USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ANTEP’TE KONUT SATIŞ VE KİRALAMANIN FAİLLERİ KİMLER?

08-06-2021

Aynı muhitte ve aynı konutta oturan bina sakinlerinden iki yıl önce taşınanın ödediği kira bedeli ile bugün taşınanın ödediği bedeli arasında abartısız yüzde yüzlük farklar görülmekte.Sanırsınız boğaza karşı bir konut alıyor yada kiralıyorsunuz.Ya da İstanbul gibi dünyanın en güzel şehrinde yaşıyor da onun bedelini ödüyorsunuz.

Gaziantep’te özellikle konuttaki fiyatlar  o kadar abartılı ve yüksek ki bu saçma artışların önüne geçecek vatandaşı zora koşan bu keyfi fiyatlara dur diyebilecek bir mecra da yok!Nasıl olsa kontrolsüz olduklarından da kafalarına göre fiyatlandırma yapıyorlar.Tabi bunların birde destekçileri var.Sonradan görmeler,illegal kazançları olup level atlayarak paralarının hesabını tutmayanlar,çevre il ve ülkelerden göç eden zenginlerin fiyatları uçurması.Bu nedenlerden sadece birisi.Ama bunları fiştikleyen de bir iş kolu var; emlakçılar!

Bir tanıdığımın çıktığı daireye ev sahibi  1200 TL den kira bedeli istiyorken ki edeceği de o.Aradaki emlakçı 2000 TL’den kiralıyor.Bu tabi ki de ev sahibinin işine geliyor.Ama olan ne yazık ki el mahkum ev kiralamak zorunda olan kiracıya oluyor.

Kira ve satın alımdaki astronomik fiyatların nedenleri sorulduğunda pahalı arsa fiyatları,göçe bağlı talepler ya da her zaman ki gibi maliyetler gösteriliyor.Oysa ki bunlar arkasında ki gizli; el emlakçılık sektöründe olanlar.Kiracıdan yada alıcıdan iki kuruş daha fazla komisyon alabilmek adına fiyatları yükselten hatta belirleyen bir sektör.E bu durum haliyle de satıcıları ve ev sahiplerini de memnun ediyor.Olan yine vatandaşa ev sahibi olma hayali yaşayan başını sokabilecek bir konut kiralamak isteyen vatandaşa oluyor.  
Yemesi içmesi,baklavası hatta nohut dürümü bile uçuk fiyatlar da olan Gaziantep’te yaşam her geçen gün daha da zorlaşmakta.Bir yanda yollarda son model araçlardan geçilemiyorken,gerçek yaşam mücadelesinin yaşandığı arka sokaklarda  işsizlik,yokluk adına ne varsa ayrı ayrı dramlar yaşanmakta.
Memurun,orta gelirlinin,dar gelirlinin yaşayabilmek için artık kabusu olan Gaziantep’te ne ucuz diye soracak olursanız; cevabı sizlere bırakıyorum.
NOT; Her sektörde olduğu gibi emlakçılık sektörü içinde olup ta vicdanını merhametini  hala kaybetmemiş olanları da var. Onları tenzih eder, biz sözümüzü genele söyleriz.

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada hiçbir şey, karşındakini kandırdığını sanan bir budalanın sevinci kadar komik değildir. - Haldun Taner

TEBESSÜM

Adamın biri çocukluğundan beri yaşadığı, içinde büyüdüğü, babadan kalma çiftliğini satıyordu. Bir emlakçıyla anlaştı ve işi verdi.
Ertesi gün gazetede ilan sayfalarını karıştırırken, kendi çiftliğinin ilanını gördü. Emlakçı çiftliğin özelliklerini bir güzel sıralamıştı. Bunları okuyunca hemen telefona sarıldı:
- Alooo, emlakçı Mahmut mu?
- Evet.
- Kardeşim, dün sana satman için verdiğim çiftlik vardı ya...
Onu satmaktan vazgeçtim!
- Neden?
- Neden olacak, ben onu satınca başka bir çiftlik satın alacaktım!
- Evet efendim.
- İyi de, gazeteye verdiğin ilanda bir güzel yazmışsın. Ben bu özellikleri taşıyan bir çiftliği nerede bulabilirim ki, satın alayım?


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?