Manşet

İddialı sözler

İddialı sözler
20-09-2015 16:01
Gaziantep

İDDİALI SÖZLER

7 Haziran milletvekili seçiminde Gaziantep’te 2 milletvekili çıkartan Cumhuriyet Halk Partisi’nde 1 Kasım erken seçiminde hedef büyüdü. Milletvekili aday sıralamasında liste başı olan Akif Ekici, “Gaziantep’te 1. Parti olacağız. Tamamı Gaziantepli olan aday arkadaşlarımızla seçim startını verdik” diye konuştu.

“SEÇİM STARTINI MEHMET ŞEKER’LE VERDİK”

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker’in milletvekili aday listesinde 4. Sırada gösterilmesi ve Şeker’in aday listeden istifasıyla başlayan kaosun sona erdiği dile getirildi. CHP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Akif Ekici, Şeker’le aday liste açıklandıktan sonra birçok kez görüştüklerini ve seçim çalışmalarını birlikte sürdüreceklerini açıkladı. Ekici, “Milletvekili arkadaşımız Mehmet Şeker, Gaziantep’in yetiştirdiği önemli siyasetçi isimlerinden bir tanesi. Listeler açıklandıktan sonra kendisiyle görüştük ve seçim startını birlikte verdik. Milletvekili seçimine artık sayılı günler kaldı. Biz tüm örgütlerimiz ve seçilmiş arkadaşlarımızla birlikte aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu.

2 OLAN VEKİL SAYISI NASIL YÜKSELİR?

CHP Gaziantep Milletvekili adayı Akif Ekici, 1 Kasım’da yapılacak olan milletvekili erken seçiminde aday listeden istifa eden Mehmet Şeker’le birlikte kentte birinci parti olacaklarını söyledi. 7 Haziran seçiminde Gaziantep’te sadece 2 milletvekili çıkartan Cumhuriyet Halk Partisi’nde vekil sayısını yükseltebilmek için nasıl bir yol izleneceği henüz netlik kazanmadı. Milletvekili adayı Akif Ekici açıklamasında iddialı bir şekilde kentte 1. Parti olacaklarını söyledi. Ekici, “Biz inanıyoruz. CHP yurt genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de hak ettiği başarıya imza atacaktır” dedi. Fakat diğer yandan 7 Haziran seçiminde HDP’ye giden oylar nedeniyle CHP Gaziantep’te önemli bir kayıp vermişti. 1 Kasım milletvekili erken seçiminde HDP’ye giden CHP’li kemik oyların partiye tekrar nasıl döndürüleceği ise merak ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER