Yaşam

Kurbanlık Cep Yakacak

Kurbanlık Cep Yakacak
16-09-2015 07:22
Gaziantep

Gaziantep’te kilogramı 11,5 ile 14 lira düzeyinde seyreden kurbanlık koyun fiyatlarının Kurban Bayramına kadar 15 liraya yükselmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıla oranla fiyatların yükseldiğine dikkat çeken vatandaşlar, bu yıl kurban kesmenin neredeyse hayal olduğunu savunuyorlar.

KURBANLIK ALIMINI SON GÜNE BIRAKMAYIN

Büyükbaş kurbanlıklar 5 ile 8 bin 500 lira arasında değişirken küçükbaş kurbanlıklar ise 500 ile 800 lira arasında satışa sunulacak. Et ve Süt Üreticileri Derneği Başkanı Mevlüt Polat; “Malum 3 yıldır komşu ülkede bir savaş söz konusu, bu süre içerisinde zaman zaman devletimizin ve hükümetimizin de öngördüğü gibi mülteciler ülkemize gelmeye başladı. Mültecilerin gelmesiyle beraber canlı hayvanlarda gelmeye başladı ama 1 yıldan bu yana ülkemize ve Gaziantep’imize canlı hayvan girişi bulunmamakta” dedi.

“CANLI HAYVAN SIKINTISI OLMAZ”

Polat açıklamasını daha sonra şu şekilde sürdürdü;

“Ülkemizde şu an birçok merada canlı hayvan topluluğu var. İlimiz Gaziantep’te de mevcut. Organize Besi Bölgesinde yaklaşık olarak 30 bin küçükbaş hayvan, 4 bin civarında ise büyükbaş hayvanımız hazır. Şu an canlı hayvan sıkıntımız yok, eksilen hayvanların yerine hemen takviye yapıyoruz. İlimiz bazında konuşacak olursak, yaklaşan Kurban Bayramında herhangi bir canlı hayvan sıkıntısı çekeceğimizi zannetmiyorum. Vatandaşımız sağlıklı ve hijyenik şartlarda kurbanlığın özellikle kulak küpelerine dikkat ederek seçimlerini yapsın.”

FATİH ÇELİKTÜRK

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER