidene söven, geleni öven, güçlünün yanında ilk boy gösterenler her dönem olduğu gibi bu dönemde de olacaktır. Kim olduklarını anlayabilmek için resme geniş bakacaksınız. Yerleri sabittir, hiç değişmez!
2023 seçimleri şaşkınlıklarıyla, kaçışlarıyla, hareketliliğiyle, çekişmeleriyle  farkındalığını şimdiden ortaya koymadı başladı.
Hayırlısı olsun, demek düşer bizlere de..
ANKARA-GAZİANTEP  SEFERLERİ HALA SORUNLU..
Bize gelen şikayetlerin en başında her zaman ki gibi Ankara-Gaziantep uçak seferleri gelmekte. Zaten siyasetinde çok hareketli geçtiği bu iki şehir arasındaki sefer sayısı nedense bir türlü beklenilen çözüme kavuşturulamıyor. Fuar ve turizmin yoğun olduğu dönemler de ise tamamen kabusa dönüşüyor.  Ücretlerinin pahalılığını geçtik istenilen saatlerde bilet bulunamaması ya da ziyaretlerin yoğun olduğu zamanlar da hiç bulunamayıp Adana üzerinden aktarmalıya kalınması ilimize hiç yakışmıyor. İş için günü birlik gidip dönmek isteyenler büyük sıkıntı yaşıyorlar. Yeni havalimanı ise beklenilen ilgiyi yeterince görememişken her türlü hareketliliğin yaşandığı bu şehre sorun ile anılmak hiç yakışmıyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Rüzgar ilerletmiyorsa, küreklere asılın.
Latin Atasözü

TEBESSÜM

Bir bürokrat yoksul bir dostuna ziyarete gitmiş demiş ki:
- Senin oğlana bir eş bulalım, zamanı geldi artık.
Yoksul adam:
- Ben hayatımda oğlumun işine karışmadım, demiş. Bürokrat da:
- Ama bu kız Sayın Bakan'ın kızı, deyince Adam:
- Aaa! tamam o zaman, demiş ve durumu kabul etmiş.
Sonra bizim bürokrat Bakan'ın evine gitmiş:
- Kızınız için harika bir koca adayı buldum, demiş. Bakan şaşırarak:
- Ama benim kızım daha çok küçük, diye itiraz etmiş. Bürokrat:
- Ama bu genç adam Dünya Bankasında başkan yardımcısı, deyince. Kızın baba Bakan:
- Aaa! tamam o zaman, diyerek duruma hemen razı oluvermiş. Sonunda bizim bürokrat DÜNYA BANKASI başkanını ziyarete gitmiş ve demiş ki:
- Başkanım, size harika bir başkan yardımcısı adayı buldum. Dünya Bankası Başkanı:
- İyi ama benim zaten ihtiyacımdan fazla yardımcım var, deyince Bürokrat:
- Ama bu Sayın Bakanın damadı" demiş. Başkan da
- Aaaa! tamam o zaman" demiş.
İşte politika budur...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?